O femeie din Drochia și-a dezgropat fratele mort și l-a reînhumat într-o altă localitate

Caz halucinant în orașul Drochia. O femeie și-a dezgropat fratele mort de opt luni și a transportat sicriul cu trupul aflat în stare de putrefacție în satul Mingir, raionul Hîncești, localitatea de baștină a defunctului, unde l-a reînhumat.

separator
Motivul care a determinat-o să recurgă la acest gest macabru este unul straniu. Femeia le-a povestit rudelor că a visat de mai multe ori cum fratele decedat îi reproșează că a fost înmormântat printre străini.

Văduva care locuiește în orașul Drochia, spune că a aflat despre a doua înmormântare a soțului său de la o rudă. Oamenii legii au pornit un dosar penal în acest caz.

Bărbatul a decedat în luna mai a anului trecut, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Acesta a fost înmormântat în oraşul Drochia, unde a locuit în ultimii ani de viaţă, alături de soţia şi fiica sa, care este stabilită peste hotare.

Unul dintre prietenii răposatului povesteşte că ceremonia a fost oficiată după toate canoanele bisericeşti. „Soţia şi-a făcut toate datoriile”, a spus prietenul răposatului, Andrian Rotaru. Înainte de moarte, bărbatul le-ar fi spus rudelor că doreşte să fie înmormântat în localitatea sa de baştină, satul Mingir din raionul Hânceşti. Însă ultima sa dorinţa nu a fost îndeplinită.

Fiind convinsă că a admis un mare păcat, femeia a decis să-l deshumeze pe bărbat şi să-l îngroape alături de părinţi. Sora, împreună cu trei bărbaţi, şi-a dezgropat fratele în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, iar pentru a ascunde urmele, a acoperit groapa şi a pus deasupra coroanele cu flori.

Angajaţii cimitirului au observat că mormântul a fost profanat abia a doua zi. Tot ei au fost cei care au sesizat oamenii legii. În aceeaşi zi, bărbatul a fost reînhumat în cimitirul din Mingir, unde a avut parte şi de un serviciul divin. Soţia răposatului ne-a povestit că a aflat despre acest lucru de la o rudă, care a telefonat-o pentru a o întreba de ce nu a venit la înmormântarea soţului. Vestea s-a răspândit repede în sat şi i-a lăsat perplecşi pe localnici.

Procuratura raionului Drochia a deschis un dosar penal în acest caz. Oamenii legii spun că femeia şi-a deshumat fratele fără a avea actele necesare. Femeia este cercetată penal pentru profanarea unui mormânt şi riscă amendă de până la 42.500 de lei sau 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii ori chiar închisoare de până la un an.

sursa: www.publika.md

Un bărbat din Germania, infectat cu coronavirus de către un coleg care călătorise în China
Articolul anterior
Eurovision 2020: Moldova va evolua în cea de-a doua semifinală!
Articolul următor
Alte articole interesante