O femeie din Strășeni care s-a întors recent din Italia, suspectă de coronavirus: a fost pusă în carantină

Există cel puţin şase cazuri suspecte de coronavirus în Republica Moldova. Toţi pacienţii sunt izolaţi şi se află la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Acestora li s-a făcut testul şi urmează ca în seara acestei zile să ajungă rezultatele de laborator.

separator
Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de Sergiu Vasiliţa, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Pacienţii primesc tratament simptomatic. Starea lor este stabilă, de gravitate medie.

Un alt caz suspect, dar încă neconfirmat, este cel al unei femei de 46 de ani din satul Micleuşeni, raionul Străşeni, revenită recent din Italia.

Femeia s-a prezentat zilele trecute la medici cu febră la medici, dar astăzi temperatura corpului nu mai este ridicată. Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” spune că şi în cazul ei s-a făcut testul de depistare a virsului COVID-19, chiar dacă iniţial s-a stabilit că e vorba de o simplă răceală.

Totuşi, femeia rămâne internată şi izolată. Ea primeşte tratamentul simptomatic.

Potrivit lui Vasiliţa, la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” creşte numărul de adresări ale persoanelor care ar avea simptome asemănătoare cu cele ale coronaviruslui. Până în dimineaţa acestei zile s-au făcut patru teste de depistarea a coronavirusului şi toate au fost negative.

Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort de coronavirus, în China
Articolul anterior
OMS cere ţărilor să acţioneze „rapid”, să se pregătească să facă faţă epidemiei chiar dacă nu au înregistrat niciun caz
Articolul următor
Alte articole interesante