O femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza unui anestezist beat şi a medicului care a plecat din tură

Întâmplare tragică într-un spital din Rusia. O tânără coregrafă, căreia îi venise sorocul să nască, a pierdut sarcina din cauza anestezist băut și a medicului șef care a plecat din tură, abandonându-și pacienta.

Acum, femeia vrea să îi dea în judecată pe toți cei care se fac vinovați de moartea fiului ei.

Coregrafa Alena Lavrikova și soțul ei așteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil, care urma să se nască la începutul lunii aprilie. Sarcina mergea perfect, toate analizele și ecografiile nu dădeau niciun motiv de îngrijorare. Când apa tinerei s-a rupt, noaptea, cei doi au sunat la spital. Doar că nu le-a răspuns nimeni, așa că viitorii părinți au mers la urgență.

Totul părea să decurgă normal, tânăra nu simţea dureri, copilul era activ, dar o uşoară sângerare o îngrijora. În această situație, examinarea ar fi trebuit efectuată în sala de operație, însă medicul a decis să o facă în felul său și a pus-o pe Alena să se aşeze pe un scaun.

Am simţit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică

„M-am întins pe un scaun, iar medicul a început să mă examineze cu o pensă. Am simţit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică. Medicul a început să se panicheze foarte mult, a cerut o targă şi m-a dus în sala de operație”, povesteşte Alena.

Coșmarul abia începuse.

Ușa de la sala de operație era încuiată, iar cheia nu a fost găsită imediat. Anestezistul era atât de beat, încât abia putea să stea în picioare, iar medicul-șef pur și simplu a dispărut. Imediat, în maternitate a început panica, asistentele au început să caute alţi chirurgi, dar nu au găsit pe nimeni.

„În tot acest timp, am stat întinsă pe masă și sângeram, copilul meu și cu mine muream”, povesteşte Alena, într-un material video publicat pe Instagram.

După ceva vreme, a apărut medicul-șef. Un alt anestezist, venit de urgenţă la spital deşi era în ziua lui liberă, a îmbrăcat rapid un halat și i-a făcut fetei o injecție.

Anestezia nu a avut timp să lucreze, astfel că durerile suferite au fost cumplite. Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat, iar Alenei i s-a spus că „se mai întâmplă”.

Tânăra susţine că informațiile din dosarul ei medical nu corespundeau realității, că ar fi ajuns la urgență cu sângerări severe, iar copilul era mort în acel moment. Fata este revoltată şi cere să se facă dreptate. Spune că din cauza neglijenţei medicilor, fiul ei a murit.

Alena a depus o plângere și le cere autorităților responsabile să facă dreptate în acest caz, iar cei vinovați să plătească pentru moartea copilului ei.

sursa

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Primii castraveți moldovenești au apărut la vânzare. Cât costă un kilogram?
Articolul anterior
Mama cu cărucior lovit pe o trecere de pietoni este soția lui Alex Calancea
Articolul următor