O femeie livrator de pizza, în lacrimi după ce a salvat viața unui client. „Am simțit că e ceva suspect în casă”

O tânără femeie care livrează mâncare la domiciliu a salvat viața unui client după ce a decis să se bazeze pe instinctul ei și să iasă din zona de confort. Femeia s-a emoționat foarte tare când a aflat care au fost consecințele gestului ei curajos.

Într-un TikTok viral, care a strâns milioane de vizualizări, Jessica Higgs, o mamă din Georgia, a vorbit despre modul în care și-a ascultat intuiția în timpul unei livrări de mâncare.

„Am simțit că e ceva suspect în casă”

Clienta care plasase comanda pentru tatăl ei a rugat-o pe Jessica Higgs să lase pungile pe verandă și să își continue drumul, relatează Today.com.

„Am ajuns acolo și ceva îmi spunea: Trebuie să-l ajuți pe acest om”, își amintește femeia în videoclip.

„Nu ar trebui să intri în casa cuiva, dar mi-am folosit intuiția și curajul și am dus cumpărăturile înăuntru.”

În clipa în care a pătruns în locuință, Higgs a observat că bărbatul în vârstă nu era bine.

Jessica Higgs i-a trimis un mesaj fiicei clientului pentru a-i anunța că tatăl ei „arăta bolnav”. Ea a mai menționat în discuția cu fiica bătrânului că în casă era un miros puternic de propan.

Higgs, care se simțea amețită, i-a sugerat clientei că ar putea să existe o scurgere de gaz.

„Plâng din cauza a ceea ce femeia mi-a spus azi dimineață”

Femeia a răspuns că îl va pune pe fiul ei să meargă de urgență la bunicul lui să vadă despre ce e vorba- și a schimbat bacșișul lui Higgs de la comanda online de la 14 dolari la 100 de dolari.

În videoclip, Higgs începe să plângă în timp ce povestește ce s-a întâmplat în continuare. „Plâng din cauza a ceea ce femeia mi-a spus azi dimineață”, spune ea.

„Când fiul meu a mers să-l verifice pe tatăl meu, s-a dovedit că exista o scurgere de gaz. Cu siguranță i-ai salvat viața tatălui meu și a fiului meu mai mic care se afla în aceeași casă”, i-a mărturisit femeia.

„Sunt doar un simplu curier livrator, continuă Higgs printre lacrimi. „Dar dacă vezi ceva acolo unde duci cumpărăturile, nu poți să nu te implici și să pleci indiferent. Sunt atât de fericită că am văzut că exista o problemă și că nu am decis să îmi văd de treabă”, spune ea.

Cuvinte de apreciere pentru gestul femeii

Sute de mii de oameni au comentat videoclipul lui Higgs, inclusiv modelul Bella Hadid și starul Disney Dove Cameron.

„Nu am cuvinte pentru cât de mult m-a mișcat asta. Sunt atât de recunoscător că exiști”, a scris Cameron.

„Suntem inspirați în mod constant de oameni incredibili care aleg să fie curieri livratori și au în mod intenționat un impact pozitiv în viața altora”, a declarat un reprezentant al lanțului de distribuție pentru Today Food.

Gazul propan este foarte inflamabil și buteliile sau rezervoarele nu trebuie depozitate niciodată în interior. Potrivit Propane.com, simptomele inhalării de propan includ greață, amețeli, dureri de cap și bătăi neregulate ale inimii. Expunerea semnificativă la propan poate duce la moarte.

Site-ul notează că, în timp ce propanul în stare naturală este inodor, companiile adaugă o substanță chimică pentru a-i da un miros de ou putred sau de sconcs, astfel încât scurgerile să poată fi detectate.

Acest miros suspect i-a dat lui Jessica senzația că este ceva în neregulă în acea casă și a sunat-o de urgență pe clienta sa.

sursa

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

În acest weekend trecem la ora de vară

Schimbarea orei, pentru a trece la ora de vară 2023, va avea loc în ultimul weekend din luna martie. Pe 26 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară 2023. Cum schimbăm ceasurile şi când trecem la ora de vară |  Observatornews.ro

Trecerea la ora de vară are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară 2023, de pe 21 martie, care marchează începutul primăverii astronomice.

Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie 2023.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Beneficiile schimbării orei

Potrivit unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washing¬ton şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară ar conduce la scăderea numărului de accidente rutiere.

„Este mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou. Mai mult, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate dintre infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după-amiaza târziu sau seara”, arată rezultatele cercetării.

Alte studii arată că există ramuri economice care pot prospera odată cu trecerea la ora de vară. De exemplu, cei din industria HORECA consideră că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi.

Totodată, experții subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”.

Totuși, trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea.

Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

Efecte negative ale schimbării orei

Acest mecanism al schimbării orei de două ori pe an ar avea însă efecte negative asupra sănătății noastre, potrivit unor noi cercetări. Gisela Helfer, conferențiar senior în fiziologie și metabolism la Universitatea din Bradford, Anglia, explică într-un articol apărut în The Conversation cum ne putem adapta organismul.

În primele câteva zile după schimbarea orei, mulți suferă de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei și reducerea funcției imunitare.

Mai îngrijorător este faptul că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și accidentele de muncă sunt mai frecvente în primele săptămâni după schimbarea orei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Adio, America! Filip Kirkorov ar putea rămâne fără conacul de 10 milioane de dolari din Miami
Articolul anterior
Luptătoarea moldoveancă Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint la turneul internațional din Zagreb
Articolul următor