O femeie livrator de pizza, în lacrimi după ce a salvat viața unui client. „Am simțit că e ceva suspect în casă”

O tânără femeie care livrează mâncare la domiciliu a salvat viața unui client după ce a decis să se bazeze pe instinctul ei și să iasă din zona de confort. Femeia s-a emoționat foarte tare când a aflat care au fost consecințele gestului ei curajos.

Într-un TikTok viral, care a strâns milioane de vizualizări, Jessica Higgs, o mamă din Georgia, a vorbit despre modul în care și-a ascultat intuiția în timpul unei livrări de mâncare.

„Am simțit că e ceva suspect în casă”

Clienta care plasase comanda pentru tatăl ei a rugat-o pe Jessica Higgs să lase pungile pe verandă și să își continue drumul, relatează Today.com.

„Am ajuns acolo și ceva îmi spunea: Trebuie să-l ajuți pe acest om”, își amintește femeia în videoclip.

„Nu ar trebui să intri în casa cuiva, dar mi-am folosit intuiția și curajul și am dus cumpărăturile înăuntru.”

În clipa în care a pătruns în locuință, Higgs a observat că bărbatul în vârstă nu era bine.

Jessica Higgs i-a trimis un mesaj fiicei clientului pentru a-i anunța că tatăl ei „arăta bolnav”. Ea a mai menționat în discuția cu fiica bătrânului că în casă era un miros puternic de propan.

Higgs, care se simțea amețită, i-a sugerat clientei că ar putea să existe o scurgere de gaz.

„Plâng din cauza a ceea ce femeia mi-a spus azi dimineață”

Femeia a răspuns că îl va pune pe fiul ei să meargă de urgență la bunicul lui să vadă despre ce e vorba- și a schimbat bacșișul lui Higgs de la comanda online de la 14 dolari la 100 de dolari.

În videoclip, Higgs începe să plângă în timp ce povestește ce s-a întâmplat în continuare. „Plâng din cauza a ceea ce femeia mi-a spus azi dimineață”, spune ea.

„Când fiul meu a mers să-l verifice pe tatăl meu, s-a dovedit că exista o scurgere de gaz. Cu siguranță i-ai salvat viața tatălui meu și a fiului meu mai mic care se afla în aceeași casă”, i-a mărturisit femeia.

„Sunt doar un simplu curier livrator, continuă Higgs printre lacrimi. „Dar dacă vezi ceva acolo unde duci cumpărăturile, nu poți să nu te implici și să pleci indiferent. Sunt atât de fericită că am văzut că exista o problemă și că nu am decis să îmi văd de treabă”, spune ea.

Cuvinte de apreciere pentru gestul femeii

Sute de mii de oameni au comentat videoclipul lui Higgs, inclusiv modelul Bella Hadid și starul Disney Dove Cameron.

„Nu am cuvinte pentru cât de mult m-a mișcat asta. Sunt atât de recunoscător că exiști”, a scris Cameron.

„Suntem inspirați în mod constant de oameni incredibili care aleg să fie curieri livratori și au în mod intenționat un impact pozitiv în viața altora”, a declarat un reprezentant al lanțului de distribuție pentru Today Food.

Gazul propan este foarte inflamabil și buteliile sau rezervoarele nu trebuie depozitate niciodată în interior. Potrivit Propane.com, simptomele inhalării de propan includ greață, amețeli, dureri de cap și bătăi neregulate ale inimii. Expunerea semnificativă la propan poate duce la moarte.

Site-ul notează că, în timp ce propanul în stare naturală este inodor, companiile adaugă o substanță chimică pentru a-i da un miros de ou putred sau de sconcs, astfel încât scurgerile să poată fi detectate.

Acest miros suspect i-a dat lui Jessica senzația că este ceva în neregulă în acea casă și a sunat-o de urgență pe clienta sa.

sursa

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Adio, America! Filip Kirkorov ar putea rămâne fără conacul de 10 milioane de dolari din Miami
Articolul anterior
Luptătoarea moldoveancă Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint la turneul internațional din Zagreb
Articolul următor