O femeie nu găsește cuvinte suficiente pentru a mulțumi medicilor din Chișinău care au salvat-o după Covid-19

O femeie care s-a infectat cu Covid-19 a fost salvată de medicii din Chișinău. Aceasta a lăsat un mesaj pentru personalul instituției din secția terapia intensivă a IMSP Institutul de Medicină Urgentă, după ce a învins boala și poate merge fericită acasă, pentru a-i îmbrățișa pe cei dragi.

”Vreau să-mi exprim profunda și sincera recunoștință pentru profesionalismul dvs.. Vă mulțumesc din suflet că ați luptat alături de mine împotriva bolii și m-ați ajutat ca să pot azi să-mi cuprind copii.

Sunteți o echipă de profesioniști de rang înalt, oameni cu suflet mare și cu dar de la Dumnezeu.

Mă închin în fața Dvs. că au dat viață la așa oameni cu suflet mare.

Să vă bucurați de o viață lungă și prosperă și să fiți mereu apreciați pentru tot ceea ce faceți”, se arată în mesaj.

Peste 24.000 de persoane au murit într-o singură lună în România! Ce se întâmplă?

Populația României scade vertiginos. La începutul anului 2023 peste 24.000 de persoane au murit într-o singură lună, scrie avantaje.ro.

Conform Institutului Național de Statistică sporul natural s-a menţinut negativ în luna ianuarie 2023, numărul persoanelor decedate fiind de 1,7 ori mai mare decât cel al născuţilor-vii, arată datele publicate, miercuri, de INS.

Numărul născuţilor-vii înregistrat în luna ianuarie 2023 a fost mai mic cu 288 comparativ cu aceeaşi lună din 2022.

Conform INS, în ianuarie 2023 s-a înregistrat naşterea a 13.881 copii, cu 651 mai mulţi copii decât în luna decembrie 2022. Numărul deceselor înregistrate în luna ianuarie 2023 a fost de 24.236 (12.663 bărbaţi şi 11.573 femei), cu 532 decese (262 bărbaţi şi 270 femei) mai multe decât în luna decembrie 2022. Numărul deceselor copiilor cu vârstă sub 1 an, înregistrate în luna ianuarie 2023 a fost de 85 copii, în scădere cu 17 faţă de luna decembrie 2022.

În luna ianuarie 2023, 67,1% din totalul numărului de decese s-a înregistrat la persoanele cu vârstă de cel
puţin 70 ani (10061 decese, reprezentând 41,5%, la persoanele în vârstă de 80 ani şi peste; 6194 decese,
reprezentând 25,6% la persoanele de 70-79 ani) şi 18,0% reprezentând 4369 decese la persoanele în vârstă de 60-69 ani. La polul opus, cele mai puţine decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 0-4 ani (100 decese), 20-29 ani (87 decese) și 5-19 ani (76 decese).

Care au fost principalele cauze de deces?
După cauza principală de deces, cele mai multe persoane decedate în luna ianuarie 2023 au avut drept cauze: bolile aparatului circulator (13.345 persoane, reprezentând 55,1%); tumorile (4.101 persoane, reprezentând 16,9%); bolile aparatului respirator (2.688 persoane, reprezentând 11,1%).

În luna octombrie 2022, în contextul pandemiei de COVID19, s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din întreaga perioadă de pandemie. În anul 2022, cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în luna februarie.

Fostul premier al Ucrainei Iulia Timoșenko anunță când s-ar putea încheia războiul

Războiul se va termina până la finalul anului, iar Ucraina va învinge Rusia. Declarația îi aparține fostului premier ucrainean, Iulia Timoșenko, într-un interviu în exclusivitate acordat Realitatea PLUS. Supranumită Ioana D\”Arc a Ucrainei, Timoșenko a transmis și un mesaj de mulțumire românilor care i-au ajutat pe ucraineni încă de la începutul invaziei ruse. Interviul realizat de jurnaliștii Ionela Arcanu, Călin Buda și Iordache Coman va fi difuzat în integralitate în această seară, de la ora 18:00, scrie realitatea.net.

Iulia Timoșenko: Invadatorii suferă pierderi masive pe front, armata ucraineană luptă din răsputeri. Și, în ciuda intensificării luptelor în estul Ucrainei, ucrainenii au reușit să elibereze, în anul care a trecut, peste o mie de localități. Acesta este un semnal că putem și vom câștiga, într-un final, acest război. 

Ionela Arcanu: Până la final.. când se va termina războiul? Toată lumea se întreabă acest lucru.

Iulia Timoșenko: Suntem în mijlocul unei mari contraofensive a Ucrainei. În urma stabilirii mecanismului de la Rammstein, Ucraina obține noi arme, iar oficiali de rang înalt din armată ne-au spus că dacă înarmarea continuă cu volumul și viteza necesare, atunci Ucraina își va recupera teritoriile până la finalul acestui an 

Vreau să fiu foarte clară. Ucraina nu va putea rezista și continua să lupte pentru teritoriile ei, pentru independență dacă nu ar fi avut sprijinul lumii întregi, în special al Vestului, inclusiv al României, din prima zi a acestui război. Și vreau să profit de această ocazie pentru a le mulțumi românilor, guvernului român pentru că ne-ați fost alături încă de la început, în ciuda tuturor diferendelor istorice pe care le-am avut. Acum simt că suntem ca o familie. 

Rusia: Concertul lui Putin la Lujniki, în ,,onoarea” anexării Crimeei, anulat pe ultima sută de metri

Potrivit jurnaliştilor, pe 18 martie, nu va avea loc concertul grandios programat pe stadionul din Moscova. Concertul de pe stadionul Lujniki era programat să coincidă cu aniversarea anexării Crimeei.

Крымский концерт в Лужниках, Владимир Путин

Despre asta scrie canalul de Telegram Sirena.

„Din motive independente de voința noastră, pe 18 martie, la nivel de oraș, au schimbat formatul de celebrare a Zilei Reunificării Crimeei cu Rusia.

Acum clarificăm ce evenimente și unde vor fi organizate la Moscova, pentru a vă planifica ziua. Vă rugăm să rețineți că nu va fi niciun concert mare”, au spus organizatorii.

Te imunizezi și primești un voucher de 500 de lei! Cine a lansat această campanie de vaccinare
Articolul anterior
Un şofer de TIR moldovean, reținut de poliția din Ungaria pentru trafic de ființe umane
Articolul următor