O femeie pe moarte a scris și a ascuns o scrisoare pentru soțul ei și noua lui soție, iar el o primește doi ani mai târziu

Mamele sunt în stare să facă absolut orice pentru a-și îngriji familia, chiar dacă, uneori, sunt nevoite să săvârșească minuni de dincolo de mormânt. Brenda Schmitz, mamă a patru copii, a făcut ceva ieșit din comun înainte de a pleca dintre cei dragi, bolnavă fiind de cancer ovarian.

Femeia se căsătorise cu David Schmit în anul 2007, moment în care Brenda avea deja un fiu din altă căsătorie, pe Carter, care acum are 21 de ani. David, la rândul său, era tatăl a doi băieți: Josh, în vârstă de 17 ani, și Justin, în vârstă de 14 ani. La scurt timp după căsătorie, cei doi îndrăgostiți au adus pe lume propriul lor copil, pe Max, care acum are patru ani.

Din păcate, Brenda și noul ei soț nu s-au putut bucura prea mult de povestea lor de dragoste și de familia lor. Femeia a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă, cancer ovarian, și a înțeles că nu va mai petrece mult timp printre cei pe care îi iubea. Regretând din tot sufletul că nu-și va putea vedea copii crescând, a căutat cu disperare o metodă de a rămâne „conectată” cu ei.

Cu o lună înainte de moartea ei, Brenda a conceput un plan ingenios, pe care familia ei urma să îl descopere mai târziu. Aceasta a scris o scrisoare pentru soțul și copiii ei, pe care a oferit-o unei prietene. Apoi a instruit-o pe persoana respectivă să transmită mesajul ei, cândva, la momentul potrivit.

În anul 2013, la doi ani de la moartea femeii, David a primit un apel neașteptat din partea celor de la postul de radio STAR 102.5 din Des Moines, Iowa. El a fost invitat în studio-ul lor, însă nu i s-a oferit și motivul pentru care era chemat acolo. Cei de la radio primiseră scrisoarea lui Brenda și au rămas profund impresionați de mesajul acesteia. Directorulpostului de radio, Scott Allen, a plâns după ce a citit-o.

Într-un videoclip care, ulterior, a strâns peste 4 milioane de vizualizări, David Schmitz a vorbit despre regretata sa soție cu multă emoție și iubire. Atunci când echipa i-a spus despre scrisoare, el a rămas șocat.

„Mintea mea mergea în toate direcțiile și nu puteam să înțeleg că acea scrisoare există cu adevărat. A fost incredibil.”, a declarat el.

Pe măsură ce prezentatoarea radio Colleen Kelly a început să citească vorbele lui Brenda, David a fost copleșit de emoție. În mesajul transmis de către fosta sa soție, erau notate și trei mari dorințe ale sale.

Imagine cu David Schmitz foarte emoționat la radio

Sursa foto: Youtube

Prima dorință avea legătură cu noua logodnică a bărbatului, Jayne Abraham: „Fă-o să zâmbească! Vreau să știi că îi apreciez cu adevărat eforturile. Mulțumesc – te iubesc – oricine ai fi.

Cea de-a două dorință se referea la o excursie în familie: „Undeva unde să vă puteți bucura cu toții de compania celuilalt și unde veți putea crea acele amintiri care vor rămâne cu voi pentru totdeauna.”

Iar ultima dorință a femeii a fost dedicată personalului medical de la Mercy Medical Center, cei care au îngrijit-o: „O noapte de distracție cu băutură și mâncare pentru a sărbători ceea ce fac zilnic pentru pacienții bolnavi de cancer.”

De asemenea, Brenda a scris și o scrisoare separată pentru noua soție a lui David. Conținutul acesteia nu a fost dezvăluit, însă Jayne, care este și ea, la rândul ei, mamă a doi copii – Madison (15 ani) și Sam (13 ani) – a împărtășit câteva aspecte. Aceasta a povestit că a fost vorba de o „scrisoare de la mamă la mamă” care a încurajat-o foarte mult și care i-a oferit speranță și putere.

Imagine cu David Schimtz și noua sa soție în timpul unui interviu

Sursa foto: Youtube

„Au fost momente când eram confuză și nu o duceam foarte bine, pentru că nu eram sigur că era un momentul potrivit pentru relație”, spunea ea.

Cu toate acestea, cuvintele lui Brenda au liniștit-o și au ajutat-o să se apropie mai mult de David. Femeia a fost impresionată de toate lucrurile pe care i le-a transmis aceasta. Regretata mămica menționase în scrisoarea sa că o iubește necondiționat pe Jayne, fapt care a emoționat-o foarte tare.

„A fost uimitor. Nici măcar nu știa cine voi fi”, a povestit ea.

David și copiii lui Brenda sunt foarte fericiți alături de noua lor familie. Cu toții sunt siguri că mămica îi veghează de undeva de Sus. I-au simțit prezența deseori și au primit numeroase semne din partea ei.

 Imagine cu întreaga familie a lui David Schmitz în timp ce stau pe iarbă

Sursa foto: Youtube

David a văzut un curcubeu dublu în ziua în care soția sa a murit, deși nu mai plouase de cinci săptămâni. Brenda și fiul ei Max cântau împreună melodia „Over the rainbow”, iar David a înțeles că în felul acela încerca ea să își facă simțită prezența.

În plus de asta, toate dorințele lui Brenda au fost îndeplinite. Echipa de la STAR 102.5 a oferit familiei o excursie cu toate cheltuielile plătite la Disney World, Florida. Jayne a fost dusă la spa pentru a se răsfăța, iar personalul de la Mercy Medical Center a primit mâncare din partea unui serviciu de catering.

sursa: DailymailNewsbreak, www.divahair.ro

La Chișinău urmează să ajungă mai multe autobuze și troleibuze clasice și articulate

Până la sfârșitul acestui an, dar și la începutul anului viitor la Chișinău urmează să ajungă mai multe troleibuze clasice și articulate. Și Parcul Urban de Autobuze planifică achiziția mai multor unități de transport, scrie IPN.

Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat luni la ședința operativă de la Primăria capitalei că a fost semnat un contract cu o companie de transport public din Elveția pentru procurarea a zece troleibuze articulate de model Solaris. Municipalitatea a achitat în avans 20% din valoarea contractului. Termenul de livrare este decembrie-ianuarie.

De asemenea, a fost semnat un contract cu o companie de transport public din Salzburg, Austria, pentru procurarea a trei troleibuze articulate, după care în perioada ianuarie februarie vor mai fi livrate ale zece unități de transport.

Este preconizată și participarea la licitația din orașul Riga, Letonia, aproximativ în luna octombrie, pentru procurarea a 25 de troleibuze clasice și 18 troleibuze articulate. Valoarea estimativă constituie 25 de milioane de lei”.

Potrivit datelor RTEC, în primele nouă luni ale anului, cu troleibuzele au fost transportați peste 101 milioane de călători.

Solidari cu femeile din Iran! Proteste violente au avut loc la ambasadele din Londra şi Paris. Poliția a fost nevoită să intervină

Proteste violente au avut loc la Paris şi Londra împotriva reprimării manifestațiilor din Iran, după moartea unei tinere arestate pentru că nu a purtat corect vălul islamic. Forțele de ordine franceze au recurs la gaze lacrimogene, ca să împiedice sute de manifestanţi să pătrundă în ambasada iraniană din capitala franceză.

Sute de iranieni expatriați s-au adunat la Paris pentru a denunța represiunea Iranului după moartea Mahsei Amini, în vârstă de 22 de ani. Potrivit presei internaţionale, participanţii sunt revoltați că preşedintele Emmanuel Macron i-a strâns mâna omologului său iranian Ebrahim Raisi, atunci când s-au întâlnit în ziua de 20 septembrie la Adunarea generală a ONU de la New York.

„Dacă ne amintim de istoria de până la 1979, femeile musulmane din Tunisia sau din Egipt nu purtau văl islamic. Totul a început cu venirea la putere a acestui regim extremist, duşmani ai islamului. Cer libertate pentru toate femeile musulmane.”

„Trebuie să reacţionăm, deoarece suntem departe de casă. Este momentul să ne unim, pentru a fi auziţi de întreaga lume.”

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene, pentru a-i respinge pe protestatarii care încercau să treacă de cordonul ce interzicea accesul în Ambasada Iranului de la Paris.

Şi la Londra, zeci de oameni s-au adunat la Ambasada Iranului. Lumea înfuriată a încercat să rupă cordonul de poliţie. Cinci persoane au fost arestate sub suspiciunea de comitere a unor infracţiuni violente de încălcare a liniştii publice. Scotland Yard a anunţat că, în timpul protestelor, câţiva poliţişti au fost răniţi, dar niciunul grav.

Iranienii au ieșit în stradă pentru a zecea noapte consecutiv, în semn de protest față de uciderea Mahsei Amini. Datele oficiale arată că în total 41 de persoane au murit, majoritatea manifestanți și câţiva poliţişti. Potrivit publicaţiei The Guardian, cifra reală este, totuşi, mai mare.

În timpul demonstrațiilor din Iran, sute de oameni au fost arestați.

Aproape 2.500 de protestatari contra mobilizării lui Putin, arestați în Rusia

Numărul celor arestați în Rusia pentru că au protestat împotriva mobilizării militare parțiale a ajuns la aproape 2.500, iar manifestațiile de protest s-au răspândit în 35 de orașe ale țării, într-un moment când chiar și voci pro-Kremlin au pus sub semnul întrebării modul cum se aplică ordinul de mobilizare, scrie moldova.europalibera.org.

Până pe 25 septembrie fuseseră arestați 2.353 de oameni, și cel puțin alți 141 pe 26 septembrie, potrivit organizației carmonitorizează arestările politice din Rusia OVD-Info. Serviciul Realități Caucaziene al Europei Libere a relatat că poliția din republica federativă rusă Daghestan a dispersat duminică un grup de oameni care-și explimau la Mahaickala nemulțumirea față de decretul de mobilizare.

Protestele au izbucnit în întreaga Rusia la câteva ore după ce Vladimir Putin a anunțat pe 21 septembrie că a semnat decretul de mobilizare parțială pentru a întări trupele rusești din Ucraina, în urma înfrângerilor suferite după contra-ofensiva declanșată de armata ucraineană pe 6 septembrie în estul și sudul Ucrainei.

Autoritățile ruse spun că mobilizarea parțială va chema la arme aproximativ 300.000 de rezerviști, oameni cu experiență militară relevantă.

Decizia Kremlinului de a mobiliza noi forțe pentru războiul neprovocat pe care l-a declanșat în Ucraina – și care a ucis cam 80.000 de ruși până acum – a stârnit mânia unei părți a populației ruse.

Pe 24 septembrie, Putin a promulgat legea aprobată de Duma de stat care înăsprește pedepsele pentru capitulare voluntară, distrugerea armamentului din dotare, dezertare sau insubordonare, dacă aceste infracțiuni sunt comise în timp de mobilizare militară, sau situaţii de luptă.

Mobilizarea i-a făcut pe mii de ruși să încerce să-și părăsească țara, și a provocat critici după ce au apărut relatări privind mobilizarea forțată a unor bărbați cu vârste care depășesc limita prevăzută pentru recrutare, sau sunt inapți medical pentru serviciul militar .

Într-o postare pe Telegram pe 25 septembrie, președinta Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului de la Moscova), Valentina Matvienko a spus că aceste excese sunt inacceptabile și că e absolut normal ca ele să declanșeze reacții contrare în societate.

Iar luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, a recunoscut că au existat erori la chemarea sub arme, spunând că ele vor fi corectate de guvernatorii regionali și de ministerul Apărării.

Două elevatoare imense pentru păstrarea cerealelor s-au prăbușit la Giurgiulești
Articolul anterior
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău, în această seară
Articolul următor