O femeie s-a întors din Italia și a descoperit că zeci de ucraineni au rezidența în casa ei

Un caz incredibil a fost descoperit în comuna Frătăuții Vechi din județul Suceava unde o femeie, care lucrează de ani buni în Italia, a descoperit când s-a întors în țară pentru câteva zile de concediu că zeci de cetățeni ucrainieni au rezidența la adresa ei.

separator
Mai mult, ucrainienii au primit numeroase amenzi și somații din alte țări UE care au fost trimise la domiciliul femeii din România.

Ceea ce face ca acest caz să fie halucinant însă este faptul că, potrivit ziarului local Obiectiv de Suceava, salariații primăriei au angajat avocați pentru a contesta aceste amenzi, în contextul în care primăria este cea care trebuie să execute amenzile.

Uimită de această situație, Maria M. a făcut mai multe demersuri pentru a afla adevărul și în final a ajuns cu stupoare la concluzia că, fără să fi făcut niciodată vreo cerere sau să fi completat vreo hârtie în acest sens, la adresa ei au fost luate în rezidență mai multe persoane din Ucraina. Respectivii „rezidenți” au primit amenzi pe ­te­ritoriul UE pe care bineînțeles că nu le-au plătit, iar amenzile au fost direcționate către sediul fiscal al persoanelor amendate, adică domiciliul conaționalei noastre din Frătăuții Vechi.

Maria M. însă nu este singura româncă din comună plecată la muncă în străinătate care se regăsește în această situație. După ce s-a interesat mai bine printre vecini și cunoscuți, femeia a descoperit că alți zeci de localnici care muncesc în afara țării s-au lovit de aceeași problemă.

La fel ca și în cazul Mariei M., persoanele din Frătăuții Vechi care au pus la punct mecanismul ar fi plasat în „rezidență” ucraineni numai în casele în care știau că proprietarii sunt plecați la muncă în străinătate și falsificând probabil o serie de acte, au făcut bani frumoși datorită faptului că i-au ajutat pe acei cetățeni străini să obțină acte de rezidență în România, deci în UE, scrie rotalianul.com.

Maria a depus astfel plângeri penale la DNA și DIICOT în care îl acuză pe cel care până acum două săptămâni era primarul comunei, Vasile Artimon Ionesi, că a creat o rețea formată din mai mulți angajați ai primăriei prin care a facilitat unui număr mare de cetățeni ucrainieni obținerea rezidenței în Frătăuții Vechi la adresele românilor care se știa că sunt plecați la muncă în străinătate. Membrii rețelei, adică primarul și alți angajații primăriei, sunt acuzați că primeau între 300 și 500 de euro de la fiecare ucrainean pentru a-i face rezidența pe teritoriul comunei sucevene.

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile tricolorului, de Ziua Națională a României
Articolul anterior
Atelier „Alege îngrijirea sănătoasă a tenului” cu Avène
Articolul următor
Alte articole interesante