O femeie şi-a pierdut soţul, soacra şi cumnatul în decurs de o săptămână, toţi răpuşi de Covid

Dramă cumplită pentru o femeie din Marea Britanie care în decurs de o săptămână şi-a pierdut trei fiinţe dragi şi apropiate sufletului, toate răpuse de noul coronavirus. Un apropiat al familiei a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru înmormântare. Cele trei decese au fost înregistrate în decurs de o săptămână.

separator
foto: Freepik

Claire Lewis, în vârstă de 44 de ani, și-a pierdut soțul, mama și cumnatul la doar cinci zile distanţă unul de celălalt.

Soţul acesteia, Dean, în vârstă de 44 de ani, a murit acasă, în Treorchy din Rhondda, South Wales, după ce a luptat cu toate puterile, dar a pierdut bătălia împotriva Covid-19.

Moartea sa a venit la doar o zi după ce şi-a pierdut mama. Gladys, în vârstă de 74 de ani şi-a dat ultima suflare la spitalul Roxal Glamorgan din Llantrisant, nu departe de casă. Spitalul, ajuns la saturaţie din cauza pacinţilor infectaţi, a înregistrat 51 de decese.

Câteva zile mai târziu, familia a primit o a treia lovitură devastatoare. Fratele mai mic al lui Dean, Darren, în vârstă de 42 de ani, a murit în data de 2 noiembrie, după ce fusese internat la ATI.

„Ca familie, suntem extrem de recunoscători față de fiecare persoană care ne-a oferit ajutor în vreun fel şi faţă de cei care au trimis sute de mesaje de condoleanțe” a declarat Claire.

Un apropiat al familiei a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru înmormântare, oţinând până acum 3.000 de lire:

„Un coșmar, este de neînțeles ce s-a întâmplat. Ştiind însă cât de mult a contribuit familia aceasta în strângeri de fonduri de-a lungul anilor era evident corect să ne reunim şi să oferim sprijin.”

Potrivit The Sun, dr. David Miller, de la Forest View Medical Center, Treorchy, a ajutat, de asemenea, familia şi îi roagă pe oameni să fie precauţi şi să respecte regulile de protecţie, pentru a fi evitate alte astfel de tragedii.

„Aș dori ca oamenii să ia în serios această pandemie” a adăugat acesta.

sursa: www.observatornews.ro

Eurovision 2023 Moldova: Zece artiști, calificați în etapa finală a concursului național

Zece interpreți continuă lupta pentru un bilet la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2023 (ESC). Finaliștii au fost selectați sâmbătă, 28 ianuarie, în urma audițiilor live, relatează Moldova1.

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

 1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)
 2. Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)
 3. DONIA – Red Zone (52 puncte)
 4. Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)
 5. OL – Why You Play It Cool (48 puncte)
 6. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)
 7. NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)
 8. Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)
 9. COSMINA – Indestructible (45 puncte)
 10. Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

 1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)
 1. Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)
 1. DONIA – Red Zone (52 puncte)
 1. Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)
 1. OL – Why You Play It Cool (48 puncte)
 1. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)
 1. NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)
 1. Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)
 1. COSMINA – Indestructible (45 puncte)
 1. Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)
Captură video/M1
Sursa: Captură video/M1

Membrii juriului au fost:

 • Viola Julea, interpretă, dirijor de cor;
 • Ion Chiorpec, șef Radio Moldova Muzical;
 • Vasile Advahov, conducător artistic al Orchestrei Fraților Advahov, Artist al Poporului;
 • Liviu Știrbu, compozitor, Artist al Poporului;
 • Crudu Daniela, jurnalistă Moldova 1.

Participanții urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, ne va reprezenta țara la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Cele două semifinale vor fi transmise, în direct, în datele de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai 2023.

Grav accident în raionul Anenii Noi. Un autocar cu pasageri s-a răsturnat

Un autocar de pe ruta Chișinău-Odessa, cu 21 de pasageri la bord, a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat. Accidentul s-a produs în această seară, în jurul orei 17:30, pe traseul care traversează localitatea Troița Nouă, raionul Anenii Noi.

Un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat, la Anenii Noi. Precizarile politiei - FOTO

Preliminar, potrivit poliției, accidentul a acut loc din cauza condițiilor meteo.

Victime nu sunt, iar șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

La moment polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat, la Anenii Noi. Precizarile politiei - FOTO

Un autocar cu moldoveni s-a răsturnat în România. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Un autocar în care se aflau opt persoane din Republica Moldova s-a răsturnat în România. Accidentul a avut loc astăzi după-amiază, în condițiile în care în nordul județului Galați viscolește puternic, iar șoferii, în special cei de pe vehicule mari sau transport persoane, au fost sfătuiți să nu plece la drum, scrie presa română.

Autocarul în care se aflau opt cetățeni din Republica Moldova a derapat și s-a răsturnat pe DE 581, la Berheci. În urma incidentului, cel puțin trei persoane au fost rănite.

Potrivit cadrelor medicale aflate la fața locului, răniții se află în stare stabilă. La locul incidentului au acționat o autospecială a ISU Galați, echipajul de descarcerare și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Tecuci.

Începând cu 11 noiembrie, vor fi reluate curse aeriene regulate Chișinău-Moscova
Articolul anterior
„Sindromul post-Covid”. Cu ce probleme de sănătate rămân cei teoretic vindecați
Articolul următor