O femeie și copiii ei locuiesc într-o groapă săpată la marginea Chișinăului

O femeie din Chisinau sta de 12 ani într-un bordei săpat în pădure, la marginea orașului. Valentina Coada a avut cândva un apartament la bloc, dar din cauza fostului soț a ajuns pe drumuri, cu șapte copii. Cei mai mari s-au împrăștiat, au viața lor, iar mezinii au rămas în preajmă, deocamdata.

separator
Echipa de la Jurnal TV s-a deplasat la fața locului. Femeia a dormit în stradă, pe unde apuca, alături de copii. Cei mai mari au fost duși la internat, așa că a fost nevoită să se adăpostească în pădure.

Mezinii, Andrei și Vasile, au amenajat, cum au putut, o curte și îi spun acestui loc ”acasă”. În primăvară, au de gând să crească acolo legume. În bordei a fost improvizat un cuptor, au fost aduse niște dulapuri. Din scânduri au făcut paturi.

Un covor ascunde țărâna, iar pe covor atârnă păpuși. Lipsurile se simt zilnic. Uneori, Valentina nu mănâncă nimic, decât o salată. Femeia nu are niciun act valabil. În asemenea situație, nimeni nu o ia la muncă. Ceilalți cinci copii au dispărut din viața ei. Nu răspunde niciunul.

Cei care vor să o ajute pe Valentina Coadă, care stă în bordeiul de la Buiucani, pot suna la numărul de telefon 022 859 300.   

14 % dintre pacienţii chinezi vindecați de coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv
Articolul anterior
Zăpadă în Moldova. Ninge în mai multe localități. Foto!
Articolul următor
Alte articole interesante