O femeie venită la rude de Paște a infectat cel puțin 5 oameni cu Coronavirus. 60 de persoane, plasate în carantină

Un focar de transmitere comunitară a Covid-19 a apărut zilele acestea în satul Sculeni, raionul Ungheni, unde 5 persoane, membri ai aceleeași familii, au fost confirmate cu noul coronavirus. Totodată, alte aproximativ 60 de persoane se află în regim de autoizolare.

separator

Potrivit primarul localității, totul ar fi pornit după ce o femeie, din raionul Fălești, nu a respectat recomandările autorităților și, de Paște, ar fi venit în vizită la rude, în satul Sculeni.

Centrul Medicină de Familie din localitate a fost plasat în carantină din motiv că „nu a fost în stare să monitorizeze situația privind infectarea cu noul coronavirus”.

„La momentul de față sunt cinci persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Bănuim că virusul a fost adus de o femeie din Fălești care era infectată. S-au întâlnit câteva surori și au sărbătorit Paștele împreună. Femeia de la Fălești, pe data de 2 mai a primit rezultatul la testul la Covid – 19 care era pozitiv. Celelalte femei sunt toate infectate.

Acum sunt aproximativ 60 de persoane în autoizolare, printre care și vecinii familiei. Încă nu a fost luată decizia ca satul să fie plasat în carantină, trebuie să fie un anumit procent din populație infectat. Din motiv că Centrul Medicină de Familie din localitate nu a fost în stare să monitorizeze situația privind coronavirusul – acesta a fost plasat în carantină. Toți medicii se află în autoizolare”, a comunicat Vasile Casian, primarul satul Sculeni, pentru Ziarul de Gardă.

În total, în raionul Ungheni, sunt 27 de persoane confirmate cu noul coronavirus.

Pe o stradă din Chișinău a apărut o bandă de circulație destinată exclusiv transportului public
Articolul anterior
Video! Convoiul cu ajutoare umanitare în valoare de 3,5 milioane de euro a ajuns la Chișinău. Mulțumim, România!
Articolul următor
Alte articole interesante