O fetiță a fost împușcată mortal în timpul unui grătar de familie. Cum s-a produs tragedia

O fetiță britanică în vârstă de 11 ani a fost împușcată mortal în timp ce se juca pe leagăne în grădina casei familiei sale dintr-un sat din vestul Franței. Tatăl și mama copilei au fost, de asemenea, răniți în atac, iar sora ei de opt ani a scăpat nevătămată.

Atacul armat ar fi fost cauzat de o neînțelegere între vecini

Familia Thornon, care locuiește în sat de aproximativ cinci ani, se bucura de un grătar în grădină, iar fetele se jucau în leagăne, sâmbătă, în jurul orei 22.00, când un bărbat a apărut cu un pistol și a tras mai multe focuri de armă.

Solenne Thornon, în vârstă de 11 ani, a fost ucisă pe loc, în timp ce tatăl ei, Adrien, în vârstă de 52 de ani, a fost împușcat în cap. Acesta a fost dus la spital, unde starea sa a fost descrisă ca fiind critică.

Mama fetelor, Rachel, în vârstă de 49 de ani, despre care se spune că este o îngrijitoare la domiciliu în localitate, a fost împușcată în spate și în cap, dar se pare că se află în afara oricărui pericol, a declarat procurorul Carine Halley. Cea mai mică fată, Céleste, în vârstă de opt ani, a fugit pe o proprietate vecină și a dat alarma.

Halley a declarat că un olandez în vârstă de 71 de ani care locuia în același sat a fost arestat preventiv în legătură cu împușcăturile. Soția sa a fost, de asemenea, interogată.

Presa franceză a relatat că a existat un conflict între familia britanică și vecinii lor în legătură cu un teren. A fost deschisă o anchetă pentru uciderea unui minor și tentativă de omor.

Crima a avut loc la doar câteva zile după ce o fetiță britanică în vârstă de trei ani s-a aflat printre cei patru copii și doi adulți înjunghiați într-un parc din Annecy, în estul Franței.

Marguerite Bleuzen, primarul din Plonévez-du-Faou, a declarat că atacul pare să aibă legătură cu o „dispută între vecini” privind terenul și zgomotul, conflict care datează de trei ani.

Un vecin a declarat jurnaliștilor: „Am auzit zgomote și am crezut că ei – fie copiii, fie părinții – se jucau cu focuri de artificii. Apoi, cea mai mică dintre fete a venit alergând la vecini strigând: „Sora mea este moartă, sora mea este moartă”.

„Ne-am dus și am văzut că fata era moartă, iar tatăl și mama ei erau răniți.”

Polițiștii au oferit daruri pentru copiii din nordul țării de la Moș Nicolae

Polițiștii Direcției de Patrulare NORD a INSP l-au ajutat pe Moș Nicolae și au oferit daruri pentru 20 de copii din nordul țării, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Datorită sprijinului generos oferit de Asociația Capelan_de_Patrulă și rețeaua de magazine METRO, copiii au primit jucării, dulciuri și obiecte necesare.

”Entuziasmați și plini de bucurie, micuții s-au întors acasă cu amintiri de neuitat, iar colegii noștri și-au continuat activitatea.

Mulțumim pentru implicare polițiștilor și partenerilor. Astfel de inițiative frumoase vor continua.”, se arată în comunicatul Poliției.

Val de nemulțumiri în mediul online după anunțarea compensațiilor

După ce marți, 10 decembrie, au fost anunțate compensațiile pentru cei care au solicitat ajutor din partea statului în perioada rece a anului, astăzi, mediul online abundă în postări, prin care oamenii se plâng de faptul că nu au fost evaluați corect, scrie libertv.md.

Mai mult, unii spun că deși au venituri modeste, au fost încadrați în categoria “non-vulnerabili”.

Un exemplu este o familie cu doi copii mici, care a primit 310 lei compensație, deși factura la gaz a ajuns la 1.800 de lei. O altă familie, formată din trei persoane, dintre care două cu dizabilități, a scris că a primit 300 de lei drept compensație. Într-o situație similară, o familie cu trei copii, unul având dizabilitate severă, se întreabă cum să gestioneze facturile de mii de lei dintr-un venit lunar de 11.000 de lei, în condițiile în care compensația este de doar 300 de lei.

Alexei Buzu a declarat că nemulțumirile sunt normale într-un program care implică peste 700.000 de gospodării.

„Acum, este o reacție firească. Această reacție am observat-o și în anii precedenți. Trebuie să înțelegem că atunci când avem peste 700 de mii de gospodării înregistrate, vorbim de aproximativ 1 milion 400 mii de cetățeni, chiar și 2-3% din aceștia, dacă sunt nemulțumiți, au anumite neclarități, este un număr destul de semnificativ. De aceea, reiterez, noi suntem gata să discutăm, să clarificăm fiecare cetățean care are anumite întrebări, neclarități, suspiciuni. Să ne contacteze la Lina Verde 080005000, să ne scrie pe support@compensatii.gov.md,” a menționat oficialul.

Alexei Buzu a mai specificat că pentru luna decembrie, compensațiile pentru consumatorii de gaz vor crește pentru a reflecta și majorarea de tarif.

Cine este avocatul reținut pentru mită grasă 

Avocatul reținut în dosarul de „trafic de influență în circumstanțe agravante” cu mită de zeci de mii de euro și care se află acum în izolatorul Centrului Național Anticorupție este fostul procuror Nicu Șendrea, au declarat pentru unimedia.info surse din cadrul anchetei.

Nicu Șendrea și-a luat licența de avocat în 2021.

Până atunci, acesta a fost procuror raional, apoi municipal.

Nicu Șendrea a devenit cunoscut opiniei publice după altercațiile cu activistul Pavel Grigoriuc, soldate cu spitalizarea procurorului, actual avocat și un dosar penal pe cealaltă parte a conflictului.

În 2017, presa scria că Șendrea ar fi fost protejat de un adjunct al Procurorului General, iar averea  acestuia s-ar fi îmbunătățit semnificativ în acea perioadă.

Ion Ceban se opune și în acest an marșului LGBT
Articolul anterior
Un bâiețel de 7 ani din Sângerei a dispărut fără urmă! Apropiații și poliția îl caută cu disperare
Articolul următor