O fetiță a murit mușcată de șarpe. Mama a dus-o în brațe 6 km

Dhanushka, o fetiță de numai 18 luni din India, și-a pierdut viața din cauza mușcăturii unui șarpe, deoarece nu a putut ajunge în timp util la cel mai apropiat spital din cauza lipsei drumurilor rutiere adecvate.

1200-2023052911191 (13)

După cum relatează publicația indiană NDTV, mama fetiței a fost nevoită să parcurgă pe jos nu mai puțin de șase kilometri în urcarea unei pante, cu copilul în brațe, după ce ambulanța le-a abandonat la jumătatea drumului pentru că nu a mai putut înainta, scrie Rotalianul.

Rudele copilei au făcut acuzații potrivit cărora absența unui drum rutier circulabil a cauzat o întârziere evidentă în ajungerea la spital și a împiedicat în final intervenția medicală în timp util.

Kumaravel Pandian, colectorul districtului Vellore (colectorul acționează ca magistrat de district pentru menținerea ordinii și a legii în jurisdicția sa) a informat publicația NDTV că o mini-ambulanță era disponibilă la poalele dealurilor.

Iar dacă familia ar fi contactat lucrătorii ASHA (activiști de sănătate comunitară), primul ajutor ar fi fost imediat acordat copilului. Colectorul a mai precizat că părinții au neglijat să contacteze lucrătorii ASHA, optând în schimb să călătorească cu motocicletele.

„Deja se depun eforturi pentru construirea unui drum în zona locuită de aproximativ 1.500 de locuitori răsfirați. Au fost depuse online cererile necesare de defrișare de la Direcția Silvică”, a explicat colectorul. Poliția localității Annaikattu a înregistrat dosarul în cadrul secțiunilor relevante.

Annamalai, liderul partidului BJP din Tamil Nadu, a condamnat tragicul incident și a spus că guvernul statului este pe deplin responsabil de moartea fetiței.

El a declarat: „Incidentul Vellore este profund supărător, în care un copil de un an și jumătate a murit de la o mușcătură de șarpe din cauza indisponibilității drumurilor adecvate, împiedicând spitalizarea la timp. Condoleanțe părinților copilului”.

„Moartea unui copil rezultată din absența unei infrastructuri rutiere adecvate este inacceptabilă. Este și mai descurajant faptul că părinții au fost nevoiți să parcurgă kilometri purtând trupul neînsuflețit al copilului. Aceasta este culmea suferinței pe care nimeni nu ar trebui să o îndure”, a conchis liderul BJP.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Concert gratuit cu Iuliana Beregoi și Vlada Boțan, de ziua copiilor! Află unde și când va avea loc
Articolul anterior
Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol chiar în ziua nunții? A fost cât se poate de sinceră
Articolul următor