O fetiță, căreia i-a venit ciclul menstrual, s-a sinucis pentru că nu a suportat ,,rușinea”

O fetiță de 12 ani din India a murit după ce i-a venit ciclul menstrual, notează BBC India. Copila s-a sinucis pentru că nu suporta rușinea, simțindu-se umilită de profesoara ei. Aceasta s-a aruncat de pe o clădire din apropierea casei ei și a lăsat un bilet în care și-a explicat gestul.

separator

Tânăra a scris pe hârtie că profesoara a umilit-o la școală după ce a observat pete de sânge pe uniformă.

Profesoara a rugat-o pe fată să arate petele în fața clasei, conform declarațiilor mamei sale. Femeia crede că fata s-a sinucis din cauza profesoarei, iar acum o are pe conștiință. „Nu ştiu de ce se plânge profesoara de mine. Nu înţeleg de ce mă hărţuieşte şi mă torturează în felul ăsta”, a scris fata în biletul de sinucidere. „Mamă, te rog iartă-mă.”

„Profesoara nici măcar nu a luat în calcul că erau şi băieţi în clasă. „Fiicei mele i-a venit menstruaţia când era la şcoală, sâmbăta trecută. Când i-a zis profesoarei, a primit o cârpă de praf pe post de absorbant. Apoi, profesoara a dat-o pe fata mea afară din clasă. Cum să supui o fetiţă de 12 ani la o astfel de umilinţă?”, a declarat mama fetei la BBC Tamil.

Prima menstruație poate fi un moment destul de greu pentru orice tânără, susțin psihologii. Fetițele trebuie pregătite dinainte pentru a face față situației delicate.

Vizitele la ginecologi sunt recomandate, dar și discuțiile cu mama. Multe tinere se simt umilite atunci când le vine ciclul, iar una din cauzele acestei rușini este și lipsa de pregătire din partea părinților, lipsa de comunicare.

sursa

Iulia Vântur, prezentatoare la Vocea Indiei Junior. Vezi cum se descurcă!
Articolul anterior
Revoltător! O fetiță de 4 ani a plecat singură de la grădiniță, fără ca educatoarea să observe
Articolul următor
Alte articole interesante