O fetiță de 11 ani a fost obligată de familie să se căsătorească cu un bărbat de 41 de ani

Cazul unei fetițe de 11 ani obligată de familie să devină a treia nevastă a unui bărbat de 41 de ani în Malaezia a stârnit revoltă în toată țara. Tot mai multe organizații internaționale cer interzicerea căsătoriilor sub 18 ani, scrie BBC News.

separator

Nunta unei fete de 11 ani unui bărbat de 41 a provocat revoltă în Malaezia. Părinții ei din Thailanda spun că au consimțit ca ea să devină a treia soție a bărbatului, doar dacă acesta este de acord ca ea să rămână cu familia până la vârsta de 16 ani.

Guvernul Malaeziei declară că nu are nicio înregistrare a căsătoriei, care a avut loc în Thailanda și anunță că va investiga cazul. Agenția ONU pentru copii a declarat că acest caz este “șocant și inacceptabil”. “Nu este în interesul copilului”, a declarat reprezentantul Unicef din Malaezia, Marianne Clark-Hattingh.

Cazul a devenit public după ce au apărut fotografii cu mirele adult care ține fata de mână după ceremonia de căsătorie. El are deja două soții și șase copii cu vârste cuprinse între cinci și 18 ani, scrie presa.

Familia thailandeză a fetei lucrează în Kelangan, nord-estul Malaeziei, la culesul de cauciuc, fiind foarte săraci. Mirele, de cealaltă parte, este un comerciant prosper.

În timp ce vârsta legală legată de căsătorie în Malaezia este de 18 ani, curțile islamice din șaria pot aproba căsătoriile musulmane pentru cei cu vârste de 16 ani.

 

Activiștii spun că aproximativ 16.000 de fete din Malaezia sub vârsta de 15 ani sunt deja căsătorite.

sursa

12 moduri în care poți folosi cojile de ouă
Articolul anterior
Video! Dans incendiar pe litoral cu Ala Pugaciova și Maxim Galkin
Articolul următor
Alte articole interesante