O fetiță de 14 ani, exploatată sexual de către un bărbat de 40 de ani și concubina acestuia. Ce pedeapsă riscă bănuiții?

În urma investigațiilor efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane a fost salvat o minoră şi mai multe adulte, care erau supuse exploatării sexuale în municipiul Chișinău.

separator
IMG-20160310-WA0003-364x245

Astfel, în urma acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigații întreprinse pe acest caz, a fost reținut un bărbat cu vârsta de 40 ani, recent eliberat dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă, unde și-a ispăşit pedeapsa pentru omor şi tâlhărie, precum şi concubina acestuia în vârsta de 33 de ani.

Aceştia, de la finele anului 2016 până în iunie 2017, au implicat o minoră cu vârsta de 14 ani şi 4 adulte, cu vârsta de la 19 până la 24 ani, în prostituţie. Până la intervenția organelor de drept și reţinerea învinuiţilor, minora şi victimele adulte au fost obligate să presteze servicii sexuale mai multor bărbaţi.

Pentru a atrage mai mulţi clienţi, învinuiţii au plasat anunțurile pe pagina web 999.md, cu pozele victimelor, din conţinutul cărora rezulta că minorele prestează servicii sexuale contra plată. Prețul pentru serviciile sexuale varia între sumele de 600-700 de lei pentru o oră. Valoarea totală mijloacelor băneşti obţinuţi de către făptuitori pe cale criminală se stabileşte.

Serviciile sexuale au fost prestate de către persoanele în apartamentul închiriat pentru acest scop.

În prezent învinuiţii sunt în stare de arest, iar de către organul de urmărire penală se întreprind măsuri în vederea identificării și altor victime posibile, precum și în vederea identificării și tragerii la răspunderea penală a persoanelor care cu bună știință au întreținut rapoarte sexuale cu minore.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, învinuiţii riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani ori detenţie pe viață.

O moldoveancă a căzut de pe scuter în Italia. Starea ei este gravă
Articolul anterior
Este cea mai frumoasă prinţesă din lume, dar nu respectă nicio regulă din protocolul regal
Articolul următor
Alte articole interesante