Un bebeluș de 4 luni s-a stins, după ce a fost strivit în somn de către părinții săi cu care împărțea patul

În localitatea Rossano Veneto din provincia Vicenza, o tragedie a zguduit comunitatea săptămâna trecută. Megan David, o fetiță de numai patru luni, a fost găsită fără suflare în patul în care dormea împreună cu părinții și fratele ei de șase ani, informează Corriere della Sera.

Cât de mult doarme un bebeluș?

Rezultatele preliminare ale autopsiei efectuate asupra trupului neînsuflețit al micuței în vârstă de doar patru luni, arată că ar fi murit sufocată în timp ce dormea cu părinții și fratele său mai mare

Potrivit rezultatelor preliminare ale autopsiei, efectuate pe data de 19 iunie la unitatea de Patologie Cardiovasculare a Universității din Padova, de profesorul Antonello Cirnelli, medic legist și de Stefania Rizzo, expertă anatomopatologă, fetița ar fi murit sufocată, ca urmare a faptului că a fost strivită involuntar de una dintre cele trei persoane cu care împărțea patul.

Se pare că în noaptea tragediei, Megan dormea împreună cu fratele său de șase ani și cu părinții săi, Irina și Daniel. A fost chiar tatăl fetiței care, simțind că ceva nu era în regulă cu micuța, a sunat la numărul de urgență în jurul orei 01:00 noaptea.

Când medicii de la Spitalul San Bassiano au ajuns la casa tinerei familii de origine română, l-au găsit pe tatăl fetiței încercând să-i facă masaj cardiac. Medicii și asistentele medicale au încercat să o resusciteze pe nou-născută timp de aproape 50 de minute, fără a reuși însă să o readucă la viață.

Pentru a confirma cu adevărat că a fost vorba despre un accident tragic, este necesar să se aștepte rezultatele altor investigații efectuate asupra corpului micuței, cum ar fi cele de natură histologică și toxicologică.

Cu toate acestea, este tot mai puțin probabil ca moartea fetiței să fi fost cauzată de sindromul de moarte subită infantilă (SIDS), așa cum s-a presupus inițial.

Procuratura din Vicenza a deschis imediat un dosar de cercetare și așteaptă concluziile anchetei medicale. Între timp, se așteaptă restituirea corpului micuței familiei pentru organizarea funeraliilor.

Cazul amintește de un episod similar petrecut cu câteva luni în urmă la spitalul Pertini din Roma, unde un nou-născut a murit la câteva ore după naștere, strivit involuntar de greutatea mamei care, epuizată după un lung travaliu, adormise cu bebelușul încă în pat.

O femeie din Italia a suferit arsuri, după ce s-a așezat pe un scaun la metrou. „Era umed, credeam că-i apă”
Articolul anterior
Valentina Naforniță, dezvăluiri despre momentul în care a aflat că va deveni mamă și cum a dat vestea familiei și iubitului ei
Articolul următor