O fetiță a fost surprinsă în timp ce încerca să își facă temele în ploaie, sub o pătură

O fetiță ajunsă pe stradă împreună cu familia, a fost surprinsă în timp ce încerca să își facă temele în ploaie, acoperită cu o pătură subțire.

separator

Elaine Dolfo, o fetiță de numai 8 ani, a ajuns pe stradă împreună cu familia, și a fost observată în timp ce își făcea temele afară în ploaie, lângă o clădire de apartamente, în Filipine. Alături de fetiță pot fi văzute sora și mama ei, amandoua dormind lângă ea, la ora 7 dimineață. Copila a ajuns pe străzi împreună cu familia, după ce tatăl s-a îmbolnăvit.

În imagini, fetiță poate fi văzută în timp ce se chinuie să își facă temele, în timp ce vântul îi suflă foile de caiet și pătură cu care față se ferește de ploaie.

Nici vântul, nici ploaia și nici situația financiară nu au ținut-o pe Elaine la distanță de școală, încercând din răsputeri să îți facă temele cu responsabilitate. Când a fost întrebată, fetiță a povestit că vrea să fie cea mai bună din clasa, pentru a putea să aibă un loc de muncă bun pentru a-și ajuta familia. Întreaga familie a fost evacuată din casă în care stăteau cu chirie, după ce tatăl nu a mai putut face față datoriilor.

O studentă din SUA a reușit să ajute familia să se mute înapoi într-o casă. Această a văzut imaginile surprinse de un trecător și a lansat un apel, unde oamenii pot dona pentru a o ajută pe Elaine și pe membrii familiei sale.

Deși imaginile au fost filmate în Manila, capitală statului Filipine, nivelul de sărăcie este ridicat și multe dintre familii se zbat să supraviețuiască. Banii obținuți din donațiile pentru Elaine și familia ei vor fi folosiți pentru a se închiria o casă, a se achiziționa paturi și mobilă strict necesară, pentru a li se plăti fetelor taxele de școlarizare și pentru cumpărarea unei triciclete-taxi, cu care tatăl să își poată continuă muncă după ce se însănătoșește.

Între timp, pagină de donații a adunat deja o parte din banii necesari pentru relocarea familiei într-un apartament, iar aceștia sunt tare recunoscători pentru gestul oamenilor.

sursa

VIDEO! Un bărbat pe trotinetă, spulberat pe zebră de un Mercedes care a trecut la roșu. Momentul, surprins de o cameră de bord

Un bărbat pe trotinetă a fost spulberat pe o trecere de pietoni, de un Mercedes care trecea la semnalul de culoare roșie al semaforului. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs în această dimineață, în capitală. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord a unui automobil, iar imaginile video au fost publicate de internauți pe rețele, scrie unimedia.info.

Din imaginile video se observă cum bărbatul începe să traverseze strada pe o trotinetă la semnalul verde al semaforului, iar pe banda stângă trece un automobil de model Mercedes și îl lovește chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mașinile de pe banda dreaptă s-au oprit la culoarea roșie a semaforului.

Deocamdată, poliția nu a oferit detalii despre acest caz.

Alarmant! UNICEF: Peste 1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate

Apa de băut poluată şi absenţa infrastructurii sanitare periclitează vieţile copiilor din diferite regiuni al globului, potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), scrie digi24.ro.

În fiecare zi, peste 1.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor la nivel global din cauza unor afecţiuni provocate de apa poluată, lipsei salubrităţii şi a igienei precare, a precizat UNICEF, luni, la New York, citat de Agerpres.

Un total de 190 de milioane de copii din 10 ţări africane sunt în pericol, potrivit unui nou raport realizat de această organizaţie.

Situaţia este mai gravă în ţările din vestul şi centrul Africii precum Benin, Burkina Faso, Camerun, Ciad, Coasta de Fildeş, Guinea, Mali, Niger, Nigeria şi Somalia, se mai precizează în raport.

Multe dintre aceste state sunt afectate de instabilitate şi de conflicte armate, care îngreunează şi mai mult accesul copiilor la apă curată şi igienă. Miercuri este marcată Ziua Mondială a Apei.

Tot miercuri, debutează la New York Conferinţa ONU privind Apa. Scopul acestui eveniment este acela de a analiza gradul în care pot fi realizate obiective stabilite la nivel internaţional, inclusiv Obiectivul ONU de Dezvoltare Durabilă privind accesul la apă curată pentru toţi până în 2030.

Potrivit ONU, două miliarde de persoane la nivel global – una din patru – nu dispun de acces la apă curată.

Protestul de marți al transportatorilor! Cum vor circula rutele interurbane de autobuz și microbuz

Asociația Patronală a Transportatorilor Auto a anunța marți protest. Circa 100 de vehicule vor fi aduse în fața Inspectoratului General Securitate Publică, precizează protestatarii, scrie realitatea.md.

Șeful APOTA, Oleg Alexa, a precizat pentru redacția Realitatea că manifestația începe la 12:00. Deplasarea transportului interurban nu va fi sistată din cauza protestului.

„Mâine, transportul nu va fi sistat. La protest vor participa persoanele neantrenate la rute în acel interval. Mâine, la 12:00, vom expune nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale Poliției”, a precizat Alexa.

Transportatorii sunt nemulțumiți că au fost opriți, fiind acuzați că aduceau manifestanți în Capitală. Ei planifică să prezinte numele ofițerilor care ar fi comis încălcări, calificând acțiunile persoanelor vizate pot fi calificate drept „infracțiuni”.

O fetiță de 3 ani a murit după ce a căzut din tractorul condus de tatăl ei
Articolul anterior
Cum e să-ți duci copilul în clasa întâi, în Finlanda. Dezvăluirile unui părinte
Articolul următor