O fetiță pianistă din Moldova a câștigat primul loc la un concurs organizat de Marea Britanie

Eleva în vârstă de 10 ani a unei școli de muzică din Găgăuzia, Maria Ianul, a ocupat primul loc la Concursul-Festival Internațional Online din Marea Britanie Golden Time Talent/Sezonul 45. Acest lucru a fost raportat de portalul Nokta, care transmite că organizatorii competiției au invitat-o deja pe câștigătoare să participe la un concert de gală la Londra.

Eleva Școlii de Muzică din Cișmikioi a trimis 2 filmulețr video la concurs.

Cu unul dintre acestea, „Mișcarea perpetuă” de Mehrozh Mukhtorov, Marial a câștigat primul loc. Pentru o altă lucrare, ,,Sonetul”, a compozitorului Eugen Doga, Maria a fost premiată cu locul doi.

Publicul a apreciat și interpretarea pianistei din Moldova – aceasta a ocupat locul trei în bătălia LIKE a competiției, depășind peste 150 de participanți în simpatia publicului.

De remarcat că, în februarie, pentru aceeași lucrare a lui Mehrozh Mukhtorov „Mișcarea perpetuă”, Maria Ianul a ocupat locul 1 la Concursul Internațional de arte din România.

Putin, după revolta armată a lui Prigojin: ,,Aceasta este trădare. O lovitură pentru poporul nostru”

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs televizat în care l-a acuzat de trădare pe Evgheni Prigojin, după ce liderul mercenarilor a preluat contolul aspra comandamentului militar din Rostov pe Don și cere schimbarea șefilor din armata rusă. Liderul de la Kremlin a declarat că va apăra poporul rus și patria, răspunsul său va fi dur în fața unor ambiții ale unor „forțe endemice” pe care le acuză că au „băgat un cuțit în spate”, conform Hotnews.

Russian Oligarch Prigozhin Makes Profane, Not-so-Subtle Swipe at Putin

Putin a început discursul. Principalele declarații ale liderului de la Kremlin:

  • Trebuie să făcem totul pentru a opri această mișcare
  • Aceasta este trădare
  • E ca un cuțit în spate
  • Intrigile și toate celelalte au adus la un neliniște masivă iar tragedia acestuia război a făcut ca rușii să cadă victime ale acestuia
  • Ne vom apăra patria, inclusiv pentru a trece peste obstacole
  • Este vorba despre ambiția unor forțe endemice. Eroii care au eliberat zone ocupate din Ucraina încearcă să restabilească dominația asupra lor.
  • Aceasta răsmerița internă este o lovitură pentru poporul nostru
  • Ca președinte și comandant suprem fac tot ce se poate pentru a respinge acest atac
  • Cei care au trădat Rusia, mă adresez tututor celor implicați, să nu își asume participarea la niciun conflict armat. Vom apăra cu siguranță întregul teritoriu

Șeful mercenarilor ruși Evgheni Prigojin a declarat că vrea să înlăture conducerea Ministerului rus al Apărării din cauza presupusei incompetențe a acestuia și a postat videoclipuri cu el și luptătorii săi în orașul Rostov din sudul Rusiei, unde armata rusă are unul dintre cartierele sale generale.

Liderul grupării paramilitare Wagner a afirmat că a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom, din acest centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă, într-o declarație adresată luptătorilor mercenari din Grupul Wagner, că au fost „înșelați și târâți într-o activitate criminală” de către șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

Într-o declarație postată pe Telegram, ministerul i-a îndemnat pe luptătorii Wagner să ia legătura cu reprezentanții săi și cu cei ai serviciilor de aplicare a legii și a promis că le va garanta securitatea.

Comitetul antiterorist al Rusiei a declarat sâmbătă că impune un regim antiterorist în Moscova și în regiunea înconjurătoare, pe fondul revoltei grupului de mercenari Wagner, a relatat agenția de presă de stat RIA.

Noapte albă la Moscova: Ministerul rus al Apărării, dar și alte instituții importante au fost păzite de blindate

Alertă în Rusia! Putin vorbește despre o tentativă de lovită de stat și face apel către toți rușii să nu cadă pradă celor care vor să destabilizeze țara.

Alertă în Rusia! Tentativă de lovitură de stat! Trupele Wagner au ocupat orașul Rostov

Putin: Ceea cu ce ne confruntăm acum este trădare

„Orice ceartă trebuie eliminată în perioada operațiunii speciale, acum se decide soarta poporului nostru.

(…)Suntem împinși spre înfrângere și predarea noastră. Aceasta este o lovitură pentru Rusia. Răspunsul nostru va fi dur. Toți cei care au pornit pe calea rebeliunii și a terorismului vor fi aspru pedepsiți.

(…)În calitate de șef al Federației Ruse, voi face totul pentru a apăra țara. Cel care a organizat rebeliunea militară și a ridicat armele a trădat Rusia și va răspunde pentru asta.

Alertă în Rusia! Tentativă de lovitură de stat! Trupele Wagner au ocupat orașul Rostov

Alertă maximă în Rusia, care se află în pragul unei lovituri de stat. Potrivit presei străine, trupele Wagner în frunte cu Evghenii Prigojin ar fi ocupat orașul Rostov și structurile militare din regiune. Autoritățile regionale au anulat toate evenimentele planificate pentru acest weekend, iar populația ese îndemnată să  nu iasă din case, transmite Realitatea.

VIDEO Tentativă de lovitură de stat în Rusia! Trupele Wagner ar fi ocupat orașul Rostov

Situația rămâne tensionată în toată țara, inclusiv în Capitala rusă, obiectele cele mai importante fiind plasate sub protecție sporită, iar pe străzile din orașele mari fiind zărite blindate și tehnică militară.

Vineri, Prigojin a acuzat armata rusă că a bombardat poziţiile companiei militare private şi a promis că îi va pedepsi pe vinovaţi. Şeful Wagner a făcut apel la forţele din subordinea Ministerului Apărării să nu opună rezistenţă, în caz contrar vor fi „eliminate imediat”.

Pe această cale, el a declarat că dorinţa de a pune capăt „haosului” nu este „o lovitură de stat”, ci un ”marş pentru justiţie” şi că operaţiunile militare nu vor fi afectate de acţiunile Wagner. Potrivit lui, după ce „se vor ocupa” de cei care îi „anihilează” pe soldaţii ruşi, luptătorii Wagner „se vor întoarce pe front”.

Ministerul rus al Apărării a negat veridicitatea înregistrărilor video.

„Toate mesajele și înregistrările video difuzate pe rețelele de socializare în numele lui Evghenii Prigojin despre presupusele „lovituri din partea Ministerului rus al Apărării asupra taberelor din spatele apărării ale PMC Wagner” nu corespund realității”, a precizat ministerul rus.

Prigojin a declarat că armata îl susține și l-a acuzat pe Șoigu că a ascuns la morga din Rostov 2 000 de cadavre ale rușilor morți în luptă pentru a ascunde pierderile.

„Majoritatea militarilor ne susțin cu căldură. Primim mesaje: „În sfârșit, va veni justiția în armată! În cele din urmă, vă veți asigura că vom primi muniție și nu vom fi carne de tun!” Tocmai acum a venit informația: la morga de la Rostov, ministrul Apărării a ordonat ascunderea a 2.000 de cadavre, care sunt ținute acolo pentru a ascunde pierderile”, a spus Prigojin.

După declarațiile lui Prigojin, FSB a inițiat un dosar de instigare la rebeliune armată, potrivit agențiilor ruse de presă. Comitetul Național Antiterorism i-a cerut lui Prigojin să oprească „acțiunile ilegale”.

Autoritățile anunță ziua când va avea loc simulare generală pentru Summitul din 1 iunie
Articolul anterior
Traficul rutier în PMAN va fi suspendat în perioada 12-15 mai
Articolul următor