O fetiță salvată de pe un câmp plin de șacali, vizitată de salvatorii săi, însoțiți de Moș Crăciun

În urmă cu două luni, Valentina, o fetiţă de 5 ani din Brăila, s-a rătăcit la marginea satului, pe un câmp plin cu şacali. Zeci de oameni s-au mobilizat şi, după multe ore de căutări, copil a fost găsită de jandarmi într-o şură de paie, alături de câinii săi. Imaginea copilei emoţiona o ţară întreagă. Acum, în prag de sărbători, fetița a primit din nou vizita salvatorilor, însoţiţi de un invitat de onoare: Moş Crăciun. Copila i-a cântat Moşului colinde. transmite Observator.

În octombrie, fetița s-a rătăcit în timp ce se juca cu cei doi câini ai săi, într-o zonă cunoscută pentru prezenţa şacalilor și dulăilor agresivi. Salvatorii au fost mai emoţionaţi decât Valentina.

Dima Iulian Mirel, Jandarmeria Brăila: Ne-a primit cu mare căldură. Şi-a amintit de noi, de acea seară… 

Seara pe care n-o vor putea uita vreodată s-ar fi putut sfârşi într-o tragedie. După multe ore de căutări, copila de cinci ani fost găsită în toiul nopţii la o fermă, zgribulită printre baloţi de paie. 

Cătălin Lipan, Jandarmeria Brăila: Când am îndreptat lumina lanternei pe acei baloţi am observat un căţeluş, iar imediat după şi pe fetiţă. I-am dat imediat vestonul meu pentru a se încălzi, mi-a zis că vrea doar să facă nani cu mami. Foarte emoţionant. Am ţinut-o în braţe până la maşină şi în maşină tot în braţe a stat şi ne-am uitat la desene animate. 

Toţi cei care au participat la găsirea Valentinei au fost avansaţi în grad.

România va construi o conductă pentru exportul gazelor din Marea Neagră în Europa

OMV Petrom din România, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a semnat contractul pentru preluarea de gaze naturale din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră în Sistemul Naţional de Transport, prin punctul de la Tezla, în baza unei investiţii de 1,4 miliarde de lei româneşti pe 17 ani cu Transgaz.

OMV Petrom warns it might drop Neptun Deep project in Romania unless  Offshore Law is amended | Romania Insider

Potrivit Petrom, contractul a fost încheiat pentru perioada septembrie 2026 – septembrie 2042. Pe baza tarifelor de transport aplicabile la data curentă, valoarea contractului este estimată la 276 milioane euro, transmite mold-street.com.

Semnarea contractului a avut loc după finalizarea cu succes a procesului de rezervare de capacitate incrementală pentru punctul de intrare/ieşire în/din SNT Tuzla.

„Credem că Marea Neagră are un potenţial semnificativ pentru producţia de gaze naturale, iar Neptun Deep este un proiect strategic pentru OMV Petrom şi pentru România. Este în centrul Strategiei noastre 2030 şi va avea un rol esenţial pentru securitatea energetică a României. Plănuim decizia finală de investiţie pentru jumătatea anului 2023, producţia urmând să înceapă în anul 2027”, a declarat Christina Verchere, CEO Petrom.

OMV Petrom a devenit operatorul perimetrului Neptun Deep în august 2022. La finalul anului 2022, compania a depus declaraţia de descoperire comercială pentru zacamant.

Cooperarea cu Regatul Unit, discutată de Maia Sandu și James Cleverly

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly, aflat la Chișinău.

Cooperarea cu Regatul Unit, discutată de Maia Sandu și James Cleverly

Foto: presedinte.md

Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiunea noastră și despre cooperarea moldo-britanică.

„Marea Britanie ne susține în modernizarea sectorului de apărare, a celui vamal și în combaterea traficului la frontieră, și ne ajută să menținem stabilitatea și ordinea în țară. Am apreciat sprijinul acordat de Guvernul britanic pentru programele de bună guvernare realizate în țara noastră, care promovează politicile anticorupție, îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma justiției, a sectorului bancar și a celui energetic. Regatul Unit contribuie la dezvoltarea societății civile și a presei independente din Moldova, iar, în condițiile atacurilor hibride generate de Rusia, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”, a subliniat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a discutat cu ministrul Cleverly și despre semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere, dar și despre cooperarea comercială. „Vrem să creștem accesul produselor moldovenești pe piața din Marea Britanie și să sporim volumul investițiilor în Republica Moldova. Îi mulțumesc, cu acest prilej, ministrului Cleverly pentru pachetul de 10 milioane de lire sterline, anunțat astăzi, pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării”, a conchis șefa statului. 

Politicianul rus care și-a agățat spaghete în timp ce asculta discursul lui Putin a fost amendat cu 150.000 ruble

Un politician rus care și-a agățat tăiței de urechi în timp ce asculta un discurs al lui Vladimir Putin a fost amendat cu 150.000 ruble (circa 1.650 de lire sterline).

Un politician rus, amendat pentru gestul făcut în timpul discursului lui Putin

Mihail Abdalkin a fost condamnat pentru „discreditarea forțelor armate” în demonstrația din 21 februarie, când președintele rus și-a ținut discursul despre starea națiunii, transmite protv.ro.

Abdalkin, un parlamentar al Partidului Comunist din regiunea Samara, a declarat că este un gest ironic să-și exprime nemulțumirea față de „tăcerea președintelui cu privire la problemele politice interne”, a informat grupul rus pentru drepturile omului OVD-Info.

Parlamentul Rusiei a înăsprit legislația, ceea ce înseamnă că cei care discreditează sau răspândesc „știri false” despre forțele armate ar putea risca amenzi sau o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Aura, Lori și Bety despre secretele lor de frumusețe:”Furam de la mama produse de frumusețe de la 11 ani”!
Articolul anterior
Funcționarii publici care reprezintă administrația publică locală în societățile economice ar putea fi remunerați
Articolul următor