O fostă gimnastă olimpică, originară din Moldova, susține că a fost violată la 15 ani de un coleg campion: ,,M-a violat la Stuttgart””

Tatiana Guţu, fostă gimnastă ucraineancă, născută în Repubica Moldova, s-a alăturat numeroaselor vedete, dar și femei simple, care au dezvăluit în ultimele două săptămâni că au fost violate sau agresate sexual.

separator

Într-o mărturie terifiantă făcută pe pagina ei de Facebook, Tatiana îl acuză de viol pe Vitaly Şcherbo, fost gimnast, multiplu medaliat la Jocurile Olimpice, europene şi mondiale, care, de-a lungul carierei a reprezentat URSS-ul, CSI-ul şi Belarusul. Gimnasta avea doar 15 ani când s-ar fi întâmplat totul.

Din mesajul Tatianei rezultă că doi colegi au știut la acea vreme ce i s-a întâmplat, dar nu au luat atitudine.

”Acesta este actul meu de curaj după 27 de ani. Tatiana Toropova, te-am crezut prietena şi coechipiera mea, mulţumesc că nu ai fost destul de curajoasă pentru mine când aveam mai multă nevoie de tine, când trebuia să lupţi pentru drepturile femeilor şi pentru “Nu înseamnă nu”. Ai fost acolo, ai auzit tot şi nu m-ai apărat…

Ruslam Şaripov, mulţumesc că ai fost un bun prieten şi nu m-ai protejat de amicul tău, pe mine, o fetiţă de 15 ani.

El m-a violat în la Stuttgart în 1991. Vitaly Şcherbo, tu eşti monstrul care m-a ţinut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulţi ani. Ştiu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poţi învinge. Acesta este povestea mea de Cenuşăreasă. Îţi voi supravieţui şi voi sprijini pe oricine vrea să vorbească despre tine.“ este mărturia Tatianei.

Tatiana Guțu a câștigat, în 1992, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona, la individual compus. Cu un an înainte, pe când avea doar 15 ani, ar fi fost violată de Vitaly Şcherbo, raportează stirileprotv.ro.

Avertisment meteo! Vine un ciclon de aer extrem de rece, cu maxime de numai +5 grade Celsius
Articolul anterior
Bebelușii simt gingășia de la prima atingere
Articolul următor
Alte articole interesante