O gravidă de 39 de ani a decedat de Covid-19, pentru că nu i s-ar fi acordat ajutorul medical specializat la timpul potrivit

O femeie de 39 de ani din Arad, însărcinată în 28 de săptămâni, a murit în urma infecției cu Covid-19. Ea posta pe facebook teorii ale conspirației despre virus. Însă, nu acest lucru a dus-o la moarte. Preliminar, medicii au omis momentul potrivit pentru a o conecta la respirație artificială.

separator
Femeia se lăuda cu faptul că nu purta mască pe motiv că „facilitează reproducerea pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni” și acuza autoritățile de faptul că „ți-au spus să #staiîncasă în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație”, transmite hotnews.ro.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook pe data de 7 mai, femeia din Arad afirma că „păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei.

De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc.

Îmbrățișarea generează eliberearea de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul.

Avem parte de suficient stres în această perioadă”.

„Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de COV1D-19 pentru a fi adăugat la numerele de „cazuri noi” crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmedia. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba”, mai spunea femeia.

„Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai?”

Mesajul integral postat de femeia de 39 de ani din Arad pe contul său de Facebook pe data de 7 mai:

„1. Nu port mască pentru că facilitează reproducerea perfectă pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni. Nu am nevoie de o infecție respiratorie superioară.

2. Nu port mănuși pentru că am suficientă minte să realizez că ar trebui să schimb mănușile de fiecare dată când ating ceva, altfel e doar contaminare încrucișată cu aceleași mănuși.

3. Păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei.

De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc. Îmbrățișarea generează eliberearea de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul. Avem parte de suficient stres în această perioadă.

4. Nu fac vaccinul antigripal pentru că nu vreau să-mi cresc șansele de a face o boală respiratorie superioară și de a mă contamina cu 4 tulpini de coronavirus cu 36%.

5. Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de COV1D-19 pentru a fi adăugat la numerele de ‘cazuri noi’ crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmed1a. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba.

6. Mă spăl pe mâini cu săpun și apă pentru că… asta am făcut întotdeauna, e normă de igienă elementară.

7. Nu voi face niciun vaccin. Guvernul nu a mandatat niciodată un vaccin și nu mă va obliga niciodată să accept ceva în corp, mai ales în numele unui virus care nu apare decât în statistici și la TV sau alte surse de informare mainstream.

Nu sunt oaie și nu mă poate manipula nimeni să cred că guvernul, politicienii și organizațiile mondiale finanțate de filantropi dubioși lucrează pentru binele și siguranța mea.

8. Nu voi trăi cu frică deoarece nu am trăit niciodată așa și nu voi începe acum. Dacă vrei să stai în casă și să nu ieși pentru că ‘faci ceea ce trebuie’ e treaba ta. Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai? Nu cred că ești departe.

Oficialii ți-au spus să #staiîncasă în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație. Așadar, voi continua să ies din casă și să fac ceea ce îmi dictează propria conștiință nealterată de minciunile și panica cu care unii aleg să își hrănească mintea.

9. Oprește știrile și începe cercetările independente. Vei afla multe și vei realiza că ai fost mințit și manipulat. Vei afla inclusiv că OMS are interdicție în multe țări din cauza milioanelor de victime pe care le-a făcut cu vaccinurile. Culmea, țările unde OMS nu are acces, au cele mai puține cazuri de coronavirus.

Da, e mai greu să faci eforturi de gândire ca să îți formezi propria viziune decât să iei totul ambalat de la TV ca să crezi ce vor alții.

Preluat & personalizat. Nu ezitați să dați un copy și un paste direct pe profilul vostru.”

Femeia a murit în ambulanță, în timp ce era transferată de la spitalul din Arad la cel din Timișoara

Femeia de 39 de ani însărcinată în 28 de săptămâni a murit săptămâna trecută în ambulanță, în timp ce era transferată de la Arad la Timișoara.

Managerul Spitalului din Timișoara i-a acuzat pe medicii arădeni că ar fi putut salva viața pacientei dacă o intubau la timp.

„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă.

Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.

Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.

Din informațiile noastre a fost ‘descoperită’ în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește.

Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI.

Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează.

O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt.

Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, declara vineri managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Raul Pătraşcu, citat de AradOnline.ro.

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

OMS: Măștile de protecție ar trebui să devină un simbol al solidarității în întreaga lume
Articolul anterior
Ministru: Se constată creșterea numărului de copii infectați. În spitale, vor fi activate locuri suplimentare
Articolul următor