O groapă în sectorul Buiucani, în care ar ,,putea încăpea un om aflat în picioare”

Strada Sculeni din sectorul Buiucani a fost subiect de discuție în cadrul ședinței Primăriei de astăzi. Asta după ce a fost săpată o groapă, pentru a fi efectuate niște lucrări, în cele din urmă groapa rămânând deschisă.

„Ar putea încăpea un om în picioare în ea”, a declarat edilul Ion Ceban, care și-a arătat nemulțumirea față de unii colegii.

„La Buiucani, strada Sculeni unde a fost săpată o groapă pentru a fi săpate niște utilități, azi ar putea încăpea un om în picioare și îmi pare rău pentru neglijența unor colegi.

Sunt oameni care cu certitudine au pierdut încrederea, dar vom întoarce această încredere, chiar dacă va fi nevoie în continuare, iar să începem să dăm pe cineva afară, pentru ca lucrurile să meargă. Rog foarte mult ca toate aceste situații să fie luate la control și sunt absolut sigur să mai sunt cazuri de acest gen. Noi am discutat despre unele din ele. Foarte mult sper ca atunci când ajungem la rapoartele Apă Canal vom avea o claritate pe aceste subiecte – ce se întâmplă în sectoare și când o să fie înceapă să fie remediate aceste probleme”, a declarat Ion Ceban, conform Unimedia.

VIDEO! Un bărbat pe trotinetă, spulberat pe zebră de un Mercedes care a trecut la roșu. Momentul, surprins de o cameră de bord

Un bărbat pe trotinetă a fost spulberat pe o trecere de pietoni, de un Mercedes care trecea la semnalul de culoare roșie al semaforului. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs în această dimineață, în capitală. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord a unui automobil, iar imaginile video au fost publicate de internauți pe rețele, scrie unimedia.info.

Din imaginile video se observă cum bărbatul începe să traverseze strada pe o trotinetă la semnalul verde al semaforului, iar pe banda stângă trece un automobil de model Mercedes și îl lovește chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mașinile de pe banda dreaptă s-au oprit la culoarea roșie a semaforului.

Deocamdată, poliția nu a oferit detalii despre acest caz.

Alarmant! UNICEF: Peste 1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate

Apa de băut poluată şi absenţa infrastructurii sanitare periclitează vieţile copiilor din diferite regiuni al globului, potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), scrie digi24.ro.

În fiecare zi, peste 1.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor la nivel global din cauza unor afecţiuni provocate de apa poluată, lipsei salubrităţii şi a igienei precare, a precizat UNICEF, luni, la New York, citat de Agerpres.

Un total de 190 de milioane de copii din 10 ţări africane sunt în pericol, potrivit unui nou raport realizat de această organizaţie.

Situaţia este mai gravă în ţările din vestul şi centrul Africii precum Benin, Burkina Faso, Camerun, Ciad, Coasta de Fildeş, Guinea, Mali, Niger, Nigeria şi Somalia, se mai precizează în raport.

Multe dintre aceste state sunt afectate de instabilitate şi de conflicte armate, care îngreunează şi mai mult accesul copiilor la apă curată şi igienă. Miercuri este marcată Ziua Mondială a Apei.

Tot miercuri, debutează la New York Conferinţa ONU privind Apa. Scopul acestui eveniment este acela de a analiza gradul în care pot fi realizate obiective stabilite la nivel internaţional, inclusiv Obiectivul ONU de Dezvoltare Durabilă privind accesul la apă curată pentru toţi până în 2030.

Potrivit ONU, două miliarde de persoane la nivel global – una din patru – nu dispun de acces la apă curată.

Protestul de marți al transportatorilor! Cum vor circula rutele interurbane de autobuz și microbuz

Asociația Patronală a Transportatorilor Auto a anunța marți protest. Circa 100 de vehicule vor fi aduse în fața Inspectoratului General Securitate Publică, precizează protestatarii, scrie realitatea.md.

Șeful APOTA, Oleg Alexa, a precizat pentru redacția Realitatea că manifestația începe la 12:00. Deplasarea transportului interurban nu va fi sistată din cauza protestului.

„Mâine, transportul nu va fi sistat. La protest vor participa persoanele neantrenate la rute în acel interval. Mâine, la 12:00, vom expune nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale Poliției”, a precizat Alexa.

Transportatorii sunt nemulțumiți că au fost opriți, fiind acuzați că aduceau manifestanți în Capitală. Ei planifică să prezinte numele ofițerilor care ar fi comis încălcări, calificând acțiunile persoanelor vizate pot fi calificate drept „infracțiuni”.

O femeie din nordul Moldovei a fost violată de șapte bărbați. Fiica acesteia cere pedeapsă dură pentru infractori
Articolul anterior
Jennifer Lopez s-a reunit cu Ben Affleck. ,,E fericită lângă el”, conform presei de peste Ocean
Articolul următor