O imagine fabuloasă cu ploaia, surprinsă în Chișinău

Cum arată cu adevărat o ploaie, urmărită dintr-un alt unghi? Noile tehnologii oferă posibilități nemărginite.

separator

O fotografie în care este surprins un nor de ploaie, probabil cu o dronă, a impresionat publicul. Internauților nu le-a venit să creadă că imaginea este una adevărată.

Pottrivit lui Lexx Bodylev, poza este făcută, ieri, 13 iunie, în zona Buiucani și Ghidighici, municipiul Chișinău.

Mobilizare în rândul artiștilor pentru a o ajuta pe fiica Georgetei Voinovan. Mesajul emoționant al Aurei: ”Am cantat la sute de concerte de caritate. Acum e randul vostru să dați o mână de ajutor!”

Mobilizare în rândul artiștilor pentru a o ajuta pe fiica mai mare a Georgetei Voinovan care suferă de o boală cruntă și are nevoie urgent de un transplant renal. Interpreta Aura a venit cu un mesaj emoționant în care îndeamnă oamenii să-i vină în ajutor: ”Am cantat la sute de concerte de caritate. Acum e randul vostru să dați o mână de ajutor!”.

”VIN CU O MARE RUGĂMINTE LA VOI! Colega mea de clasă, colega mea de scenă, autoarea celor mai frumoase melodii din repertoriul meu Georgeta Voinovan trece prin niște momente complicate. Fiica ei, Dana, se luptă de 7 ani cu o boală cronică de rinichi. Acum are nevoie URGENT de un transplant la rinichi. Timpul e limitat.

Noi, interpreții, pe parcursul carierei noastre artistice, am cantat la sute de concerte de caritate. Acum e randul vostru să dați o mână de ajutor.

Vă mulțumim anticipat. Pentru donatii,accesați Fundația de binefacere MCharity @mcharity_org sau la tel.069249119”, scrie interpreta Aura într-un mesaj pe Facebook.

Fiica mai mare a artistei Georgeta Voinovan luptă de șapte ani cu o afecțiune gravă. Recent a fost confirmat faptul că are nevoie de urgență de un transplant renal.

Interpreta Georgeta Voinovan este disperată și cere ajutor și susținere materială de la toți cei care pot să-i ajute familia.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

Mcharity.org

SMS cu textul 260 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Diana Simmons 

Bancare

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Diana Simmons 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Diana Simmons

Mihai, băiatul de 14 ani lovit mortal de primarul de Boldurești, va fi înmormântat mâine. Mesajul mamei: ”Mulţumesc, Doamne, că ai găsit ucigașul!”

Mihai, adolescentul de 14 ani din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, care a fost lovit mortal cu mașina de primarul localități va fi petrecut vineri, 23 februarie, pe ultimul drum, a anunţat miercuri, mama băiatului pe reţele de socializare, scrie publika.press.

colaj foto: www.publikapress

,,Vă mulţumesc mult la toţi care ne-au dat ajutor. Dumnezeu să vă dea multă sănătate, mulţumesc, Doamne ca ai găsit ucigașul fiului meu. Dumnezeule, dă-mi putere. Vineri, la ora 11 o să-l petrecem pe ultimul drum pe îngeraşul nostru, Mihăiță”, este mesajul postat de mama băiatului lovit mortal de o maşină, la Boldureşti. 

Amintim că accidentul cumplit s-a produs pe 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni. Un copil de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului. Ofițerii INI, cei ai INSP și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul.

Timp de 3 zile, şoferul a încercat să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident. Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă.

Iar aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul. Dimineaţă, bănuitul a fost reţinut. 


Andrei Spînu condamnă greva anunțată de transportatori în perioada 27-29 februarie: ”Este inacceptabil. Vom interveni cu ANTA!”

Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile, iar cei care nu vor ieși la traseu, riscă să fie sancționați. Mai mult, ministrul Infrastructurii spune că nu înțelege revendicările transportatorilor. Declarațiile au fost făcute de Andrei Spînu miercuri seara, 21 februarie curent, la o emisiune de la Jurnal TV, scrie realitatea.md.

„(…) sincer, nici până acum nu am înțeles care sunt nemulțumirile acestei asociații (n.r. APOTA). Eu ce am auzit este că ei vor ca situația în transport să rămână la fel, să nu facă rutele, să nu dea bilete călătorilor, să nu îmbunătățească parcul de microbuze, (…) nu vor aparate de casă (…) Este inacceptabil ca să fie suspendată activitatea, iar șoferii să nu iasă la traseu. Îi îndemn să asigure oamenii cu transport. Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni, dacă va fi nevoie”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

În replică, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a spus că ministerul condus de Andrei Spînu promovează legi care contravin celor europene.

„Avem patru cerințe – programele de transport național să fie formate așa cum prevede Regulamentului Uniunii Europene, liberalizarea transportului internațional, legislația în domeniul activității autogărilor, iar sistemul de fiscalizare să fie ca în România, care a dat termen rezonabil pentru aplicarea obligatorie a aparatele de marcat electronice fiscale, să fie totul treptat. (…) Toate aceste patru cerințe sunt inspirate din legile Uniunii Europene, dar (…) ministerul a promovat reguli care contravin celor europene”, a precizat Oleg Alexa, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Amintim că, în perioada 27-29 februarie curent, vor fi sistate rutele regulate raionale și internaționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Transportatorii spun că sunt nevoiți să recurgă la sistarea rutelor în semn de protest, „pentru a se face auziți de autorități și pentru a se apăra de normele abuzive”.

Kătălina Rusu a arătat chipul fetiței sale. Cu cine seamănă Melissa?
Articolul anterior
A 10-a zi de boală. Deputata Arina Spătaru a vorbit despre simptomele pe care i le-a provocat coronavirusul
Articolul următor