O influenceriță chineză, amendată cu peste 17.000 de euro după ce a gătit și a mâncat un rechin alb

O influenceriță a fost amendată cu peste 17.000 de euro după ce a încălcat legile chineze care protejează speciile pe cale de dispariție.

Vloggerița s-a filmat în timp ce gătește și mănâncă dintr-un mare rechin alb, apoi a postat videoclipul pe un site de socializare, scrie Mirror citat de stirileprotv.ro.

Influencerița pe nume Tizi a postat un videoclip pe un site de socializare chinez, în care arată cum cumpără rechinul de aproximativ doi metri, apoi îl prepară la foc mic și, în cele din urmă, se înfruptă din el, mușcând cu dinții dintr-o bucată de rechin.

Nu vă lăsați păcăliți de aspectul său înfricoșător, carnea lui este foarte fragedă”, a spus Tizi în videoclip.

Cu toate acestea, marele rechin alb este protejat în China. După ce au analizat probe din țesut, specialiștii au descoperit că este vorba despre carne de rechin, iar influencerița a fost anunțată că a încălcat Legea privind protecția animalelor sălbatice din țară.

Într-o declarație făcută, sâmbătă, de oficialii din Nanchong, un oraș din provincia Sichuan, se arată că femeia a fost identificată și amendată cu peste 17.000 de euro. Pescarul și comerciantul care i-au vândut rechinul au fost arestați.

Videoclipul a devenit viral anul trecut, stârnind indignare.

Tizi este cunoscută pentru videoclipurile ei cu mâncare, în care se prezintă cum mănâncă din tot felul de preparate mai puțin obișnuite, precum crocodili și struți.

Ea are 7,8 milioane de urmăritori pe rețeaua de socializare, o versiunea chineză a TikTok.

Moldoveancă înecată în Italia într-un canal cu apă termală. Pe față avea numeroase arsuri

O femeie originară din Republica Moldova a fost găsită fără viață marți, 21 martie 2023, într-un canal cu apă termală din localitatea Abano Terme, provincia Padova.

Corpul prezenta numeroase arsuri la nivelul feței, provocate de temperatura ridicată a apei, informează rotalianul.com, conform Il Gazzettino.

Conform investigațiilor, Angela Lupașco, în vârstă de 45 de ani, ar fi căzut în canalul Rio Caldo de lângă via Previtali în mod accidental și s-a înecat. Este exclusă implicarea altor persoane sau o sinucidere.

Angela probabil a alunecat și a căzut în apa deosebit de caldă a canalului, fără să aibă posibilitatea de a cere ajutor. Este de asemenea posibil ca femeia să se fi simțit rău și a căzut în canal în mod întâmplător.

Trupul neînsuflețit a fost găsit în jurul orei 10:45 de un localnic care a anunțat imediat autoritățile.

Decesul datează din ziua precedentă

Din verificările efectuate de medicul legist Rafi El Mazloum, trupul femeii nu prezintă semne de violență. Arsurile de pe corp, în special la nivelul feței, se datorează temperaturii apei calde din canal, care ajunge la 40 de grade și care a facilitat procesul de descompunere.

Examinarea trupului neînsuflețit a fost dispusă de către autoritatea judiciară pentru a clarifica dinamica episodului dramatic.

Informațiile din telefonul mobil care a fost găsit asupra femeii au ajutat la reconstituirea ultimelor clipe din viața sa.

Angela Lupașco era originară din satul Chetrosu, raionul Drochia, Republica Moldova. În Italia era rezidentă de mai mulți ani la Abano Terme și în prezent nu avea un loc de muncă.

În afară de cetățeanul care i-a văzut corpul plutind în apele canalului termal nu există alți martori care să poată reconstitui ultimele momente din viața femeii. De asemenea, ea are un fiu care locuiește în România.

Rusia condamnă decizia Finlandei de a adera la NATO. Noi avertizări

Administraţia de la Moscova a condamnat din nou, joi, decizia Finlandei de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, avertizând că este o acţiune „dezechilibrată” care va amplifica tensiunile în Europa.

Zaharova poručila da je Rusija spremna da ispuni sve uslove

„În privinţa deciziei Finalndei de a adera la NATO, poate fi considerată cu greu echilibrată. Este o decizie dezechilibrată şi contraproductivă, luată sub influenţa unei campanii antiruse fără precedent. Înţelegem că în spatele acestei campanii politice se află Statele Unite ale Americii şi un număr de aliaţi”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, transmite mediafax.ro.

Maria Zaharova a atras atenţia că admiterea Finlandei în NATO va amplifica tensiunile militare şi politice în Europa.

Finlanda şi Suedia au decis să adere la Alianţa Nord-Atlantică în 2022, în contextul riscurilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

Turcia şi Ungaria, ultimele state care manifestau reticenţă, au anunţat iniţierea procedurilor de ratificare a admiterii Finlandei în NATO, amânând însă aprobarea admiterii Suediei.

Vladimir Bolea: Exporturile în România au depășit un miliard de euro

Exportul produselor moldovenești în România au depășit suma record de un miliard de euro. O spune ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Schimburile comerciale între Republica Moldova și România au cunoscut o  creștere de 24.3%, în perioada ianuarie – noiembrie 2021. – CONDE.MD

Ministrul spune că autoritățile celor două state identifică noi modalități ca producătorii Republicii Moldova să-și poată vinde produsele pe piața românească. De cealaltă parte, exporturile spre CSI au înregistrat o scădere cu 30%, iar continuarea războiului din Ucraina va diminua și mai mult cifra de export, transmite IPN.

Potrivit datelor oficiale, prezentate de Biroul Național de Statistică, România este prima în topul statelor care cumpără cele mai multe produse moldovenești – 28,6%. Ministrul Agriculturii spune că România rămâne principalul partener comercial al țării, mai ales după războiul din Ucraina când cifra exporturilor pe piața CSI s-a prăbușit.

„Exporturile în România au depășit suma de un miliard de euro. În 2021 am avut un export în România de peste 800 de milioane, acum am depășit miliardul. CSI atinge suma de 240 de milioane de dolari, aici înregistrăm o scădere anuală a cifrei de afaceri pe segmentul de export cu 25-30%. Suntem într-o continuă diminuare a cifrei de export pe piețele din Est, acest lucru este cauzat, în primul rând, de logistica foarte complicată și foarte scumpă. Polonia a blocat hotarul cu Belarus, nu permite trecerea pentru transportatorii de oriunde, asta a scumpit transportul pentru a intra în zona CSI, ceea ce face aproape imposibilă activitatea economică și total neprofitabilă ”, a spus Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Ministrul spune că războiul a distrus multe zone agricole din Ucraina, iar Republica Moldova a început să exporte legume în țara vecină, deși până la război Republica Moldova era cea care cumpăra legume din Ucraina.

„În Ucraina acum se duc legume. Republica Moldova dintr-o țară, tradițional, importatoare de ceapă din Ucraina, astăzi ne-am transformat într-o țară exportatoare. Vara trecută am exportat în Ucraina și alte legume. Regiunile lor legumicole au fost distruse și din acest considerent s-a început circuitul invers”, a mai spus vicepremierul Vladimir Bolea.

Ministrul mai spune că piața românească este una prioritară pentru Republica Moldova, iar autoritățile își propun extinderea acesteia prin promovarea produselor moldovenești.

„Acum toată economia se orientează spre România, suntem în discuții cu Agenția de Investiții, Camera de Comerț din Republica Moldova și cea din România pentru crearea unor expoziții „Fabricat în Moldova”. Sunt unele expoziții gratuite pentru micii producători din Republica Moldova și avem mulți cu produse de o calitate deosebită. Încercăm să ne promovăm cât mai mult, pentru că potențialul de consum și de achiziții pe piața românească este unul foarte mare”, a explicat Vladimir Bolea.

Pentru promovarea produselor noastre pe piața românească, producătorii sunt invitați să participe la expoziția „Republica Moldova Prezintă”, organizată în luna mai la Cluj-Napoca și în luna iunie la Brașov. Cererile de participare vor fi primite până pe 30 aprilie 2023.

Mărturia unui militar ucrainean care trăiește sub pământ de luni bune: „Vine vremea când te ia dorul de casă și vrei acasă”
Articolul anterior
Pasagerii unui avion au zburat 15 ore și la aterizare s-au trezit tot acasă
Articolul următor