O locuitoare din orașul Ungheni oferă gratis două tone de mere

O profesoară din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni oferă 2 tone de mere gratis.

separator

Ana Brânză va dărui merele aceluia, care va veni să le culeagă. „Pomii au fost sădiți încă de bunelul meu, deci au cel puțin 60 de ani, sunt niște copaci înalți. Până în anul curent, aceste mere le comercializam fabricii de sucuri din Ungheni. Fabrică a fost închisă și mai mulți producători de la noi din sat ne-am pomenit în imposibilitatea de a vinde producția. Am 2 tone de mere pe care nu le pot realiza în nici un fel și decât să putrezească și să stea pe jos prefer să le ofer cuiva care are nevoie. Este un soi de mere pe care noi îl numim „mere țigănești”, au o culoare roșie intensă, sunt foarte rezitente, iar păstrate la frigider, beci pot fi consumate până în luna aprilie-mai”, a afirmat posesoarea livezii, pentru agrobiznes.md.

Ana Brânză, care este mama a doi copii, se află în concediul de maternitate și nu are posibilitatea de a culege aceste mere și a le transporta la o grădiniță sau școală. „Ar fi minunat dacă ar veni un grup de oameni să le culeagă și să le ia. Anul acesta nu am vândut nimic, dar am cheltuieli de îngrijire a copacilor, curățire, prelucrarea pământului. E de plâns, pentru că în ceilalți ani reușeam să vând merele și îmi cumpăram lemne pentru iarnă. Sunt mamă singură cu 2 copii”, a spus femeia.

Din spusele Anei, merele nu au fost tratate cu nici un fel de substanţe, deci sunt ecologice.

sursa: www.publika.md

Un gest impresionant în Anul Centenarului! Un octagenar originar din Bălți va parcurge pe jos distanța de 600 de km, până la Alba Iulia
Articolul anterior
S-a stins din viață renumitul actor rus Nicolai Karachentsov
Articolul următor
Alte articole interesante