O mamă a 13 copii a devenit bunică la 36 de ani. Veronica şi fiica sa, Victoria, au născut la doar două luni distanţă

O familie numeroasă a întâmpinat alţi doi membri, după ce Veronica, mamă a 13 copii, şi fiica sa cea mare au dat naştere unor bebeluşi perfect sănătoşi, la doar două luni distanţă. Tânăra bunică şi-a ţinut primul nepoţel în braţe la doar 36 de ani.

La 36 de ani, Veronica are 13 copii şi un nepoţel

Veronica Merritt a devenit pentru prima oară mamă la doar 14 ani, iar trei ani mai târziu dădea naştere celui de-al doilea bebeluş al familiei care avea să devină cu timpul tot mai numeroasă. Femeia din New York, Statele Unite ale Americii, împărtăşeşte cu urmăritorii săi de pe reţelele de socializare experienţele unice ale vieţii de părinte cu 13 copii. Iar acum, a devenit şi bunică. La 36 de ani, a puratat în pântece un prunc în acelaşi timp cu fiica sa cea mare, Victoria. Cele două au născut la doar două luni distanţă.

Victoria, care are acum 22 de ani, a dat naştere unei fetiţe pe nume Maddie. Spune că nu i s-a părut deloc bizar, ba mai degrabă „destul de cool”, să fie gravidă în acelaşi timp cu propria mamă. Potrivit Mirror, cele două speră ca micuţii să devină cei mai buni prieteni. „A fost destul de cool şi copiii noştri vor fi cei mai buni prieteni. Cred că este fantastic, extrem de drăguţ că vor creşte împreună”, a mărturisit ea. „Să fiu însărcinată în acelaşi timp cu fiica mea a fost ceva ce nu credeam că voi experimenta vreodată”, a adăugat Veronica.

Veronica a născut-o pe Victoria în 1999, pe când avea doar 14 ani. A divorţat de primul soţ, Andrew, după câţiva ani şi s-a recăsătorit cu Marty, acum în vârstă de 38 de ani, alături de care are opt copii. Au şi un fiu adoptat, Michel, care are acum 16 ani. Mama suferă de o boală de rinichi şi se îmbolnăveşte deseori, motiv pentru care medicii i-au interzis să folosească pastile contraceptive. „Mi-am pierdut un rinichi anul trecut. Unele dintre sarcini au fost planificate, dar nu pot beneficia de contracepţie orală, întrucât riscurile de a face cheaguri de sânge sunt mari”, a dezvăluit ea în luna august.

Veronica povesteşte că oamenii o privesc de multe ori curioşi, când o văd pe stradă împreună cu întreaga familie. „Mă întreabă: sunt toţi ai tăi? Wow!” Nici în mediul online nu scapă de comentarii pline de uimire, sau chiar dezaprobare. „Reacţiile sunt împărţite pe TikTok şi Instagram. Unii mă susţin, dar am parte şi de mesaje negative. Mulţi mă critică fără niciun motiv. Suntem oameni drăguţi, dacă ne-ar cunoaşte cu adevărat şi-ar da seama de acest lucru. Consider că nu trebuie să judeci persoanele care au un stil de viaţă uşor diferit de al tău.” 

Familia locuieşte într-o casă cu nouă dormitoare, pe care cei doi soţi au cumpărat-o cu 20.000 de dolari.

sursa

Lumina Sfântă va fi adusă în R. Moldova de Patriarhia Română cu o aeronavă specială

Credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura și în acest an de aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, scrie jurnal.md.

Mitropolia Basarabiei informează enoriașii că o aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul). Detaliile despre programul evenimentului vor fi anunțate ulterior.

„Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și binecuvântat. În această zi sfântă, credincioșii sunt încurajați să se alăture acestui moment de bucurie și să primească Sfânta Lumină cu inimile deschise și rugăciuni de mulțumire”, se spune într-un mesaj al Mitropoliei Basarabiei..

Reprezentanții instituției se roagă ca Învierea Domnului să aducă lumină, pace și nădejde în inimile tuturor credincioșilor din Basarabia.

Un reputat avocat din Moldova s-a stins din viață

Uniunea Avocaților anunță despre trecerea în neființă a colegei lor, avocata Aurelia Bagrin, scrie telegraf.md.

”În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor. Suntem alături de ei, oferindu-le susținerea noastră necondiționată și sentimente de profundă compasiune. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, este mesajul semnat de către Dorin POPESCU, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Aurelia Bagrin a deținut o diplomă de master în Drept. Ea a fost consilier juridic la Centrul de Drept al Avocaților și coordonatoarea proiectului “Ajutor Decentralizat pentru Refugiații Ucraineni”, implementat cu sprijinul Oxfam.

.

10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare

Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Muncii și Protecției Sociale în contextul în care pe 9 mai este marcată Ziua Europei, aceasta fiind zi de sărbătoare nelucrătoare.

MMPS menționează că au parvenit mai multe solicitări din partea angajatorilor și salariaților. Anul trecut, bugetarii s-au bucurat de o mini-vacanță, întrucât data de 8 mai a căzut luni și a fost declarată zi de odihnă, prin hotărâre de Guvern, anunță IPN.md.

„Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților”, precizează instituția.

În Republica Moldova zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internațională a femeii; a doua zi de Paști (luni) conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămână după Paști ( Paștile Blajinilor); 1 mai – Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei; 9 mai – Ziua Europei; 27 august – Ziua Independenței; 31 august – sărbătoarea „Limba noastră cea română”; 25 decembrie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou); ziua Hramului bisericii din localitate, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, orașului, comunei, satului.

Emisiunea mult îndrăgită de public ”Uși deschise” cu AURA, la un an de la lansare! Unica.md vă mulțumește pentru apreciere
Articolul anterior
Un fost pușcăriaș, numite de Putin guvernator în regiunea ocupată Herson
Articolul următor