O mamă bolnavă de cancer în stadiu terminal, a primit permisiunea să încalce carantina și să plece în ultima vacanță cu copiii

O femeie din Scoția, în vârstă de 38 de ani, bolnavă de cancer intestinal în stadiul patru, a fost exceptată de autorități de la regulile de carantină și a primit permisiunea să plece cu avionul într-o vacanță la Tenerife, alături de copiii ei.

separator

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Nicola Sturgeon, a scris site-ul postului BBC, citat de Digi24.

”Mi-a transmis că familia a avut un an greu și că această vacanță va fi o amintire frumoasă pentru ei. A spus că va fi un timp prețios petrecut cu familia, un timp pe care nu-l vor mai avea niciodată”, a declarat premierul scoțian după convorbirea cu Linzi, joi, 19 noiembrie.

Gestul plin de compasiune al premierului Sturgeon a explicat că din ”motive de compasiune”, legate de sfârșitul vieții unei persoane, Page va fi scutită de restricții și că familiei i se va permite să plece în vacanță.

”Situația lui Linzi este tragică, dar, atât din punct de vedere al compasiunii, cât și din considerente legale, poate pleca în vacanță și îi doresc tot binele din lume ei și familiei ei”, a mai spus premierul Scoției.

Anul trecut, Linzi a lansat o strângere de fonduri menite să o ajute în lupta contra cancerului. Tratamentul, care nu e decontat de stat, o costă 1.500 de lire sterline la fiecare trei săptămâni. În total, a strâns 76.000 de lire sterline, din care a cheltuit jumătate.

”Orice sumă care va rămâne neutilizată va fi donată centrelor care îngrijesc persoanele bolnave de cancer”, a spus ea.

Linzi, project manager la un supermarket, are doi copii, Calan, 7 ani, și Charlotte, 3 ani, ”care sunt viața ei”.

În aprilie 2018, femeia a fost diagnosticată cu cancer intestinal metastazat în stadiul 4. Cea mai mare bătălie a mea nu este chimioterapia, intervenția chirurgicală sau drumurile interminabile la spital, ci este gândul de a pierde sanșa să împărtășesc cu copiii mei prima zi la școală, realizările și succesele lor.

Vreau ca ei să-și amintească, totuși, că am făcut tot ce am putut pentru a fi împreună cât mai mult timp.

Linzi, care locuiește în Burntisland, Fife, va pleca în vacanță săptămâna viitoare, urmând să zboare spre Spania de la Edinburgh.

sursa

VIDEO! Imagini cu doi doi bătrâni care vor să se dea cu sania au amuzat tot Internetul

Video devenit viral in online! În imagini apar doi bătrâni care încearcă să se dea cu sania.

„Problema este că noi căutăm pe cineva lângă care să îmbătrânim, în timp ce secretul este sa găsim pe cineva lângă care să rămânem copii.”, scrie autorul postării.

Imaginea zilei: Cum arată zebrele din Chişinău pe care mor pietoni

Cum, în 2023, nu trebuie să arate o trecere pentru pietoni în Chişinău? Răspunsul simplu îl puteţi vedea în fotografia postată de autoblog.md care nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Anul 2023 a început extrem de prost în ce priveşte numărul de accidente cu implicarea pietonilor şi o parte din vina pentru producerea acestora revine infrastructurii prost amenajate, deşi nu se recunoaşte asta. După cum a declarat expertul Ilie Bricicaru, infrastructura rutieră din preajma trecerilor pietonale trebuie gândită într-un mod în care să fie exclus orice risc de accident, însă…

Însă la ce evoluţie sau revoluţie să ne așteptăm, când elementarul lipsește?! În imagine este o trecere pentru pietoni de pe strada Grenoble, din preajma podului de Telecentru, una des folosită pentru că altele nu se găsesc chiar aproape. Trecerea pe aceasta nu este dirijată de vreun semafor, astfel că pietonii speră mereu că li se va ceda, însă din cele observate şi de noi nu se întâmplă de fiecare dată.

Deşi există indicatoare rutiere care nu se observă excelent din cauza numărului mare de maşini în trafic, inclusiv parcate în preajmă, în mod normal un şofer ar sesiza mai bine apropierea de o trecere, pe timp de noapte, dacă ar fi bine marcată cu un alb intens şi uşor reflectorizant. De iluminare nu mai spunem nimic, căci asta ar fi un lux pentru bugetul Primăriei, comparativ cu semafoarele inteligente…

Încă o remarcă ar fi în privinţa vehiculelor de mare tonaj şi înalte. Să presupunem că acest camionagiu din Ucraina s-a cam rătăcit, dar în general astfel de maşinării nu au ce căuta pe astfel de străzi. Acestea pot spori riscul producerii de accidente cu pietoni, inclusiv din cauza dimensiunilor, devenind un impediment în câmpul vizual al altor participanți la trafic, dar al pietonilor. În acest caz, mamele cu copii au început să traverseze strada prin spatele TIR-ului, însă pe contrasens doar şoferul din Mercedes a observat asta, iar cel din Alfa Romeo într-un ultim moment, oprindu-se practic pe trecere.

Aşadar, mai este mult de lucru pentru a securiza trecerile pentru pietoni din Chişinău şi recomandăm administratorului principal al oraşului, împreună cu echipa sa, să se ocupe de administrarea problemelor reale, nu de politică. Ori aplicarea unui marcaj proaspăt, inclusiv pe această trecere, este planificată abia în al doilea mandat?…

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi, mai scrie autoblog.md.

VIDEO! Imagini spectaculoase cu o bătaie între doi urși, surprinse într-o pădure din județul Suceava

Imagini foarte rare și spectaculoase cu o confruntare puternică între doi urși au fost surprinse într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava, scrie hotnews.ro.

„Urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, scrie Romsilva pe pagina de Facebook.

Imaginile au fost surprinse de un angajat al Direcției Silvice Suceava, Ionel Moroșanu, și postate pe Facebook de Romsilva.

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății despre școala online
Articolul anterior
Mihai de la 3 Sud Est are Covid-19. Artistul este internat la Terapie Intensivă și are nevoie de plasmă
Articolul următor