O mamă acuză medicii de nepăsare și neglijență, după ce fiica ei a murit pe patul de spital

O mamă din satul Parcani, acuză medicii din Soroca de nepăsare și neglijență, după ce fiica ei, în vârstă de 41 de ani, a murit pe patul de spital. De la sfârșitul lunii august, când a ajuns pe mâna doctorilor, și până acum, tânăra a suferit trei intervenții chirurgicale. Femeia susține că medicii nu i-ar fi acordat ajutorul necesar, mai mult, ar fi comis erori și în timpul operațiilor, iar din această cauză fiica ei s-a stins. De cealaltă parte, directorul medical al Spitalului Raional din Soroca a declarat pentru Tv8 că a fost depus tot efortul ca tânăra să fie salvată, doar că aceasta avea cancer în stadiu terminal. A inițiat o anchetă și Ministerul Sănătății.  

Perfuzii la domiciliu: avantaje și dezavantaje | MedLife
foto simbol: Shutterstock

Viorica Lisnic susține că în 27 august, fiica ei s-ar fi simțit rău, fiind în aceeași zi internată în spitalul raional Soroca, secția Terapie și Boli Cronice, cu mari dureri în abdomen, dar și în zona inimii. În urma mai multor investigații, medicii ar fi decis că este nevoie ca femeia să fie operată. Diagnosticul – ocluzie intestinală. Adică oprirea tranzitului intestinal din cauza unui obstacol. În urma primei operații, pacientei i-a fost înlăturat un ovar și un metru de intestin, rana rămânând deschisă, ne povestește mama. Ulterior, fiica ei a suferit încă o intervenție.

„Fetița era udă toată, toată. Și eu am rugat, vă rog frumos, schimbați-o, așterneți-i dedesubt.
– Nici după a doua operație nu a fost cusută? 
-Nu, nici după a doua.
-Ce vă spuneau medicii? Care era motivul?
-Au spus că trebuie să mai prelucrăm și să mai vedem.”

În total, pacienta ar fi fost supusă la trei operații. Viorica Lisnic susține că medicii nu au vizitat-o prea des, chiar dacă, starea fiicei ei se înrăutățea de la o zi la alta.  

„Fata stătea cu intestinele aproape afară, plină în puroi. Așa cu chin cu vai venea medicul, când venea, când nu venea, și chiar dacă venea, numai seara. Investigațiile toate care i-au fost făcute, toate au fost seara făcute, nici una dimineața.”

Când medicii au venit cu vestea că este nevoie și de a patra operație, Viorica Lisnic spune că a refuzat să accepte, solicitând atunci ca fiica ei să fie transportată la Chișinău. Femeia spune că inițial, aceștia ar fi refuzat, apoi, însă, și au dat acordul. Pacienta, însă, ar fi fost transportată în condiții dezastruoase.

„Noi, nu mai puteam, cu așa viteză mare conducea șoferul. Drumul se repară spre Soroca, fiica mea gata era…am avut impresia, ei i s-a desfăcut aici, da ea nu era cusută, închipuiți-vă ce era din ea…”

Într-un final, pacienta a ajuns la Spitalul Republican din Chișinău. Joi seara, însă, femeia a primit vestea de care se temea cel mai mult, că fiica ei a murit. Acum, Viorica Lisnic acuză medicii de neglijență.

De cealaltă parte, directorul medical al Spitalului Raional din Soroca, Valeriu Bordean, ne-a declarat la telefon că medicii au făcut tot posibilul să salveze femeia de 41 de ani, a vorbit, însă, de un alt diagnostic.

„Pacienta cu cancer de col uterin, stadiu terminal, concreștere în toate organele bazinului mic, conținutul intestinal nu trece acum mai departe. Privitor la greșelile care s-au făcut în Spitalul Raionul Soroca, poate să decidă o comisie de specialiști, dar nu o femeie care absolut deloc nu înțelege în medicină. ”, a precizat Valeriu Bordean, directorul Spitalului Raional Soroca.

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

O navă sub pavilion ONU a pornit din Ucraina cu grâu pentru Etiopia
Articolul anterior
Natalia Gavrilița, la Festivalul Etniilor din Taraclia: „Vă chem să rămânem uniți, să nu vă lăsați manipulați”
Articolul următor