O mamă a născut în zăpadă. Ambulanța a ajuns după momentul nașterii

Tânăra în vârstă de 21 de ani a născut pe marginea drumului. Copilul nu a mai aşteptat şi s-a născut înainte ca ambulanţa să ajungă. Potrivit medicilor, starea de sănătate a bebelușului nu a fost afectată.

separator

Femeia din Puşcaşi, județul Vaslui, a simțit dureri de naștere la ora 4:00 dimineaţa, când a şi sunat la 112.  La scurt timp a ajuns şi ambuanţa, însă doar pentru a-i prelua pe cei doi, întrucât femeia născuse deja, potrivit vremeanoua.ro.

David George, aşa cum a primit numele, este un bebeluş sănătos. Mama însă s-a ales cu o sperietură groaznică.

“David George a avut mare noroc, fiindcă Dumnezeu a făcut ca drumul anevoios spre Poiana lui Alexa să-l parcurgem destul de ușor și repede, având în vedere condițiile meteo. Am ajuns la timp și am preluat-o pe mămică cu tot cu bebeluș. Acesta respira corect și avea culoare normală, semn că frigul nu l-a  afectat în niciun fel. Asta și din cauză că mămica s-a dezbrăcat de haină și a pus-o pe zăpadă, după care a născut și și-a înfofolit fătul imediat”, au declarat ambulanțierii care au ajuns la femeie.

Mama nu este la prima naştere. Tânăra de 21 de ani mai are un copil și nu şi-ar fi dorit să nască în zăpadă.

“Când am fost sunați, femeia ne-a  spus că au început contracțiile. Nu i se rupsese încă apa, așa că am decis ca rapid o ambulanță să plece spre locuința acesteia. Nu ne așteptam ca aceasta să nască așa repede. Femeia nu a mai avut răbdare și a ieșit înaintea ambulanței. Numai că a născut, în zăpadă, pe marginea drumului, asistată doar de soț. Ambulanța era la două sute de metri, când femeia a născut și a intervenit rapid. Noi în tot acest timp am consiliat-o pe mămică cu ce are de făcut. Fătul este sănătos, are o greutate de peste 2.500 de grame. Echipajul nostru a intervenit  promt. Acum, atât mama, cât și bebelușul sunt în afara oricărui pericol”, a  declarat directorul medical de la SAJ Vaslui.

Avertismentul meteorologilor: ,,Urmează o vară cu secetă și fenomene extreme”

Urmează o vară cu secetă și fenomene extreme în România. Roxana Bojariu, climatolog român, a explicat la ce să ne așteptăm în acest an. Iată ce spun datele din prognoza Comisiei Europene. Vin previziuni sumbre de la Comisia Europeana, în ceea ce privește agricultura din regiune. Un raport al Centrului Comun de Cercetare arata ca Europa s-ar putea confrunta cu o seceta asemănătoare celei din vara lui 2022.

Şi România se numără printre ţările vizate, alături de Bulgaria, Grecia, Franța sau Spania. Specialiștii spun că aceste predicții sunt extrem de îngrijorătoare, mai ales ca in sol nu exista nici la acest moment suficiente depozite de apa, pentru a trece cu bine peste lipsa precipitațiilor.

„Prognozele sezoniere arată o primăvară mai caldă faţă de medie în toată Europa, în timp ce prognozele de precipitații sunt caracterizate de o incertitudine şi variabilitate spatială sporite. Vor fi necesare o supraveghere atentă şi planuri de utilizare a apei adecvate pentru a gestiona un sezon care în prezent prefigurează riscul de a fi critic în resurse hidrice”, se arată în raportul JCR Comisia Europeana, conform antena3.ro.

Întrebată despre aceste prognoze, Roxana Bojariu, climatolog, a spus:

„E o situație la nivel european îngrijorătoare, mai ales pentru vestul și sudul Europei. Pentru România avem probleme în sud-est, mai ales și în zone din Moldova, unde seceta pedologică există și unde, din păcate, rezerva de apă din sol nu a ajuns la o încărcare optimă.

În celelalte regiuni, totuși, există o încărcare relativ optimă a solului cu apă. Problema e că la nivel european a fost o iarnă foarte caldă și cu puține precipitații.

În Alpi am avut o cantitate mult redusă de zăpadă, chiar mai redusă decât cea din iarna 2021-2022, cea care a precedat cea mai fierbinte vară, cu seceta de anul trecut, care a fost considerată cea mai puternică din ultimii 500 de ani.

Deci, din păcate, pornim la nivel european cu probleme în aceste zone de sud, de vest din Europa, care ar putea să fie amplificate problemele de o primăvară mai caldă. Cel puțin așa arată estimarea prognostică la nivel european pentru primăvara care vine. În privința precipitațiilor, estimările prognostice sunt mult mai dificil de făcut.

Nu există un semnal foarte clar. În cazul României, va conta foarte mult ce se va întâmpla cu precipitațiile, mai ales în lunile aprilie, mai, iunie, dar mai și iunie sunt hotărâtoare în a prefigura ce vom avea de cules din punct de vedere agricol, pentru că cerința de apă crește pe măsură ce înaintăm spre sfârșitul primăverii, începutul verii”, a spus Roxana Bojariu, climatolog, la Antena 3 CNN. 

„Fiecare sector economic este afectat anual de fenomene meteo extreme. Dacă 2022 a fost al treilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor din țara noastră, după 2019 și 2020, iarna 2022-2023 a fost cea mai caldă din istoria țării noastre și a doua cea mai caldă din Europa. Ianuarie a adus un nou record termic absolut în România, la Turnu Măgurele pe 19 ianuarie, când au fost 22,5 grade Celsius.  

Cu siguranță, și ceea ce urmează pe parcursul primăverii 2023, verii 2023 și a toamnei și debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a arătat că recordurile înregistrate în anii curenți au depășit recordurile anterioare. Și cu siguranță va fi o vară a extremelor, pentru că fiecare anotimp a fost caracterizat de alternanțe termice semnificative.  

Dacă vorbim de secetă, deja vorbim în România de un deficit accentuat de apă în sol pentru jumătatea estică a țării. Mă refer la Dobrogea, Muntenia şi Moldova, acolo unde, mai ales în Dobrogea, cantitățile de precipitații între 1 septembrie 2022 şi 28 februarie 2023 au însumat doar 127 l/mp. Iată deja un an complicat în această parte a țării, după un an agricol anterior excesiv de secetos în toată țara”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

Fenomen misterios pe cer. Mai multe lumini au circulat în aceeaşi direcţie

Un fenomen misterios a fost surprins pe cerul din California. Zeci de lumini au circulat în aceeaşi direcţie, scrie antena3.ro.

Fenomen misterios pe cerul Californiei. Mai multe lumini au circulat în aceeaşi direcţie

Mai multe lumini misterioase au fost surprinse pe cerul Californiei. Acestea au fost filmate de mai mulţi oameni şi au ajuns virale pe reţelele de socializare.

Se pare că, de fapt, ar fi vorba despre resturi de echipamente, aruncate de pe Staţia Spaţială Internaţională, în 2020.

Acestea ar reintrat în atmosfera planetei noastre şi acum se prăbuşesc pe Pământ.

Potrivit autorităților, în fiecare an, de atunci, peste 200 de astfel de resturi au reintrat în atmosferă, majoritatea însă, căzând neobservate în ocean.

Nepoata Prințesei Diana s-a căsătorit. Locația inedită aleasă de Lady Amelia Spencer pentru nuntă

În sfârșit, marele eveniment a avut loc. Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer s-a căsătorit cu Greg Mallett, iubitul pe care îl avea de ani de zile.

Lady Amelia Spencer și Greg Mallett (1) (1) jpg

Nunta s-a ținut într-o locație inedită, în vârf de munte. Lady Amelia Spencer și Greg Mallett erau deja împreună de 14 ani. Fericitul și longevivul cuplu a ales să-și unească destinele la Ferma La Cotte, în apropiere de Cape Town, Africa de Sud, anunță Daily Mail, conform okmagazine.ro.

”Pentru mine înseamnă enorm că ne-am căsătorit aici”, a declarat Lady Amelia Spencer, în vârstă de 30 de ani, marți. ”Aici ne-am maturizat în ultimii 14 ani, toate amintirile noastre superbe de cuplu sunt aici. Acum, acest loc este și mai special.”

Printre persoanele care le-au fost alături la acest eveniment marcant s-au numărat sora geamănă a Ameliei, Lady Eliza, sora Lady Kitty și fratele Samuel.

Lady Amelia Spencer și Greg Mallett
Charles Spencer, fratele prințesei Diana, a încercat să l convingă pe Harry să amâne nunta jpeg

Daily Mail scrie că a existat totuși un mare absent, tatăl miresei și fratele Prințesei Diana, Charles Spencer, al 9-lea conte Spencer. Nu se cunoaște motivul pentru care socrul mic a absentat de la un asemenea eveniment important în viața fiicei sale.

Nu se cunoaște nici dacă alți membri ai familiei regale au participat la nuntă.

Fericitul cuplu a păstrat discreție absolută vizavi de această nuntă, Lady Amelia Spencer și iubitul au publicat o singură fotografie săptămâna trecută, în care își celebrau iubirea longevivă.

Lady Amelia Spencer și Greg Mallett
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett

Amelia este logodită cu Greg din iulie 2020. Atunci tatăl ei, Charles Spencer, al 9-lea Earl Spencer, care este fratele mai mic al Prințesei Diana și-a arătat bucuria printr-un mesaj de felicitare: ”Sunt fericit că fiica mea Amelia s-a logodit cu Greg, iubitul pe care îl are de 11 ani. E minunat să-i văd așa entuziasmați în legătură cu viitorul lor.”

După care Charles Spencer a adăugat: ”Le trimit dragostea mea și urarea de a fi mereu fericiți împreună. Sunt onorat că Greg mi-a cerut binecuvântarea înainte de a se logodi, este un gest foarte drăguț.”

Greg și-a anunțat logodna pe pagina sa de socializare, printr-o imagine adorabilă, în dreptul căreia a scris: ”Cea mai frumoasă zi din viața mea, 22 iulie 2020. I-am propus iubitei mele să-și petreacă restul vieții alături de mine și a spus ”Da”. Sunt cel mai fericit și te iubesc din toată inima, Amelia Spencer”, a anunțat acum 3 ani bărbatul.

Cei doi amorezi s-au cunoscut în timp ce studiau la Universitatea din Cape Town.

Cine va reprezenta Moldova la Eurovision 2018? Vezi lista pieselor înscrise în concurs
Articolul anterior
Află cum să alegi rujul perfect în dependență de nuanța tenului și culoarea părului
Articolul următor