O mămică a șapte copii purtată pe brațe de soțul ei, de Ziua Îndrăgostiților

De Ziua Îndrăgostiților, un cunoscut cuplu din țara noastră și-a uimit admiratorii virtuali. Cresc împreună șapte copilași minunați și sunt un exemplu pentru toate familiile care tind spre comunicare, înțelepciune, respect și dragoste.

Marina Cârnaț, ,,mom of 7 kids”, așa cum se descrie chiar ea, este mămica care ,,le reușește pe toate, fără ajutoare”. Ea se bucură mereu nu doar de atenția copilașilor săi, ci și de iubirea necondiționată pe care i-o oferă soțul său, Teodor Cârnaț.

De Ziua Dragostei, mămica a șapte copii a fost purtată pe brațe de către soțul ei:

,,Te iubesc! Tu m-ai iubit primul… atunci când eu încă nu mă puteam iubi”, a scris Marina, pe pagina sa de Instagram, adunând un număr mare de aprecieri din partea celor care îi urmăresc postările.

Marina Cârnaț și avocatul Teodor Cârnaț s-au cunoscut în anul 2002, pe când ea era studentă în primul an la Facultatea de Drept, iar el îi era profesor. Cei dou au împreună șapte copii și nu au apelat niciodată la ajutorul bonelor.

Anterior, tânăra mămică și-a cucerit urmăritorii cu o postare pe care le-a dedicat-o copiilor ei:

,,Dedicație pentru voi, copilașii mei… Voi care sunteți cea mai frumoasă poveste de dragoste a mea. Îngerașii mei, venind pe lume, m-ați învățat maternitatea, m-ați ajutat să mă descopăr în cele mai bune lumini, iar astăzi, mai mult ca niciodată, voi sunteți cea mai frumoasă și profundă pagină din cartea vieții mele; carte pe care o voi scrie vreodată.

Copiii mei, anume voi m-ați învățat că nu mă pot împărți, ci că dragostea mea se poate doar înmulți… de 7 ori. Fiecare zâmbet și îmbrățișare a voastră îmi înveselesc zilele și îmi dau energie și putere. Drăgălașii mei, vă iubesc enorm și vă mulțumesc că m-ați ales ca mama voastră și că aveți cu toții câte o inimă mare!”

Alexandru Stratan, rector ASEM: Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional 

Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan depune zilnic efort alături de colegii săi ca să mențină un nivel ridicat al educație și să pregătească noi specialiști înalt calificați în sectorul economic. La baza prosperității unei țări stă o economie solidă, dezvoltată de profesioniști bine pregătiți.  

Domnul Stratan își dorește ca instituțiile de învățământ din Republica Moldova să fie orientate mai mult către colaborările cu instituțiile din țările europene, către schimburi de experiență și proiecte de dezvoltare. Alinierea la valorile și standardele europene va contribui nemijlocit la recunoașterea diplomelor moldovenești și peste hotarele țării.

„Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional prin expertiza partenerilor europeni și alinierea la standardele educaționale europene”, a declarat rectorul ASEM.

Statutul de țară membră a marii familii europene aduce beneficii nu doar pentru sistemul educațional, dar și pentru antreprenorii locali. 

„Pentru mediul de afaceri este o posibilitate de a accesa o piață comună de peste 500 de milioane de consumatori, atragerea investițiilor străine directe, crearea de noi locuri de muncă, aici, la noi acasă și sporirea competitivității produselor autohtone”,  susține Alexandru Stratan. 

Videoul cu declarațiile rectorului Alexandru Stratan poate fi vizualizat AICI.

Parcurile din Chișinău, verificate după incidentul tragic cu cei doi copii electrocutați la Botanica în timp ce se jucau

Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile în Republica Moldova ar putea fi cauza tragediei din sectorul Botanica, unde doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău a confirmat pentru Teleradio-Moldova că specialiștii examinează această ipoteză, în timp ce autoritățile așteaptă rezultatele anchetei inițiate după incident. Între timp, toate parcurile din capitală sunt verificate de specialiști, scrie radiomoldova.md.

„Așteptăm rezultatele anchetei. Este un caz tragic. Aseară toți colegii responsabili s-au întrunit în ședință. Ținând cont că am avut temperaturi de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar fi situație în legătură și cu acest fapt. S-au luat măsuri imediate de securizare. Așteptăm rezultatele anchetei. Sperăm că nu fie politizat acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, pentru Teleradio-Moldova.

Potrivit lui, responsabilii de la Spații Verzi au inițiat verificări în toate parcurile din capitală.

Amintim că doi copii, de 6 și 11 ani, au fost electrocutați în seara zilei de 18 iulie, în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei. Potrivit IGP, preliminar, copiii se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurt circuit. Minorii au fost preluați de ambulanță. Cu regret, fetița de 11 ani a decedat.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Vacanță cu final tragic: cinci copii și-au pierdut viața în luna iunie. Închiderea grădinițelor ar fi o cauză

În prima lună de vacanță, 65 de copii din Republica Moldova au fost implicați în situații de risc, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind copii mici, cu vârste de până la 7 ani. Ala Revenco, președinta Asociației Obștești „Părinți Solidari”, consideră că închiderea grădinițelor pe timp de vară contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri, scrie radiomoldova.md.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliției, dintre cei 65 de copii afectați, 31 aveau vârste cuprinse între 2 și 6 ani. În 40 de cazuri, minorii au căzut de la înălțime, de pe tobogane și copaci. În alte 4 cazuri, copiii s-au înecat. Majoritatea incidentelor, 38 la număr, s-au produs în condiții casnice.

Din păcate, cinci copii și-au pierdut viața, iar 18 au suferit traumatisme în această perioadă.

 Ala Revenco a explicat că inclusiv închiderea grădinițelor pe timp de vară pune părinții într-o situație dificilă, mulți fiind nevoiți să își modifice programul de muncă sau să renunțe complet la locul de muncă pentru a avea grijă de copii.

Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii, arată datele Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Din cele 1.421 de grădinițe care activează în țara noastră, 515 și-au închis ușile pentru mai mult de 40 de zile. Aproape jumătate din ele nu oferă nicio alternativă pentru părinții încadrați în câmpul muncii. Secretara de stat Valentina Olaru a declarat, recent, pentru Teleradio-Moldova, că primăriile sunt cele care decid perioada de vacanță a grădinițelor din țara noastră, și nu Ministerul Educației.

Tu ce ținută alegi să porți de Sfântul Valentin și Valentina?
Articolul anterior
Irlandezii își fac programări la dentist în Tenerife, dar în realitate merg în vacanță
Articolul următor