O mare companie de turism a falimentat, lăsând 600 de mii de oameni blocați în întreaga lume

Compania britanică Thomas Cook, cel mai vechi operator de turism din lume, a declarat luni dimineață, 23 septembrie, că a falimentat. Și-a suspendat activitatea, lăsând sute de turiști blocați în întreaga lume. Este vorba despre circa 600 de mii de persoane, dintre care 150 de mii sunt cetățeni ai Marii Britanii.

separator
În rezultatul colapsului, 20 de mii de angajați au rămas fără locuri de muncă. Autoritatea Aviației Civile (Regatul Unit) și Departamentul pentru transport (Marea Britanie) pregătesc să desfășoare operațiunea Matterhorn pentru a repatria pasagerii britanici. Zborurile de salvare vor avea loc între 23 septembrie și 6 octombrie 2019.

Toți califică aceasta drept „cel mai mare efort de repatriere pe timp de pace”, odată ce peste 150 de mii de britanici, clienți ai Thomas Cook sunt peste hotare, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât numărul celor repatriați când operatorul aerian Monarch Airlines s-a prăbuşit în 2017.

În acest sens, va fi lansat un site, unde clienții vor putea găsi toate detaliile. Deocamdată, zborurile funcționează conform programului.

Înainte de anunț, administrația Thomas Cook a purtat discuții cu Guvernul britanic pentru a obține 200 de milioane de lire sterline, pe lângă finanțarea de 900 de milioane de lire sterline agreată cu acționarii.

Thomas Cook a fost fondată în 1841, activând în 16 țări. Deține peste 100 de avioane, are deschise 3000 de oficii turistice, dintre care o parte activează pe franciză. Oferă servicii de zbor, hoteluri, stațiuni sub mărcile Airtours, Direct Holidays, Going Places, Manos, Panorama, Sunset și Thomas Cook.

A ajuns să deservească 19 milioane de clienți per an. Faptul că această companie a falimentat va afecta și economiile Spaniei, Greciei, Turciei.

sursa: www.realitatea.md

Svetlana Sainsus va deveni mămică pentru a doua oară! Felicitări!
Articolul anterior
Imagini deosebite filmate cu drona, de la scuarul ,,Maria Drăgan”. Video
Articolul următor
Alte articole interesante