O minoră de 16 ani, studentă la un colegiu din capitală, a dispărut fără veste. Familia tinerei cere ajutor!

O minoră în vârstă de 16 ani, originară din raionul Telenești, a dispărut fără veste. De mai bine de o lună, aceasta este de negăsit. Familia tinerei este devastată.

separator

Polițiștii au fost alertați de către mama minorei care a comunicat că fiica ei își face studiile la un colegiu din Capitală și, de la finele lunii mai, nu-i mai răspunde la apelurile telefonice.

În acest context au fost orientate toate subdiviziunile din cadrul Inspectoratului General al Poliției și Ministerului de Interne.

Semnalmente: înălţimea 160 cm, ochi albaștri, corpolenţă slabă, păr lung de culoare blond. Cei care pot oferi informații despre locul aflării minorei, sunt rugați să anunțe Poliția la următoarele numere de telefon: 069094075 sau 112.

Fiul lui Ion Paladi îi face concurență tatălui! Peste 100 de mii de vizualizări la prima lui piesă lansată recent

Fiul lui Ion Paladi impresionează publicul cu piesă lansată recent, în colaborare cu Orchestra ,,Lăutarii”. Videoclipul apărut chiar de ziua lui Lucian, când a făcut 9 anișori, face furori pe Youtoube. În doar câteva zile, micul artist pasionat de folclor a adunat peste 100 de mii de vizualizări.

Mai mult, internauții l-au asaltat cu mesaje frumoase și l-au încurajat să realizeze și alte melodii, care vor fi așteptate de public.

Versurile aparțin regretatei Mariana Honceru, iar muzica a fost compusă de Ion Paladi. Aranjamentul muzical a fost realzat de instrumentistul Corneliu Botgros.

Îi urăm succes micului artist și vă invităm să revedeți videoclipul.

Wizz Air ar putea să reia zborurile la Chișinău

Compania Wizz Air ar putea relua zborurile din şi spre capitala Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md.

Noua administraţie a Aeroportului Internaţional Chişinău s-a întâlnit la Budapesta cu preşedintele Wizz Air Group, Robert Carey, se precizează într-un comunicat de presă. 

Cele două părţi au vorbit despre dezvoltarea aviației civile din Republica Moldova şi despre ultimele noutăți privind politica tarifară a aeroportului. 

Întâlnirea face parte din eforturile noii administraţii de atrage cât mai mulţi operatori aerieni importanţi la Chişinău. 

Precizăm că Wizz Air şi-a suspendat toate zborurile din Chișinău pe data de 14 martie. Atunci, compania a explicat că decizia a fost luată ca urmare a evoluţiilor din regiunea Republicii Moldova şi riscului ridicat din spaţiul aerian al ţării.

Ar fi influențat câștigul evenimentelor sportive! Jucători din Liga Moldovei la fotbal și foști fotbaliști din țară, printre suspecți

Ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun cu polițiștii de la Botanica, sub conducerea procurorilor oficiului Botanica, au documentat timp de opt  luni activitatea unui grup infracțional, format din șapte  membri, bănuit că ar fi influențat câștigul evenimentelor sportive, cu scopul de a obține mijloace bănești din pariuri.

Suspecții cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani sunt jucători care evoluează în Super Liga Moldovei la fotbal și foști jucători ai unei echipe de fotbal din Republicii Moldova.

Aceștia trucau meciurile, astfel determinând oamenii să participe la pariuri pe site-urile oficiale, de pe care ulterior mijloacele financiare erau virate din conturile unor companii din Gibraltar pe conturile unor companii înregistrate în Parcul IT din Moldova, care prin presupusele salarii legalizau mijloacele financiare dobândite din activitatea infracțională.

Urmare a acestor acțiuni, banii erau repartizați conform rolurilor avute în schema infracțională.   

În urma a 17 percheziții efectuate la complexul sportiv al echipei de fotbal, la domiciliile și în automobilele bănuiților au fost ridicate mai multe documente contabile, procesoare PC, notebook-uri, o tabletă, 12 telefoane mobile, 18 purtători externi de informație, 19 carduri bancare, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești în sumă de 14 300 de Euro și 90 000 de lei, care urmează a fi analizate în calitate de probe în cadrul cauzei penale.

Persoanele vizate în schema infracțională sunt cercetate în stare de libertate și riscă o pedeapsă cu amendă de până la 267 500 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 4 la 7 ani.

Polițiștii în comun cu procurorii continuă acțiunile de urmărire penală în stabilirea altor complici la  săvârșirea infracțiunii.

Astăzi este marcată Ziua Internațională FĂRĂ pungi de plastic!
Articolul anterior
Cod galben de ploi puternice cu grindină. Vezi localitățile care sunt vizate!
Articolul următor