O mireasă a cerut divorț după doar o zi. Soţul a băgat-o cu faţa în tort în timpul nunții

O femeie a dezvăluit motivul pentru care s-a despărţit de soţul ei la doar o zi după nuntă, pentru că acesta a ignorat o regulă extrem de importantă pe care aceasta i-o ceruse, demonstrându-i că nu o respectă îndeajuns.

Imagine ilustrativă

Proaspăta mireasă a vorbit în cadrul unui interviu despre ce s-a întâmplat, explicând că s-a căsătorit chiar înainte de Crăciun, dar acum speră să obţină cât mai repede decizia de divorţ sau de anulare a căsătoriei până la finalul lunii ianuarie.

Motivul? Lipsa de respect a soţului ei.

În ciuda faptului că a doua zi, imediat după nuntă, aceasta a anunţat că totul s-a terminat între ei şi că povestea de dragoste a fost doar o iluzie atât timp cât nu există respect, în timpul sărbătorilor de Crăciun mai mulţi prieteni şi chiar membri de familie au rugat-o să-i ofere acestuia o a doua şansă şi să nu renunţe „de la primul obstacol”.

„Nu mi-a păsat niciodată să mă căsătoresc, dar nu m-am opus. Așa că, atunci când iubitul meu m-a cerut în căsătorie în 2020, am decis să mergem mai depate şi să facem asta. Fiecare ne-am asumat aproximativ jumătate din responsabilitatea organizării nunții, dar cred că am fost destul de rezonabilă în privința compromisurilor atunci când el își dorea ceva cu adevărat. Singura mea regulă, extrem de importantă, a fost să nu mă mânjească de tort pe faţă în timpul recepţiei de nuntă. Fiind un om rezonabil, care mă cunoaște bine, nu a făcut-o. În schimb, m-a prins de ceafă și mi-a băgat capul în tort. A fost planificat totul din moment ce tortul a fost DISTRUS, iar el avea o grămadă de prăjituri cumpărate ca rezervă pentru invitaţi”, a povestit mireasa.

Mireasa a continuat să explice cum a plecat a doua zi, fără niciun regret.

Totuşi, de sărbători „toată lumea” s-a adunat pentru a o implora să-i dea o a doua șansă bărbatului.

A fost întrebată de asemenea dacă nu cumva „a reacţionat exagerat”, după ce a fost împinsă cu faţa în tort.

În ciuda faptului că le-a explicat apropiaţilor că dragostea pe care o are faţă de soţul ei nu o poate face să se răzgândească, prietenii şi rudele au asigurat-o că face o mare greşeală divorţând atât de repede.

Jurnalista Jenée Desmond-Harris, care scrie rubrica Agony Aunt, a sfătuit-o pe femeie să continue cu divorțul, scriind: „Fă-ţi o analiză în minte şi vezi care sunt persoanele dragi care nu par să pună preţ pe fericirea ta”. Rubrica a devenit acum virală, sute de oameni fiind șocați de comportamentul soțului şi aplaudând curajul miresei de a pune punct de la primul semn negativ, relatează Daily Mail.

„Mi se pare că el a afirmat de la început că nu-i pasă de ceea ce se simte ea sau de ce cere, așa că sunt de acord cu decizia ei”

„Nu e în regulă, mă îndoiesc că acesta ar fi fost primul semn negativ, dar cu siguranţă trebuie să fie ultimul. Nu privi în urmă”

„Ea a stabilit o limită clară, iar el a încălcat-o. Are dreptate, să nu dea înapoi”.

sursa

Invazia rusă din Ucraina riscă să lase lumea fără pâine. Expert ONU: În lume au mai rămas rezerve de grâu doar pentru 10 săptămâni

Experții ONU lansează previziuni sumbre, estimând că lumea se află în prag de criză alimentară din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Potrivit unor estimări pronunțate în fața Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, lumea are depozitate rezerve de grâu care vor ajunge doar pentru următoarele aproximativ 10 săptămâni.

REFORM, Seminţe de Grâu de toamnă, RAGT Semences, cumpar, pret, Chisinau,  Moldova

Directorul executiv al firmei de analiză agricolă Gro Intelligence, Sara Menker, a declarat că războiul dintre Rusia și Ucraina nu a fost cauza unei crize de securitate alimentară, ci „pur și simplu a adăugat combustibil pe un foc care ardea de mult timp”, scrie Korrespondent.ua, citată de www.deschide.md.

Menker a afirmat că secetele din întreaga lume contribuie la scăderea resurselor de grâu. Aprovizionarea cu alimente la nivel mondial este, de asemenea, afectată de schimbările climatice și de lipsa de îngrășăminte.

”În prezent, avem doar 10 săptămâni de consum global care se află în stocuri în întreaga lume. Condițiile actuale sunt mai rele decât cele înregistrate în 2007 și 2008. Este important de remarcat că cele mai scăzute niveluri de stocuri de cereale pe care le-a văzut vreodată lumea se înregistrează acum în timp ce accesul la îngrășăminte este foarte limitat. Iar seceta din regiunile de cultivare a grâului din întreaga lume este cea mai extremă din ultimii 20 de ani. Preocupări similare legate de stocuri se aplică și în cazul porumbului și al altor cereale” a spus ea.

Ucraina este considerată ”coșul de pâine” al lumii și reprezintă alături de Rusia aproape o treime din exporturile mondiale de grâu.

Informația vine în contextul în care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a acuzat Rusia că folosește alimentele ca pe o armă. Potrivit lui, Rusia ține alimentele ”ostatice” nu doar pentru ucraineni, ci și pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Ministerul rus de Externe susține că va monitoriza cu atenție ca drepturile lui Igor Dodon în dosar să fie „respectate în conformitate cu standardele internaționale”

Ministerul de Externe al Federației Ruse, astăzi, 25 mai, în timp ce reiterează că urmărirea penală inițiată pe numele președintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon, este o chestiune internă a Republicii Moldova, susține că va „monitoriza cu atenție ca toate drepturile” fostului șef de stat, bănuit de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, să fie „respectate în conforomitate cu standardele internaționale”, scrie RIA Novosti.

TV8.md - După ce va trece pe la Chișinău, viceministrul rus de Externe,  Andrei Rudenko, este așteptat în Transnistria

La fel ca și Kremlinul, ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, a menționat că „Moscova consideră că ceea ce se întâmplă cu fostul președinte al R. Moldova este o chestiune internă a țării.”

Rudenko spune însă că, Rusia nu și-ar dori ca „actualele autorități (n.red. de la Chișinău) să înceapă reglarea de conturi cu foștii lor rivali politici în situația actuală, profitând de acest moment.”

În acest context, ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, a anunțat că „va monitoriza cu atenție ca toate drepturile lui Igor Dodon în proces să fie pe deplin respectate, în conformitate cu standardele internaționale.”

La 24 mai, Federația Rusă a anunțat că este „alarmată” de persecuția aplicată „susținătorilor cooperării cu Rusia”, într-o reacție la perchezițiile în care era vizat fostul președinte al Republicii Moldova, a transmis TASS.

Chiar și așa, reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, a notat că „situația cu fostul președinte Igor Dodon” este „o treabă internă” a țării și și-a exprimat speranța că toate drepturile acestuia vor fi respectate.

sursa: www.cotidianul.md

Moldovenii ar putea vota online la alegeri: Votul pe internet se regăsește în proiectul noului Cod Electoral

Cetățenii care nu vor putea ajunge la secțiile de votare în ziua alegerilor vor avea o alternativă – să voteze prin internet. Un capitol cu privire la sistemul de vot prin internet: e-votare urmează să se regăsească în noul Cod Electoral. Propunerile de modificare a legislației electorale au fost prezentate de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

TVR MOLDOVA

Alexandru Musteața, membru CEC, a declarat că au fost analizate două opțiuni pentru a asigura votul la distanță. Și anume, votul prin corespondență și votarea prin internet cu utilizarea unor mijloace de identificare electronică, utilizând o platformă web. La elaborarea celui de al doilea concept a lucrat un grup interinstituțional. Ca și votul tradițional pe hârtie, e-votare va presupune doi pași: identificarea și exprimarea opțiunii de vot.

Votul pe internet nu înlocuiește votul tradițional, ci reprezintă o alternativă pentru alegător. Alegătorul va putea să aleagă să meargă la secția de votare sau să voteze online. Votul prin internet ar putea fi și anticipat. În opinia experților, alegerile prin internet trebuie să se desfășoare câteva zile la rând, mai devreme de ziua alegerilor tradiționale. De exemplu, de luni până joi, înainte de ziua alegerilor, care de regulă este duminică. În condițiile unui vot multiplu, ultimul vot va fi cel valabil. Alexandru Musteața a precizat că votarea pe parcursul mai multor zile oferă o securitate în cazul în care cetățeanul este constrâns, de exemplu, de cineva care îi influențează opțiunea de vot. Și chiar dacă a fost constrâns, alegătorul poate merge acasă și își poate schimba votul.

Membrul CEC a menționat că o îngrijorare ține de securitatea cibernetică a sistemului, mai ales că în contextul războiului din Ucraina au fost atacuri cibernetice în mai multe state, inclusiv în Republica Moldova. Însă, securitatea cibernetică nu ține de responsabilitatea Comisiei Electorale, ci a altor instituții de stat. „Implementarea sistemului de vot prin internet trebuie să se facă în paralel cu fortificarea securității cibernetice, astfel încât acest sistem să fie bine protejat, iar cetățeanul să fie sigur că votul dat de el rămâne neschimbat și este cuantificat până la urmă”, a mai spus Alexandru Musteața.

O pensionară din România a primit o factură de 6.7 milioane de euro la gaze
Articolul anterior
Pasha Parfeni, îndoliat. Și-a pierdut tatăl din cauza Covid: ,,Prea devreme… Mulțumesc pentru viață, mulțumesc pentru muzică”
Articolul următor