O moldoveancă a fost adusă de la Viena cu un echipaj Smurd

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră SMURD din Austria, orașul Viena pentru a aduce în țara noastră o femeie cetățean a Republicii Moldova, care a suferit un politraumatism în urma căderii de la înălțime de 6 metri.

O moldoveancă, adusă acasă de la Viena cu SMURD: Intervenția a durat 17 oreFoto: dse.md

Pacienta, în vârstă de 62 de ani a fost preluată de echipajul SMURD Moldova de la spitalul din orașul Viena unde aceasta a trecut prin trei intervenții chirurgicale.

Conform IGSU, intervenția de transportare a durat 17 ore. 

Astăzi, 27 noiembrie, medicii și paramedicii cu o ambulanță de tip C1 a adus femeia în siguranță, iar la destinație aceasta a fost internată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. 

Pe parcursul drumului, pacienta a fost strict monitorizată de specialiști, fără de a suporta complicații suplimentare. La Chișinău femeia urmează să primească în continuare tratament medical. 

Conform informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a noua intervenție transfrontalieră terestră SMURD realizată de către instituție pentru cetățenii Republicii Moldova.

O moldoveancă, adusă acasă de la Viena cu SMURD: Intervenția a durat 17 ore
O moldoveancă, adusă acasă de la Viena cu SMURD: Intervenția a durat 17 ore

Armata rusă a bombardat Hersonul. Una din rachete a lovit un bloc de locuințe

Armata rusă a bombardat Hersonul în dimineața zilei de 2 iulie, iar una din rachete a lovit o clădire supraetajată, a anunțat procuratura regiunii. 

„Cel puțin patru persoane au fost rănite”, a comunicat procuratura din Herson, menționând că datele despre numărul victimelor încă se precizează, scrie BBC, conform Newsmaker.

Reprezentanții procuraturii au adăugat că în acest sens au inițiat o urmărire penală.

Ukrainskaea Pravda scrie că sub lovitura rachetei au nimerit inclusiv o farmacie și o unitate de alimentație publică din Herson. Iar un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost rănit.

Premierul ungar Viktor Orban face noi declarații controversate: „Națiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne. Trebuie să ne pregătim”

Prim-ministrul guvernului Ungariei, Viktor Orban, a făcut noi declarații controversate în timpul unei ceremonii de depunere a jurământului de către noii ofițeri de poliție din Ungaria. Orban a spus că „națiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne”, referindu-se inclusiv la războiul din Ucraina și spunând că „mii de migranți ne asediază granițele”, conform MTI, scrie digi24.ro.

Viktor Orban: Nu mai dăm bani Ucrainei până când nu va spune unde s-au dus  fondurile anterioare de 70 de miliarde de euro | Digi24

În discursul său, prim-ministrul guvernului Ungariei a spus că „trăim vremuri în care lumea se zguduie din temelii”, iar „nici noi, ungurii, nu facem excepţie”, deoarece „epicentrul cutremurului este chiar lângă noi”. Războiul are loc în vecinătatea Ungariei, în timp ce din sud mii de migranţi “ne asediază frontierele”, a mai spus premierul ungar.

Orban a mai vorbit de „necesitatea unui stat puternic, a unui guvern puternic, a unei economii puternice, a unei armate puternice şi, nu în ultimul rând, a unor organe de ordine publică puternice”.

„Trebuie să ne pregătim şi să ne echipăm”.

Premierul ungar a repetat din nou temele sale favorite, spunând că cei care își asumă responsabilitatea unei vieți de ofițer își asumă și identitatea maghiară.

Potrivit jurământului depus, cei care tocmai au absolvit vor proteja poporul ungar, vor servi pacea şi securitatea naţiunii ungare, se angajează să rămână puternici şi în vremuri dificile, îi vor proteja pe cei slabi şi pe cei căzuţi şi îi vor opri pe toţi cei care ameninţă pacea şi securitatea Ungariei, a mai spus Orban.

Acesta a mai adăugat că, în acest fel, ei s-au angajat să „asigure şi forţă lângă adevărul ungurilor”.

„Ungaria este una dintre cele mai sigure ţări din Europa sau poate chiar cea mai sigură”, a mai susținut premierul ungar.

Constantin Cheianu își încheie ultimul sezon la „Ora de ras”

Jurnalistul și scriitorul Constantin Cheianu se retrage din cadrul proiectului „Ora de ras” de la Jurnal TV. După 14 ani în calitate de autor și prezentator al emisiunii, a venit astăzi cu un mesaj de rămas bun, anunțând că la 31 iulie își încheie ultimul sezon.

MOLDPRES News Agency - Scriitorul Constantin Cheianu își sărbătorește cea  de-a 60-a aniversare
Autorii emisiunii „Ora de Ras”, Constantin Cheianu şi Anatol Durbală, şi-au  prezentat scuze publice pentru subiectul despre tragedia în care şi-a  pierdut viaţa un pompier | Jurnal.md

„Am scris emisiunea aceasta cu pasiune și îndârjire preț de aproape paisprezece ani, m-am transformat în timp, vorba lui Anatol Durbală, într-o ”fabrică de producere a scenariilor”. A trebuit să privesc mii de emisiuni toxice cu personaje antipatice, emisiuni, la care nu m-aș fi uitat niciodată, dacă nu ar fi trebuit să fac ”Ora de Ras”. M-au motivat revolta pe care am simțit-o de când mă știu față de orice fel de nedreptate, apoi dorința de a scăpa de regimul criminal al lui Plahotniuc și, nu în ultimul rând, ambiția de a izbuti o emisiune de satiră politică de succes. Dacă am reușit s-a întâmplat grație libertății editoriale absolute de care m-am bucurat și simpatiei publicului. Am scris în acești paisprezece ani atât cât nu am scris tot restul vieții mele și astăzi am ajuns să simt mai mult ca niciodată nevoia unei pauze, a unei schimbări. Vreau să mă gândesc în voie la ce am făcut și ce mai apuc să fac în viața asta, poate, nu în ultimul rând, să mai scriu o carte”, a menționat Constantin Cheianu conform Jurnal.md.

Următorul sezon al emisiunii „Ora de ras” va avea din toamnă un nou format.

„Las cu încredere „Ora de Ras” pe umerii mai tineri ai lui Anatol, este un om talentat și ambițios, știu că va face tot ce poate pentru ca emisiunea să apară în continuare. Este și dorința mea, iată de ce decizia de a mă retrage din proiect le-am comunicat-o lui și colegilor de la Jurnal TV încă de iarna trecută, ca să avem destul timp să găsim soluții și oameni pentru continuarea proiectului. La capătul acestor paisprezece cei mai agitați și mai plini ani din viață, când a trebuit să renunț la o parte din mine totuși, recunosc că mi s-a făcut dor de liniște și reculegere. Nu înseamnă că de aici încolo o să tac, îmi doresc mult ca parcursul nostru european să devină ireversibil, iată de ce o să iau atitudine ori de câte ori va fi cazul, o să susțin, o să condamn. Pe lângă tristețea firească ce însoțește orice sfârșit, gândul unei schimbări în viață îmi transmite aproape aceiași emoție ca în tinerețe. Mulțumesc, JURNAL TV, mulțumesc, ORA DE RAS!”, și-a încheiat mesajul Constantin Cheianu.

Jurnalistul a anunțat retragerea sa din cadrul proiectului „Ora de ras” încă din mai, în cadrul emisiunii „Vânturile, valurile”, prezentată de Val Butnaru. Constantin Cheianu a precizat că va reveni la scris și la literatură.

Bryan Adams s-a infectat din nou Covid, la doar o lună după ce a fost testat pozitiv
Articolul anterior
Noua variantă de coronavirus Omicron, super mutantă: SUA interzic călătoriile din Africa de Sud și alte șapte regiuni
Articolul următor