O moldoveancă a moștenit un milion de euro de la un italian bogat. Reacția familiei

O femeie de 27 de ani a moștenit 1 milion de euro după moartea italianului bogat și bătrân pe care l-a îngrijit în ultimii ani de viață. Familia acestuia, însă, este convinsă că la mijloc a fost vorba de o înșelăciune și i-a făcut tinerei din Moldova o plângere penală, transmite Digi24.ro.

separator

Tatiana Crihan, o moldoveancă de 27 de ani, l-a îngrijit în ultimii ani de viață pe Guido Carlo Corni, un stomatolog bogat din Genova.

Acesta a murit în 2015, la vârsta de 91 de ani, lăsându-i femeii o moștenire de 1 milion de euro, relatează presa locală.

Când a aflat că principala beneficiară a averii bătrânului este fosta îngrijitoare, familia a depus plângere la autorități împotriva acesteia, acuzând-o de înșelăciune.

Rudele spun că bătrânul nu era în deplinătatea facultăților mintale în ultima perioadă a vieții, iar femeia care-l îngrijea a profitat de acest lucru și l-a determinat să semneze două polițe de asigurare de viață pentru suma de 1 milion de euro pe care era trecută ea drept beneficiară.

În cursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că, inițial, în acele polițe a fost trecut drept beneficiar un nepot al bătrânului, însă după numai două zile s-a răzgândit și a schimbat numele cu cel al îngrijitoarei.

Însă anchetatorii nu au găsit nicio probă care să susțină acuzațiile familiei, așa că dosarul a fost închis la începutul acestui an. Dar nepotul bătrânului a decedat luna aceasta, iar acum soția lui este cea care a înaintat în justiție o nouă acțiune împotriva femeii care a moștenit milionul de euro.

Avocații au cerut o despăgubire și de la instituția care a încheiat polițele, acuzând-o că nu a verificat starea de sănătate mintală a bătrânului la momentul emiterii documentelor.

Republica Moldova va avea ambasador în Danemarca

Republica Moldova va avea ambasador în Danemrca. Veaceslav Dobîndă va exercita funcția, după ce Guvernul a votat numirea sa în noua funcție, scrie realitatea.md.

Nicu Popescu a venit cu propunere în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului. Actualmente Dobîndă este ambasador în Regatul Țărilor de Jos.

Noile atribuții vor fi exercitate prin cumul. Reședința misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Danemarca s-a stabilit la Haga, Regatul Țărilor de Jos.

Totodată, miniștrii au decis și rechemarea unui funcționar de la CSI. Până acum, acesta a fost șef adjunct în cadrul Direcției Cooperare Economică a organizației.

Pavel Filip s-a lăsat de politică. Cu ce sa ocupa fostul premier

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a devenit noul membru al Comitetului de Conducere al concernului Südzucker Moldova. Potrivit unui comunicat emis de companie, el a fost numit în această funcție avînd în vedere bogata sa experiență în domeniul managementului la nivel privat și public, transmite NewsMaker.md.

Pavel Filip, membru al Comitetului de Conducere al Südzucker Moldova, a declarat că societatea va continua politica de sprijin pentru partenerii săi agricoli și de stimulare a dezvoltării culturii sfeclei de zahăr.

Compania moldo-germană Südzucker Moldova este lider pe piaţa producţiei de zahăr din Moldova. Aceasta a fost fondată la 25 mai 2001.

Amintim că Pavel Filip și-a început cariera politică în anul 2010, intrând în Partidul Democrat. Din luna decembrie 2010 până în luna februarie 2011, a fost ministru al tehnologiei informației, în baza cotei PDM. Filip a ocupat această funcție în guvernul lui Vladimir Filat, apoi în guvernele conduse de Iurie Leancă, Chiril Gaburici și Valeriu Streleț. În anul 2016, Filip a devenit prim-ministru. De notat că guvernul lui Filip a depus jurământul pe timp de noapte, în secret, când lângă parlament aveau loc proteste în masă.

Guvernul lui Filip a demisionat la 14 iunie 2019, după ce Partidul Democrat a renunțat la guvernare, acest lucru fiind precedat de o confruntare politică ce a durat o săptămână din Moldova. După fuga lui Plahotniuc, Partidul Democrat l-a ales pe Filip în calitate de președinte al formațiunii, iar după schimbarea guvernării, acesta, la fel ca și Diacov, l-a criticat de nenumărate ori pe fostul lider PDM.

La alegerile din luna februarie 2019, Filip a ajuns în parlament pe listele PDM, iar după demisia din funcția de premier, a devenit deputat. În octombrie 2021, Pavel Filip s-a retras de la conducerea Partidului Democrat din Moldova, mai scrie sursa citată.

Sărbătoare mare la creștinii ortodocși! Astăzi sunt cinstiți Sfinții 40 de mucenici! Ce nu este voie în această zi

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Sfinții 40 de mucenici din Sevastia. Aceștia erau soldați creștini, aflați în slujba împăratului roman Licinius. Trei dintre ei, Chirion, Candid și Domnos erau foarte pricepuți în studiul Scripturilor. În anul 320, aflând despre credința lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit să se închine idolilor.

Refuzând, au fost întemnițați timp de 8 zile, bătuți cu pietre și ademeniți cu daruri. În cele din urmă, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei. Unul din cei 40 a cedat și a ieșit din lac, dar a murit pe loc. I-a luat însă locul un soldat. În aceea noapte s-au petrecut mari minuni: apa lacului s-a încălzit, gheața s-a topit și 40 de cununi strălucitoare au pogorât asupra mucenicilor. În zori, au fost scoși vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor și au fost lăsați să-și dea sufletele. Rămășițele lor au fost arse, iar cenușa aruncată în lac. Moaștele lor au fost răspândite la diverse biserici din spațiul ortodox.

În credința populară în ziua mucenicilor se încheie zilele babelor, lăsând loc zilelor moșilor. De aceea, în această zi se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului, cum ar fi: lovirea pământului cu bate sau maiuri, rostind descântece, pentru că să iasă căldură și să între gerul, sau jocul copiilor peste foc.

De altfel, această zi mare trebuie „ținută” cum se cuvine dacă vrei să ai parte de sănătate tot timpul anului.

Ce nu ai voie să faci

  • Nu este bine să faci treburi în casă și nici în gospodărie în ziua celor 40 de Mucenici. În caz contrar, se spune că Sfintii te vor pedepsi prin 40 de zile de boală.
  • În unele regiuni ale ţării, gospodinele nu iau ouăle din cuibare; se spune că acestea trebuie lăsate acolo, pentru a fi spor la ouă şi la pui tot anul.
  • O altă superstiţie spune că în prima zi a moşilor nu trebuie aruncat gunoiul din casă, pentru a nu se înmulţi lupii.
  • În unele zone din Oltenia, în dimineaţa zilei de 9 martie se afumă casa şi pe cei care locuiesc în ea, pentru a fi feriţi tot anul de animale şi lighioane sălbatice.

În ziua Sfinţilor Mucenici se face prognoza vremii până la sfârşitul anului. De secole, se spune că, dacă plouă în această zi, va ploua şi în ziua de Paşti. Însă, dacă tună în timpul zilei, este un semn bun: va urma o vară favorabilă culturilor, iar recoltele vor fi mai mari decât speră gospodarii.

Ministra Sănătății muncește de la distanță, chiar dacă luptă cu Covid-19. Ședință în regim online
Articolul anterior
Prognozele meteorologilor: Ne așteaptă un septembrie ca o lună de vară
Articolul următor