O moldoveancă a vrut să-și îndeplinească visul din copilărie, și-a vândut toată averea și a mers să viziteze 120 de țări în doar 3 ani

Și-a vândut toată averea, adică mașina, hainele, dar și bijuteriile, iar cu banii câștigați, în jur de 18 mii de euro, a decis să cutreiere lumea în lung și-n lat. Curajoasa moldoveancă e Natalia Ciobanu, care a reușit performanța de a vizita 120 de țări, în trei ani, scrie tv8.md.

Recunoaște că nu întotdeauna călătoriile au fost… numai puf, de multe ori fiind nevoită să doarmă pe apucate, inclusiv, o experiență extremă a fost depășirea unei tornade sau să sară din mașina unui necunoscut, făcând autostopul. În timp ce unii ar spune că e o nebunie curată, Natalia susține că indiferent de circumstanțe, pe toate le-a depășit cu succes, și se laudă că trăiește, astfel, aventura vieții ei. 

Norvegia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Republicana Dominicană, Mexic, Barbados, iar șirul continuă până la 120. Să vezi și să nu crezi, dar atâtea țări se laudă că a vizitat, Natalia Ciobanu. Până mai ieri, a fost în Orientul Mijlociu, iar astăzi e deja la Chișinău. Am surprins-o pe străzile Capitalei, explorând monumentele, pe care nu le-a mai văzut de mult timp. Ne-a povestit că în ultimele 15 zile, a reușit să vadă toate țările din Orient. Și Anul Nou l-a sărbătorit tot acolo, dar mai puțin obișnuit.

Ideea de a călători i-a venit spontan, ne povestește ea. Într-o zi, a decis că vrea să facă o schimbare și să-și îndeplinească visul din copilărie, de-a face înconjurul lumii. Nu a stat mult pe gânduri, și-a pus la bătaie toată averea, și-a luat rucsacul în spate și a pornit la drum. În toți acești trei ani, de multe ori a fost nevoită să doarmă în aeroport sau pe unde o prindea noaptea, să circule cu mașini de ocazie sau să mănânce carne exotică cum ar fi cea de şarpe sau larve, și nu sunt cele mai năstrușnice experiențe.

„Eu îndrăznesc să fac multe lucruri, mai mult din chestie personală, îmi place să-mi dezvolt mintea”, ne-a spus ea.

„Ca de exemplu să mergi cu mașina, de ocazie printr-o țară străină, unde oamenii nici nu vorbesc engleza, uneori poate să fie periculos, și mi s-a întâmplat să sar din mașină dacă trebuia”.

Și pentru că cei 18 mii de euro pe care i-a obținut vânzându-și averea i-au ajuns doar pentru un an de aventură, de multe ori, Natalia spune că este nevoită să intre în discuții cu localnicii chiar pe stradă, și tot acolo, printre altele, să se ceară în vizită, pentru un prânz, o cină, sau chiar pentru a se odihni o noapte. Astfel, cheltuind foarte puțini bani. Ne-a arătat un master-class chiar în timp ce îi luam interviu. Ne-a demonstrat cât de ușor poate intra în discuție cu două turiste din Hong Kong, venite la noi în țară.

„Salut, fetelor. Mă bucur să vă văd în țara mea. Și eu călătoresc în lumea întreagă. De unde sunteți? – Din Hong Kong. – Am fost acolo în 2019, înainte de COVID”.

„Este o îndrăzneală din partea mea, pentru că nu știu dacă bunele maniere se aplică la călătoria pe care o fac eu, deoarece doar așa interacționezi cu oamenii, când îndrăznești, când îi abordezi”. 

În tot acest timp, a reușit să-și creeze propriul blog de călătorii, unde împărtășește prietenilor experiențele pe care le trăiește în țările în care merge. 

„Eu port steagul pe ghiozdanul meu. Sunt un ambasador al țării, un ambasador al lumii, de asta și arăt oamenilor pe canalul meu de youtube cum e să călătorești și cum e să vezi lumea prin ochii mei”.  

A povestit că nu va sta mult pe acasă, urmând, în scurt timp o nouă destinație, o nouă aventură, mai scrie tv8.md.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Cel puțin 16 persoane au murit după ce un avion cu pasageri s-a prăbușit în Nepal
Articolul anterior
ANSA oferă recompensă de 50 euro pentru pentru fiecare cadavru de mistreț raportat
Articolul următor