O moldoveancă de 27 de ani a murit în Germania. Familia cere ajutor pentru repatriere

O tânără în vârstă de 27 de ani din R. Moldova, mamă a doi copii, s-a stins din viață într-un spital din Dresden, Germania, după o luptă grea cu noul coronavirus.

separator

Este vorba despre Cătălina Cojocaru din Grătiești, transmite stiri.md.

Familia cere ajutor persoanelor cu suflet mare pentru a repatria corpul neînsuflețit al Cătălinei Cojocaru în țară.

„Astăzi fosta soră medicală, Cătălina Cojocaru, s-a stins din viață într-un spital din Dresden, Germania. Cătălina a fost internată în luna august fiind testată pozitiv cu coronavirus. În tot acest timp a fost sub supravegherea medicilor și mergea spre bine, dar în după amiaza zilei de astăzi Cătălina a suferit un stop cardiac și s-a stins din viață.

Mama Cătălinei spune că ultima dată când o auzise de parcă își cerea iertare, simțea că nu mai are mult de trăit. Părinții Cătălinei spun că s-au rugat și au sperat că își va reveni, dar n-a fost să fie. Micuții au rămas în grija bunicilor, tatăl lor i-a părăsit înainte ca Cătălina să meargă la muncă în Germania.

Părinții Andrei și Ludmila Cojocaru spun că suma pe care trebuie s-a achite pentru a repatria corpul fiicei lor este enormă pentru că trăiesc doar din salariu. Dar din dar se face rai, haideți să ajutăm familia Cojocaru din puținul pe care îl avem! Dumnezeu să te odihnească în pace, Cătălina”, se arată în mesaj.

Persoanele care vor să ajute familia Cătălinei Cojocaru o pot face aici.

Schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari: Sunt implicați un tată și fiul său, care ar fi operat tranzacții suspecte de milioane de lei

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni spălarea banilor și finanțarea terorismului și cei de urmărire penală ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat  percheziții într-o cauză penală de spălare de bani în proporții deosebit de mari, săvârșită de un grup de persoane.

Suspectul, un bărbat de 64 de ani, împreună cu fiul său de 34 de ani,  urmărind scopul utilizării bunurilor care ar constitui venituri ilicite, au întreprins acțiuni în vederea deghizării originii mijloacelor bănești în sumă de circa 25 000 000 de lei și respectiv legalizarea acestora  prin investirea lor în unele bunuri imobile.

În speță, la începutul anului 2023, suspectul a procurat de la fiul său,  în baza contractului de vânzare-cumpărare un bun imobil, casă de locuit individuală, amplasată în mun. Chișinău la un preț de 25 000 000 de lei. Totodată conform clauzelor contractuale banii au fost transmiși în numerar până la semnarea acestuia.

Pentru probarea provenienței licite a mijloacelor bănești, în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare au prezentat notarului, care a autentificat tranzacția, un set de acte, potrivit cărora a declarat valori valutare care certificau proveniența legală a banilor.

Ca urmare acțiunilor de urmărire penală efectuate s-a stabilit că, actele prezentate la notar și care au stat la baza justificării provenienței mijloacelor bănești nu au fost eliberate și înregistrate de organele competente.

Ca urmare a perchezițiilor în unitățile de transport și la domiciliul suspecților au fost depistate actele ce ar atesta proveniența  mijloacelor bănești și care nu corespund unor situații de fapt, mijloace bănești în sumă de 33 100 euro și înscrisuri de ciornă. 

Acțiunile de documentare s-au desfășurat ca urmare a cooperării cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. 

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

Scandal între vecini la Cigîrleni! Un bărbat a fost înjunghiat în plină stradă, ulterior făptașul s-a aruncat într-o fântână

Astăzi, în jurul orei 12:40, Poliția din Ialoveni a fost sesizată despre înjunghierea unui bărbat în plină stradă în localitatea Cigîrleni.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că bărbatul de 52 de ani, în urma unui conflict cu vecinul său, a fost înjunghiat de două ori cu un cuțit. Ulterior făptașul a fugit într-o direcție necunoscută.

În scurt timp polițiștii au depistat bărbatul care s-a aruncat într-o fântână. Colegii noștri au reacționat imediat și au salvat suspectul.

La fața locului a fost solicitată și ambulanța. Bărbatul înjunghiat a fost transportat la spital în stare gravă.

Pe caz a fost pornit un proces penal pentru tentativă de omor. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

O femeie din Edineț a dispărut fără urmă. Poliția solicită ajutorul cetățenilor

Polițiștii din Edineț întreprind acțiuni de localizare a unei femei de 83 de ani din satul Brătușeni, care la 26 ianuarie a plecat de la domiciliu și până la moment nu se cunoaște locul aflării sale.

Semnalmente: înălțimea 1.60-1.65 m și corpolență slabă.

La momentul plecării era îmbrăcată în geacă neagră, pe cap purta batistă multicoloră și încălțată în papuci negri.

Persoanele care cunosc informații despre locul aflării femeii sunt rugate să contacteze Poliția la numerele de telefon 0 610 100 07, 0 690 382 37 sau 112.

Unul dintre cei mai cotați medici reanimatologi din Transnistria, ucis de Covid-19
Articolul anterior
Slovacia închide școlile pentru o lună și începe testarea masivă gratuită
Articolul următor