O moldoveancă din Bălți, susținătoare a lui Donald Trump, a fost reținută la Washington

O moldoveancă, originară din Bălți, a fost reținută în urma protestelor de la Washington.

Potrivit point.md, publicația Washington Post a informat că o persoană din cele arestate în timpul revoltelor din Capitoliu a avut nevoie la ședința de judecată de un traducător în limba rusă, relatează buzzfeednews.com.

Publicația mai relatează că tânăra reținută este Cristina Malimon în vârstă de 28 de ani și vorbitoare de limba rusă. Ea este vicepreședintele Tinerilor Republicani din Oregon și a ținut un discurs în sprijinul președintelui american Donald Trump.

Într-un interviu acordat unui canal TV din Rusia în iulie 2020, Cristina Malimon a spus că este din Bălți, iar jurnalistul o numea „un politician începător din statul Oregon”.

Totodată, presa rusă susține că împreună cu Cristina a fost reținută și mama ei, în vârstă de 54 de ani. Cel mai probabil ea era cea care a avut nevoie de un traducător, așa cum fiica ei Cristina vorbește fluent limba engleză și apare live pe postul de televiziune american.

Cele două femei sunt acuzate de aceiași infracțiune. Ele sunt suspectate de intrarea ilegală pe teritoriu și de încălcarea stării de asediu.

După revoltele din Washington, 55 de persoane au fost acuzate de autorități.

Ultima oră. Un avion Boeing 737 cu 50 de pasageri la bord s-a prăbușit în ocean
Articolul anterior
Spania nu a mai văzut atâta zăpadă de 50 de ani! Imagini uluitoare din orașul Madrid
Articolul următor