O moldoveancă din Germania organizează campanii de colectare de daruri pentru bătrânii singuri din Moldova

O moldoveancă stabilită în Germania, pentru al 4-lea an consecutiv, organizează o campanie de colectare a darurilor pentru bunicii singuratici. În cadrul campaniei “Nepoți de Crăciun”, orice bătrân se poate alege cu un colet plin cu bunătăți.

Bunica Efimia nu are nici copii, nici nepoti, iar zilele le petrece alături de doi motani. Ea a primit un colet de la o familie de moldoveni din Elveția, relatează Pro TV Chișinău.

Colectarea darurilor a început deja și pentru că beneficiari sunt peste 190, a fost nevoie de un adevărat depozit pentru a păstra coletele, afirmă Tatiana Rusu-Jizdan, fondatoarea campaniei.

Oricine vrea să facă un bătrân fericit poate aduna într-o cutie daruri până pe 5 decembrie și astfel să fie parte a campaniei “Nepoți de Craciun”. Apoi începe călătoria prin satele Moldovei, pe la casele celor care au nevoie de ,,un nepot”. Vezi mai multe în reportaj.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Petrecere cu fițe. Moldoveanul Johy Davis a împlinit 25 de ani și a invitat numai vedete la ziua sa
Articolul anterior
Un sportiv cu renume, care are o avere de 50 de milioane de dolari, dar vrea să moară falit
Articolul următor