O moldoveancă ocupă o funcție importantă în cea mai mare companie aeriană din China

Compania în care munceşte moldoveanca are aproape opt mii de angajaţi. Mariana Solonaru, originară din oraşul Străşeni, este responsabilă de recrutarea piloţilor străini. Tânăra a absolvit masteratul în contabilitate şi audit în Constanţa.

separator
După studii, a mers pentru un stagiu de jumătate de an în Shangai, metropolă de care s-a îndrăgostit iremediabil. A decis să rămână acolo şi a căutat un loc de muncă, scrie publika.md.

„Chiar m-am simţit foarte norocoasă, pentru că ştii cum e, pentru un student absolvind facultatea este foarte greu să găsească o nişă în care să îşi înceapă activitatea profesională”, a spus specialistul în recrutarea piloţilor în China, Mariana Solonaru. Pe parcursul celor doi ani de activitate, tânăra moldoveancă a reuşit să angajeze piloţi din diferite colţuri ale lumii, nu şi din Moldova.

Mariana susține că la început i-a fost greu să se adapteze. „Eu am colegi chinezi, doar chinezi. A fost mai greu la început să mă acomodez, pentru că nici nu vorbeam bine limba şi chinezii sunt şi mai diferiţi şi ca persoană şi ca cultură decât noi şi nu sunt atât de deschişi”, a declarat moldoveanca care susține că cel mai greu îi este să înfrunte dorul de casă.

Daniela Burlac nu va mai prezenta știrile din sport la Jurnal TV. Care este motivul?
Articolul anterior
Fotografii din prima zi de grădiniță cu Prințesa Charlotte
Articolul următor
Alte articole interesante