O moldoveancă și cei patru copii ai săi, ajutați de Igor Dodon să ajungă acasă din Siria

O moldoveancă și cei 4 copii ai săi au fost repatriați din Siria. Despre aceasta a anunțat șeful statului pe o rețea de socializare.

separator

Potrivit lui Igor Dodon, Natalia Barkal şi cei patru copii ai săi au fost deținuți în tabăra „Al Hawl” de la începutul anului 2019, din cauza confruntărilor militare din Siria.

Femeia a fost întâmpinată la Aeroportul Internațional Chișinău de președintele țării, Igor Dodon și Esra Şen, Însărcinat cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Turciei de la Chişinău, scrie stiri.md.

Igor Dodon menționează că Natalia Barkal este originară din Republica Moldova. Femeia a locuit şi lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soțul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo (Siria).

În urma acțiunilor militare din Siria, la sfârșitul anului 2017, soțul Nataliei a fost ucis, iar ea, împreună cu cei patru copii ai săi, în luna ianuarie 2019 au ajuns în tabăra „Al Hawl”, în care condițiile de trai erau extrem de dificile.

„Este deja al doilea caz când serviciile speciale ale Republicii Moldova în colaborare cu colegii din Turcia reușesc să desfășoare astfel de operațiune de salvare, prima fiind cea realizată în decembrie 2019, când a fost repatriată din Siria o altă familie originară din Republica Moldova. Aduc sincere mulţumiri domnului Erdoğan pentru eforturile coordonate şi sprijinul acordat în realizarea acestor operațiuni de repatriere a cetățenilor țării noastre”, a scris Igor Dodon.   

Medicii spanioli au descoperit un nou simptom al infectării cu Covid-19
Articolul anterior
Președintele raionului Sângerei este infectat cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante