O moldoveancă, stabilită în Spania, a câștigat peste 60 de medalii

Are doar 20 de ani și a câștigat deja peste 60 de medalii de aur la competițiile de atletism din Spania. Moldoveanca Adelina Daraban, în vârstă de 20 de ani, când era copil, a mers la Barcelona cu părinții. Visul fetei este să participe la Jocurile Olimpice.

separator
Adelina a fost implicată în atletism încă din copilărie. Chiar la o vârstă fragedă, și-a stabilit sarcina de a deveni atlet profesionist. Familia o ajută în visul ei.

„Am început atletismul la cinci ani. Aici, în Spania, am câștigat o mulțime de competiții. A inspirat încredere în abilitățile și abilitățile mele. Nu voi uita niciodată de unde vin, sunt mândră că sunt moldoveancă. Familia mea m-a susținut de la bun început”, povestește tânăra.2017 a fost un moment de cotitură în cariera sportivă a Adelinei. Realizările ei au fost urmărite îndeaproape de antrenorii unuia dintre cluburile sportive din Barcelona, ​​apoi au invitat-o ​​să semneze un contract. Alături de sporturi precum fotbal, handbal și baschet, orașul știe să susțină talente. Astfel, Adelina are la dispoziție mai mulți specialiști care o ajută să se dezvolte rapid.

Una dintre cele mai recente realizări ale tinerei este o victorie în cursa de 800 de metri în Campionatul Cataloniei de atletism. În martie, debutul în campionatul Spaniei. Iar visul principal este să ajungi la Jocurile Olimpice.

„Visez să merg la Jocurile Olimpice și să reprezint Moldova sau Spania acolo. Sunt unul dintre cei care nu renunță niciodată. Sunt sigur că pot atinge obiectivul pe care mi l-am propus pentru mine”, a concluzionat sportiva.  

sursa: www.publika.md

O mamă s-a răsturnat cu mașina la Fălești. Fetița sa, de 5 ani, s-a stins
Articolul anterior
O tulpină de streptococ rezistentă la antibiotice, îngrijorează lumea medicală
Articolul următor
Alte articole interesante