O moldoveancă transformă locuințele vechi din Atena în apartamente de lux

Valeria Frunze a părăsit Moldova în 2008, după studii de Marketing și Logistică la ASEM și Psihologie la USM. De 10 ani face afaceri în mai multe țări europene.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este valeria-frunze-2.jpg

După ce a părăsit Moldova, a lucrat în mai multe locuri de muncă: a fost menajeră, bucătară, agent de vânzări, angajată în relații publice, management și multe altele, relatează Locals.md.

Astăzi Valeria renovează apartamente în Grecia, pe care le închiriază refugiaților și le oferă tinerilor profesioniști să se mute în Grecia pentru munca la distanță. Din 2009 până în 2013, a locuit în Grecia, în acest timp a reușit să învețe limba, să-și facă prieteni și conexiuni. În 2013, tânăra s-a întors în Marea Britanie, unde în 2015 creează compania Evergreen International Properties London.

Valeria și-a creat un portofoliu de peste 500 de apartamente pe termen lung și peste 100 de apartamente de vacanță. Evergreen International Properties London oferă oportunitate de relaxare sau petrecere a vacanțelor. De exemplu, vedete din Moscova și Sankt Petersburg și familia regală din Emiratele Arabe Unite au folosit serviciile acestei companii.

Cu ajutorul unui grup de moldoveni, femeia renovează apartamente vechi în centrul Atenei.

În 2018, Valeria și-a înregistrat afacerea în Atena, Grecia, unde a înființat o filială Evergreen International Properties. „Atena este singura capitală din Europa în care apartamentele au fost abandonate și chiar nelocuite de zeci de ani, la fel ca întregul centru geografic al orașului”, a spus ea, explicând că dacă investițiile imobiliare din Europa și alte țări dezvoltate generează de obicei venituri anuale de 3 % la 8%, apoi în Atena veniturile variază de la 8% la 20% din investițiile în chirie și până la 30% din investițiile în vânzări.

Din 2018 până în prezent, compania Valeriei a achiziționat 102 apartamente – toate sunt situate în centrul Atenei, la parter, cu acces la grădină. Echipa este formată din zece angajați care oferă consultanță juridică și contabilitate și patru echipe de meșteri din Moldova și România care renovează nouă apartamente pe lună.

Proiectul de la Atena este condus de partenerul de afaceri al Valeriei, Nadejda Roșioru și inginerul Alexandru Igantiuc, care s-au mutat la Atena pentru această afacere. Valeria este inima echipei, iar oamenii sunt motorul care o pun în mișcare. „Am adunat în jurul meu o echipă de oameni în care am încredere și pot delega în mod liber sarcini. Delegarea este cheia afacerii mele. Ai încredere în oameni, sprijină-i, motivează-i, fii la același nivel cu ei, fii partener de muncă. Și sunt foarte fericită că mulți oameni cu potențial, cu care lucrez, au venit din Moldova ”, a spus ea.

De obicei, apartamentele pe care le cumpără sunt în paragină, deoarece sunt mai ieftine. Pentru că pun la dispoziție imaginația membrilor echipei, iar acest lucru duce la un proces creativ interesant. Cercetările lor de piață arată că în următorii 5 ani, centrul Atenei va reînvia: prețurile se vor dubla, iar echipa se va concentra pe cumpărarea a cât mai multe apartamente în zona centrală, pe o rază de 2 km de Acropole și Centrul istoric. Citește interviul integral pe locals.md.

Locuințe înainte de renovare

Locuințe după renovare

Fostul președinte din Coreea de Sud a fost condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare pentru corupție
Articolul anterior
Video. Doi copii care pleacă din Moldova plâng foarte tare după casa bunicii
Articolul următor
Alte articole interesante