O parte din personalul de la centrala din Zaporojie, de negăsit. Ucrainenii spun că angajații au fost răpiți și maltratați de trupele ruse

Noi acuzații îndreptate către militarii ruși. Aceștia sunt bănuiți că au răpit și maltratat mai mulți angajați ai centralei nucleare de la Zaporojie, Ucraina. Agenția nucleară ucraineană transmite că o parte din personal este de negăsit.

Pe de altă parte, contraofensiva Ucrainei continuă progresele în nord-est, unde ar fi eliberat mai multe teritorii.

Aproximativ 200 de persoane, parte a personalului centralei de la Zaporojie, au fost reținute, iar multe dintre acestea lipsesc, spune președintele companiei Energoatom, Petro Kotin.

Șeful agenției nucleare ucrainene îi acuză pe militarii ruși că au răpit și torturat o parte din lucrătorii de la Zaporojie, care asigură în continuate funcționarea centralei, deși aceasta este sub ocupație rusă.

Kotin mai spune că este foarte dificil pentru angajații Energoatom să continue munca la centrală, mai ales în contextul atacurilor tot mai dese în zonă, puse pe seama Rusiei.

De altfel, și Agenția Internațională pentru Energie Atomică a avertizat asupra lipsei de personal de la Zaporojie și a nivelului ridicat de stres la care sunt supuși angajații aflați încă acolo.

Deși situația în jurul centralei este tensionată, contraofensiva Ucraineană continuă să recucerească teritorii. Steagul Ucrainean a fost arborat în mai multe localități din Harkov, a spus președintele Volodimir Zelensky.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Igor Grosu, despre decizia companiei aeriene de a relua zborurile spre Moscova: „E o minciună lansată pentru a crea tensiuni
Articolul anterior
Liderii lumii sunt așteptați la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Joe Biden a confirmat deja că va fi prezent
Articolul următor