O pensionară care vindea ceapă pe o stradă din Capitală, a fost amendată cu 22.500 lei

O pensionara, venită în Chișinău dintr-un sat din apropiere, vindea cozi de ceapă pe care le-a crescut în propria grădină, iar pe motiv că nu avea autorizație, a fost amendată de oamenii legii cu 22.500 de lei.

separator

Incidentul s-a întâmplat în ajunul Paștelui pe o stradă din sectorul Ciocana al Capitalei, scrie stiri.md.

„Doamna din planul doi, amendată astăzi cu 22.500 lei pe motiv că vindea cozi de ceapă fără autorizație. Se pare că autoritățile pe unii care nu duc lipsuri îi miluiesc cu 3.000 lei, iar pe altii care muncesc la pământ îi jupuiesc cu 22.500 lei, asta e un fel de susținere a micilor fermieri”, a scris martorul care a făcut și o fotografie.

Poliția nu a răspuns la telefon, pentru a oferi o reacție la acest subiect.

Mihai Popșoi, întrevedere cu oficiali din Consiliul de Securitate al SUA: „Republica Moldova este un partener de încredere al lumii libere”

Situația din R. Moldova dar și evenimentele ce au loc în regiune au constituit subiectul discuției la întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, cu Michael Carpenter, asistent special al președintelui și directorului principal pentru Europa al Consiliului Național de Securitate al SUA. Întrevederea a avut loc la Washington în cadrul vizitei în SUA întreprinse de oficialul moldovean.

Ministrul de Externe de la Chișinău a dat asigurări că în ciuda situației regionale, R. Moldova este un partener de încredere al lumii libere.

„Am discutat despre principalele provocări cu care se confruntă țara noastră ca urmare a agresiunii ruse din Ucraina. I-am dat asigurări domnului Michael Carpenter că în ciuda situației regionale, Republica Moldova a dat dovadă de reziliență, a oferit suport masiv refugiaților ucraineni și este un partener de încredere al lumii libere”, a declarat Mihai Popșoi.

Ploaie cu grindină în nordul Moldovei

Plouă cu grindină în Moldova, în plină primăvară. Internauți din nordul țării au postat imagini video pe rețelele de socializare.

Imaginile video au fost filmate în satul Cosăuți, raionul Soroca, potrivit Unimedia.info.

WhatsApp, Facebook și Instagram introduce AI. Ce servicii noi va oferi pentru utilizatori și cum va integrat asistentul AI în rețelele sociale

Mark Zuckerberg a anunțat recent o schimbare majoră în toate aplicațiile sale sociale, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger.

Această modificare include introducerea unui asistent AI, numit Meta AI, care va deveni o prezență constantă în căsuța de căutare a acestor aplicații. Miliardul de utilizatori ai platformelor Meta va începe să observe apariția acestui asistent, capabil să răspundă la întrebări sau să creeze imagini cu un simplu clic.

Capacitățile și sursele asistentului AI

Meta AI, lansat inițial în septembrie anul trecut, va folosi informații extrase din Bing și Google, în ciuda concurenței acerbe dintre aceste platforme. Potrivit lui Zuckerberg, Meta AI „este acum cel mai inteligent asistent AI pe care îl poți folosi gratuit”. Acesta promite să simplifice interacțiunile cu afacerile, să ajute la planificarea călătoriilor sau chiar la redactarea de texte, potrivit playtech.ro.

Integrarea AI în experiența utilizatorului

Meta AI va fi integrat în moduri inovative în rețelele sociale. De exemplu, utilizatorii vor putea interacționa cu asistentul chiar în timp ce navighează prin fluxul de noutăți de pe Facebook, având posibilitatea de a cere informații despre postările care le atrag atenția. De asemenea, asistentul va putea genera și anima imagini, transformându-le în GIF-uri atractive.

Reacția publicului și provocările reglementărilor europene

Cu toate acestea, implementarea asistentului AI în Europa întâmpină dificultăți din cauza reglementărilor stricte privind confidențialitatea. Chris Cox, directorul de produs al Meta, a menționat că gigantul „încă lucrează la modalitatea corectă de a face acest lucru în Europa”. În pofida potențialului de a ușura viața utilizatorilor, rămâne de văzut dacă publicul va adopta cu entuziasm această inovație sau dacă va privi cu scepticism acest nou instrument.

Introducerea Meta AI în cele mai populare aplicații de social media marchează un pas important pentru Zuckerberg în competiția AI, dar răspunsul utilizatorilor este încă incert. În timp ce unii pot vedea această schimbare ca pe o inovație utilă, alții se pot simți copleșiți sau frustrați de omniprezența AI în viața lor digitală. Astfel, Meta se poziționează în avangarda inovațiilor AI, însă rămâne de văzut dacă aceasta va fi o schimbare binevenită sau una care complică și mai mult experiența utilizatorilor online.

53 de tone de echipament medical, achiziționat din bugetul de stat, au ajuns la Chișinău
Articolul anterior
Video! Metodă inedită de testare pentru Covid-19, pe stradă, în Israel
Articolul următor