O piață din sectorul Buiucani se închide

Piața agro-alimentară „Delfin” din sectorul Buiucani, municipiul Chișinău, se închide de pe 7 iulie.

separator

Decizia ar aparține administrației pieței, care este una privată.

Comercianții care își desfășoară activitatea pe teritoriul acestei piețe spun că au fost anunțați astăzi despre decizia respectivă și sunt extrem de indignați, mai ales că mulți dintre ei au contracte de arendă încheiate pe cel puțin un an înainte.

„Ne-au spus azi că de pe data de 7 gata, nu mai lucrăm. Nouă nu ne-au spus niciun motiv, dar nu e corect, pentru că eu personal, am făcut toate plățile la timp, inclusiv pentru perioada pandemiei, în care am stat acasă, fără să ne desfășurăm activitatea”, a spus deranjată o comerciantă, pentru Tv 8.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a spus că piața s-ar închide pentru a înlătura anumite deficiențe tehnice. Acest lucru este infirmat de comercianți, care susțin că nu li s-a oferit nicio speranță că vor reveni la muncă.

Potrivit pretorului de Buiucani, decizia de a închide piața „Delfin” ar fi fost determinată inclusiv de faptul că o parte dintre cei care arendează buticuri sau mese la piață ar fi refuzat să achite pentru perioada pandemiei de coronavirus.

Marea majoritate a chiriașilor au acceptat condiția, însă vreo trei sau patru, nu. Și de aici a pornit scandalul”, a menționat Vadim Brînzaniuc. Pretorul sectorului Buiucani a subliniat că deocamdată nu au fost identificate soluții pentru ca locuitorii capitalei din această zonă să aibă unde face cumpărături proaspete. „Pentru noi, e o problemă, e piața care asigură segmentul „Alba Iulia” cu produse, dar o să venim cu soluții”, a specificat Vadim Brînzaniuc.

În Moldova, sunt confirmate 227 cazuri noi de Covid-19
Articolul anterior
Ion Chicu: Școlile pot rămâne închise în această toamnă
Articolul următor
Alte articole interesante