O pisică a fost prinsă în timp ce încerca să intre într-o colonie din Rusia având la gât 5 grame de marijuana

O pisică a fost prinsă în timp ce încerca să intre într-o colonie penală din Rusia având la gât o zgardă cu droguri, informează un comunicat al Serviciului Federal al Penitenciarelor.

Personalul coloniei nr.4 din orașul Ivanovo, aflat la 300 de kilometri de Moscova, a prins pisica în timp ce încerca să pătrundă în incintă. Animalul avea la gât o zgardă groasă care conținea o substanță vegetală.

În urma examinării, s-a stabilit că este vorba de marijuana, cantitatea găsită fiind de 5,21 de grame. Pisica urma să transporte drogurile către deținuți.

Animalul a reușit ulterior să fugă din mâinile gardienilor.

sursa

Alegerile prezidențiale în Rusia. Rezultate preliminare: Vladimir Putin a câştigat cu 87%

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87 la sută, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale din Rusia după procesarea a 24,4 la sută din protocoale.

Ceilalți candidați au următoarele rezultate: Nikolai Haritonov a obținut 3,8% din voturi, Vladislav Davankov – 3,73%, iar Leonid Sluțki – 2,96%, confom Jurnal.md.

Prezența totală la vot la alegerile prezidențiale din Rusia de la ora 20.37, ora Moscovei a fost de 74,22%.

În 2018, Putin a câștigat 76,69% ​​la alegeri, în 2012 – cu 63,6%, Dmitri Medvedev a câștigat în 2008 cu un rezultat de 70,28%.

NASA a descoperit alcool în spațiu. Care e teoria astronomilor

Astronomii care lucrează cu ajutorul telescopului spațial James Webb au detectat în jurul a două stele tinere ingrediente chimice obișnuite găsite în oțet, în înțepăturile de furnici și …chiar în celebra băutură alcoolică margarita, potrivit NASA.

Moleculele organice complexe pe care le-au observat folosind telescopul James Webb cu infraroșu au inclus acid acetic, o componentă a oțetului și etanol, cunoscut sub numele de alcool etilic. Echipa a găsit, de asemenea, molecule simple de acid formic, care provoacă senzația de arsură asociată cu înțepăturile furnicilor, precum și dioxid de sulf, metan și formaldehidă.

Oamenii de știință cred că compușii sulfurosi, cum ar fi dioxidul de sulf, ar fi putut juca un rol cheie chiar pe planeta noastră, pe Pământul timpuriu, care în cele din urmă au creat condiții ce au dus la apariția vieții, potrivit CNN, citată de Observator.

Nasa a găsit alcool pe lună

„Hai, noroc! Ce au în comun cocktailurile margarita, oțetul și înțepătura de furnică? Conțin ingredientele chimice pe care Telescopul Spațial James Webb al NASA le-a identificat orbitând în jurul a două protostele, numite IRAS 2A și IRAS 23385.AI”, scrie într-un comunicat NASA.

Moleculele detectate au fost descoperite sub forma unor particule de gheață care înconjoară IRAS 2A și IRAS 23385, două protostele. Adică, două stele atât de tinere care nu au format încă propriul sistem planetar. Stelele se formează din nori învolburați de gaz și praf, iar materialul rămas din formarea stelelor dă naștere planetelor.

Noua descoperire îi intrigă pe astronomi

Noua descoperire îi intrigă pe astronomi, deoarece moleculele detectate în jurul stelelor ar putea fi ingrediente cruciale pentru lumi potențial locuibile, iar acele ingrediente ar putea fi încorporate în planetele care probabil se vor forma în jurul stelelor. Spațiul este plin de metale grele și elemente chimice și compuși care au fost creați și eliberați de exploziile stelare de-a lungul timpului. La rândul lor, elementele chimice devin încorporate în nori care formează următoarea generație de stele și planete. Pe Pământ, combinația potrivită de elemente a permis formarea vieții.

Anterior, oamenii de știință care au folosit telescopul Webb au descoperit tipuri de gheață formate din diferite elemente într-un nor molecular rece și întunecat, un aglomerat interstelar de gaz și praf în care se pot forma molecule de hidrogen și monoxid de carbon.

Aglomerările dense din acești nori se pot prăbuși pentru a forma protostele. Detectarea moleculelor organice complexe în spațiu îi ajută pe astronomi să determine originile moleculelor, precum și pe cele ale altor molecule cosmice mai mari.

Oamenii de știință cred că moleculele organice complexe sunt create prin sublimarea gheții în spațiu sau prin procesul în care un corp solid se transformă în gaz fără a deveni mai întâi lichid, iar noua descoperire făcută de telescopul Webb oferă dovezi acestei teorii.

Cum au votat rușii din România: ”Putin este cel mai bun, la locul lui, cel mai bun!”

Deși nu s-au înregistrat proteste majore, opoziția rusă le-a cerut cetățenilor nemulțumiți de Putin să meargă la vot în ultima zi a alegerilor, la miezul zilei, pentru a transmite un semnal și altora că nu sunt singuri.  

Au apărut cozi uriașe la ambasadele din marile orașe europene și mulți dintre cei veniți să voteze în Berlin, Tokyo sau București s-au declarat împotriva lui Putin.

La prânz au apărut cozi întinse pe sute de metri în fața ambasadelor ruse din capitalele europene.

În Berlin, la un protest anti-Putin a participat și soția activistului Aleksei Navalnîi, mort în condiții suspecte într-o colonie penitenciară din nordul Rusiei.

Cozi similare au apărut și la centrele de vot din Istanbul, Shanghai sau Tokyo. În capitala Armeniei, Erevan, mii de ruși au venit la ambasadă să voteze. În mica țară din Caucaz sunt zeci de mii de refugiați care au fugit din Rusia de teama mobilizării.

La ambasada rusă din Chișinău, un bărbat a aruncat două dispozitive incendiare în curte, strigând că nu vrea să fie ales un fascist la Moscova.

Cozi au fost și la secțiile de votare deschise în Transnistria fără aprobarea Chișinăului.

”Suntem împotriva actualei conduceri și împotriva războiului”

Cei care au votat în București au așteptat în jur de o oră în fața Ambasadei Rusiei până să ajungă la urne. Au avut prioritate femeile însoțite de copii, arată un reportaj realizat de protv.ro.

”Liza, 32 de ani, Sankt Petersburg: Votez întotdeauna ca să îmi exprim punctul de vedere. Cu toții am veni aici la ora 12.00 pentru că este momentul potrivit să fim într-o companie bună. Este, de fapt, o înțelegere într un grup de oameni care îl susțineau pe Aleksei Navalnîi, al cărui memorial îl puteți vedea in fața ambasadei Rusiei, și este felul nostru de a ne arăta poziția și să ne demonstrăm unul altuia că nu suntem singuri.
Reporter: Și cum vă poziționați?
Liza: Suntem împotriva actualei conduceri și împotriva războiului. Nu voi spune cu cine am votat, dar nu am votat pentru președintele în funcție”.

Alți tineri locuiesc în Cipru. Au venit la noi în vacanță.

„-Ne-am așteptat să găsim o mulțime de oameni la ora 12.
– De ce este important să votați astăzi?
– (râd) Probabil, ca să ne arătăm poziția.
– Este o zi de alegeri prezidențiale în Rusia și dacă nu ne arătăm punctul de vedere, nimic nu se va schimba.
– Îl sprijiniți pe actualul președinte?
– Ce credeți?
– E greu de spus?
– Desigur!”.

”La noi e destul de în regulă și Putin este cel mai bun, la locul, cel mai bun!”

Au fost și voci care nu au susținut neapărat schimbarea.

”- Ce așteptări aveți de la votul acesta?
– Care așteptări?
– Adică, ce vreți să se schimbe?
– Să se schimbe unde?
– În țara pentru care votați?
– La noi destul de în regulă și Putin este cel mai bun, la locul lui, cel mai bun! Nu există deocamdată altă alternativă. Nu există! Asta e părerea mea”.

„Mulți ani am votat pentru aceeași persoană, iar astăzi va fi la fel. Sperăm că vor fi schimbări pozitive cât de curând.
– Deci, îl susțineți pe actualul președinte?
– Da. Nu susțin însă războiul și cred că sunt probleme pe plan politic ce trebuie rezolvate la nivel politic, dar noi, cetățenii, vrem pace, să călătorim și să muncim în străinătate ca până acum. Vrem o viață pașnică”.

În România, urnele s-au închis la ora 20.00

Mai multe companii din Uniunea Europeană vor să livreze gaze naturale în Republica Moldova
Articolul anterior
Gazprom a propus României gaze de 3 ori mai ieftine decât Moldovei
Articolul următor