O porțiune a străzii Arhanghelul Mihail din Capitală va deveni pietonală

Consilierul municipal Ruslan Verbițchi a scris pe pagina sa de Facebook că o porțiune a străzii Arhanghelul Mihail din capitală va deveni stradă prietonală. Potrivit acestuia, un proiect în acest sens a fost votat ieri de către majoritatea membrilor Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

O porțiune a străzii Arhanghelul Mihail din Capitală va deveni pietonală

Ruslan Verbițchi menționează că stradă pietonală va deveni porțiunea de drum unde grupul de arheologi condus de Sergiu Musteață și finanțat de Primăria Chișinău și Asociația „Monumentum” au descoperit beciul casei Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, primul conducător al Bisericii din Basarabia ajuns la cârma ei în 1813, scrie diez.md.

„Avem o istorie bogată pe care trebuie să o valorificăm, o mare responsabilitate față de strămoși: să o păstrăm pentru generațiile viitoare”, se arată în postarea publicată de consilier.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

La Ștefan Voda a fost inaugurat un parc public renovat cu suportul USAID
Articolul anterior
Cunoscuta regizoare rusă Evghenia Berkovici a fost arestată. Care este motivul
Articolul următor