O primăriță din raionul Orhei și două rude ale sale, spulberate mortal de un șofer beat criță

Primarul comunei Piatra şi alte două rude ale edilului au murit, în urma unui cumplit accident produs noaptea trecută în raionul Orhei.

separator

Potrivit poliţiei, victimele au fost lovite de un automobil, la volanul căruia era un şofer de 30 de ani, care era în stare de ebrietate avansată, transmite publika.md.

Şoferul a efectuat o manevră de depășire a unui alt automobil, a ieşit pe acostament şi a lovit patru pietoni din cei șase care se deplasau pe partea opusă a carosabilului.

În urma impactului, primarul din Piatra, o femeie în vârstă de 49 de ani, şi mătuşa acesteia, în vârstă de 60 de ani, au decedat pe loc.

Fiul primăriţei, în vârstă de 14 ani, dar şi fiica mătuşii, în vârstă de 21 de ani, au fost transportaţi la spital în stare gravă.

Din păcate, tânăra a decedat pe patul de spital. Medicii luptă pentru a-l salva pe băiatul de 14 ani.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că conducătorul auto avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,33 mg/l.

Poliţia a intentat un dosar penal. Şoferul a fost reţinut şi riscă de la 7 până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Congresul autorităților locale din Moldova deplânge plecarea mult prea timpurie a primarului Mariana Țugui:

,,În seara zilei de sâmbătă, 18 iulie, în momentul în care un șofer în vârstă de 30 de ani, în stare avansată de ebrietate, a spulberat-o de pe marginea drumului, femeia primar, împreună cu feciorul său de 14 ani, mătușa și nepoata sa, se duceau să vadă cum funcționează sistemul de iluminat stradal proaspăt instalat. Era prima ei realizare importantă în calitate de ales local… Mariana Țugui, mătușa și nepoata sa au decedat în momentul impactului, feciorul acesteia este internat în stare critică.

În ziua tragediei primarul de Piatra venise la serviciu pentru a oficializa căsătoria unei perechi de tineri.

Mariana Țugui s-a născut la 28 august, 1971. Pedagog de profesie, ca și mulți alți intelectuali de la noi, Mariana Țugui a fost nevoită să renunțe la vocația sa și la discipoli pentru a lua calea pribegiei, în căutarea unui loc de muncă cu venituri decente. După cinci ani revine acasă și pentru că-și dorește să creeze condiții în localitatea sa asemeni celor din țările europene,  a absolvit Academia de Administrare Publică și candidează la alegerile locale generale din octombrie 2019 pe care le câștigă din primul tur.

„A fost o femeie străduitoare, optimistă și plină de viață. Deoarece primarul nu prea are zile libere, chiar și atunci când s-a abătut acest virus peste noi și toți bugetarii erau izolați acasă, Mariana Țugui venea la serviciu pentru ca avea aspirații mari”, își amintește fostul ales local de Piatra Parascovia Negruță.

Congresul Autorităților Locale din Moldova  exprimă sincere condoleanțe rudelor, consătenilor, primarilor și tuturor celor care au cunoscut-o pe Mariana Țugui”.

Cetățenii străini pot să vină în Moldova? Răspunsul oficial al Ministerului Afacerilor Externe
Articolul anterior
De luni, câteva străzi din Capitală vor fi închise
Articolul următor
Alte articole interesante