Un astronaut de la NASA a fotografiat din spațiu aurora boreală

Astronautul NASA Josh Cassada a surprins din spațiu fenomenul ceresc uluitor. Pe 27 februarie, astronautul american Josh Cassada a fotografiat o auroră boreală de pe Stația Spațială Internațională (ISS), unde locuiește din 6 octombrie 2022.

Imagine

Membrul misiunii SpaceX Crew5 a împărtășit fotografia pe contul său de Twitter pe 28 februarie, împreună cu cuvintele: ,,Complet ireală” .

Când este văzută de pe Pământ, aurora boreală oferă o imagine uimitoare celor care o privesc, dar o imagine realizată din spațiu arată și mai mult din frumusețea acesteia.

„Complet ireal” , a scris pe Twitter astronautul NASA Josh Cassada, după ce a postat o fotografie cu aurora boreală, conform Live Science.

Cassada a realizat imaginea de pe Stația Spațială Internațională, care orbitează în medie la aproximativ 400 de kilometri deasupra Pământului.

În timp ce strălucirea verde poate să pară familiară oricui a văzut o auroră în imagini sau în persoană, punctul de vedere unic al lui Cassada dezvăluie cât de incredibil poate fi fenomenul.

Recent, aurora boreală a putut fi admirată din diverse zone din Marea Britanie.

Veste bună! Grădina Zoologică își extinde programul de vizitare

Grădina Zoologică din Capitală își prelungește programul de vizitare cu o oră. Așadar, porțile menajeriei vor fi deschise deja până la ora 18:00, scrie realitatea.md.

„După trecerea la ora de vară, zilele au devenit mai lungi, iar durata orelor de lumină va continua să crească. Acest lucru îi ține pe oameni mai mult timp afară, la plimbări de exemplu, așa că Întreprinderea municipală „Grădina Zoologică” a decis să extindă programul de vizitare pentru confortul dumneavoastră. Acum, vă puteți afla pe teritoriul menajeriei până la ora 18:00, însă venim cu o precizare: casele de la intrarea în Grădina Zoologică se vor închide un pic mai devreme”, se arată în mesajul întreprinderii.

Întreprinderea municipală „Grădina Zoologică” este unica instituție de profil din țară, fiind un adevărat centru de studii și cercetări, instruire și educație, odihnă și agrement, care educă la vizitatori sentimentul de dragoste față de natură.

Grădină Zoologică din municipiul Chișinău colaborează cu instituțiile similare internaționale, avînd un rol impoprtant în reproducerea și salvarea speciilor de animale sălbatice rare și a celor pe cale de dispariție.

COSTUL UNUI BILET DE INTRARE:
  • copiii până la 7 ani, copiii orfani, invalizi, rămași fără întreținere părintească, care se educă în școlile internat din republică (la prezentarea legitimației) – gratis
  • elevi, studenți, pensionari (la prezentarea legitimației) – 5 lei.
  • maturi – 30 lei (de la 1 aprilie până la 31 octombrie), în perioada de iarnă – 25 lei.

Zelenski l-a invitat pe preşedintele chinez Xi Jinping să viziteze Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invitat pe preşedintele chinez Xi Jinping să viziteze Ucraina, a relatat miercuri agenţia Associated Press, preluată de Reuters. „Suntem gata să-l primim aici”, a declarat Zelenski într-un interviu acordat AP, scrie digi24.ro.

Xi nu a discutat cu Zelenski după invazia rusă din Ucraina din februarie anul trecut, dar China a publicat luna trecută un plan în 12 puncte pentru o „reglementare politică a crizei ucrainene”, aminteşte Reuters.

Liderul chinez a stat în schimb de vorbă despre conflict cu „dragul său prieten”, preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul unei vizite de stat la Moscova, săptămâna trecută, convorbiri ce nu au dus la progrese vizibile spre o soluţie de încetare a războiului, scrie Agerpres.

Propunerile chineze cuprind între altele un apel la „detensionare” şi în final un armistiţiu. SUA au contestat aceste propuneri, întrucât China a refuzat să condamne Rusia pentru invazia din Ucraina.

A fost lansată cursa aeriană Chișinău – Baku

Compania aeriană Air Moldova a operat primul zbor între Republica Moldova și Azerbaidjan. Aeronavele vor efectua zboruri pe cursa Chișinău – Baku, transmite moldpres.md.

Potrivit Air Moldova, zborurile între Republica Moldova și Republica Azerbaidjan reprezintă o premieră națională și vor fi operate de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Baku este a doua premieră națională lansată de Air Moldova. În luna octombrie anul trecut, compania a lansat primul zbor direct spre Georgia, Tbilisi.

Biletele pot fi procurate pe pagina oficială a companiei. 

Țara care are cele mai mari șanse să câștige Eurovision Song Contest 2023. Cel puțin asta indică casele de pariuri
Articolul anterior
Primăvara aduce vreme tot mai caldă! Vezi prognoza meteo pentru zilele următoare
Articolul următor